تمرین معامله گری در فارکس یک از مهم تریم مراحل در آموزش فارکس و کسب مهارت می باشد. برای کسب سود در فارکس و تبدیل شدن به یک تریدر سود آور بعد از یادگیری استراتژی ها و … باید در این راه تمرین های زیادی انجام دهید. همانطور که می دانید بازار فارکس نیز مانند سایر بازار های مالی در جهان شانسی نبوده و با علم ، دانش و کسب تجربه در این بازار می توان به یک تریدر سود آور و حرفه ای تبدیل شد.
این مقاله درس 52 از دوره اسمارت مانی ایتسکا می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.
مراحل معامله گری در فارکس
فاز اول | 📆 تست استراتژی اولیه |
فاز دوم | 📥 فورواد تست |
فاز سوم | 📑 بک تست گیری |
قبل از مطالعه این درس حتما باید مبحث تحلیل تکنیکال از لیست دورس بالا را مطالعه کرده باشید. و تمامی درس های قبلی در ضمیر ناخود آگاه شما ثبت شده باشند. و باید تمامی تمرین هایی که در درس های قبلی برایتان آورده ایم ، با دقت انجام داده باشید.
بعد از آن باید برای خود استراتژی معاملاتی ، پلن معاملاتی و در نهایت سیستم معاملاتی ایجاد کرده باشید. این برنامه ها باید با زمان بندی و زندگی روزمره شما سازگار باشد.
تست استراتژی
بعد از انجام مراحل بالا باید کار هایی که انجام داده اید را تست کنید. زمانی که ایده های بیان شده در این دوره را در معاملات خود وارد کنید ، خود به خود به بخشی از دانش شما تبدیل خواهند شد.
هدف هر تریدر باید رسیدن به این مرحله و تبدیل این دروس به دانش شخصی او باشد. و این مورد فقط از طریق تست های مکرر استراتژی حاصل خواهد شد.
تنها روش رسیدن به اعتماد در برنامه های هر تریدر این است که از آن استراتژی در معاملات خود استفاده کرده و نتایج کسب شده را تست کنید تا کاملا متوجه شوید که آیا استراتژی شما کاربردی است و یا باید اصلاح کردد.
زمانی که می بینید سیستم معاملاتی شما برتری خوبی داشته و بار ها شاهد اجرای موفق آن بودید ، بسیاری از اشتباهات روانشناسی در این قسمت برطرف خواهند شد.
تمرین معامله گری در فارکس و بازار های مالی
مانند هر حرفه دیگری تریدر باید بعد از یادگیری آن حرفه به تمرین کردن و تلاش برای گرفتن بهترین نتیجه بپردازد.
در فارکس نیز تریدر باید با تست پرایس اکشن های قدیمی به کسب تجربه پرداخته و ضمیر ناخود آگاه خود را تربیت کند. تا در بازار واقعی نیز به صورت چشمی و فقط با نگاه کردن به چارت ها بتوانیم تحلیل کرده و در بازار از خود عکس العمل نشان دهیم.
تمرین معامله گری تریدر باید به یک حدی برسد که حتی نیاز به فکر کردن نداشته باشیم. یعنی در آن شرایط به طور ناخود آگاه قادر به انجام کاری هستیم .
همه افراد در هر زمنه ای ابتدا ضعیف هستند. ولی برای رسیدن به تسلط در آن زمینه نیاز به تمرین داریم. (هیچ راه میان بری برای تمرین نکردن و حرفه ای شدن وجود ندارند!)
برای رسیدن به هدف و در اینجا تبدیل شدن به تریدرحرفه ای و سود آور تنها راهی که پیش رو دارید ، تکرار ، تکرار و باز هم تکرار می باشد.
تمرین استراتژی در فارکس
افراد مبتدی و آماتور در فارکس احساس می کنند نیازی به تمرین و تکرار در بازار های مالی نیست.
افراد تازه کار در فاکرس برای رسیدن به یک مرله بالاتر اقدام به تمرین استراتژی ها در فارکس می کنند.
ولی افراد حرفه ای در فارکس زمانی تمرین می کنند که سیستم معاملاتی آنها کامل و دقیق بوده و هیچ اشتباهی در کار خود مشاهده نکنند.
پس تمرین کردن امری بسیار مهم در تریدری بوده و باعث بهبود آن می شود.
نحوه تبدیل تست و تمرین به عادت روزمره
در این قسمت باید ببینیم چگونه می خواهیم این تست ها و تمرین ها را به عادات روزمره خود تبدیل کنیم. پس باید عادتی در خود ایجاد کنیم تا به ضمیر ناخودآکاه ما نفوذ کند.
دانشمندان در این زمینه تحقیقات بسیار زیادی انجام داده اند. یکی از بهترین راه ها برای تبدیل یک استراتژی به عادت و انجام با انگیزه آن ، انجام دادن کار هایی می باشد که در مرز توانایی ما می باشند.
بازار فارکس مانند یک مسابقه و رقابت می باشد و زمانی یک تریدر خواهد توانست انگیزه خود را حفظ کند که با افراد هم رده خود وارد رقابت شود. و تنها در صورتی که واقعا تلاش کنید ، به برتری در این بازار خواهید رسید.
پس در حین ترید باید تمرکز کرده و مواظب باشید چیزی حواستان را پرت نکند. هنگام تست استراتژی همیشه باید در بهترین حالت خود قرار داشته باشیم. همیشه باید وظیفه خود را به بهترین شکل خود انجام دهید.
زمانی که ترید های خود را تست می کنید ، باید میزان سختی ترید و تمرین معامله گری شما نرمال بوده و ساده و یا خیلی سخت نباشد. سپس به تلاش خود ادامه داده تا روز به روز معاملات شما بهتر شده و بهبود پیدا کند.
مراحل تمرین معامله گری
فاز تست کردن را به سه بخش تقسیم کرده ایم و این فاز ها بر اساس سختی چیده شده اند. ابتدا وارد مراحل راحتتر شده و بعد تست ها کم کم وارد سخت تر خواهد شد.
فاز اول : تست استراتژی اولیه
ابتدا در جفت ارزی که ترید می کنید ، چارت آن را مشاهده کنید. سپس در تایم فریم های بالا نواحی مهم و کلیدی را مشخص کنید. برای مثال در تایم فریم 4 ساعته LH ها و HL ها را مشخص کنید.
سپس مارکت استراکچری را که در تایم فریم بالا تر مشخص کرده ایم ، در تایم فریم پایین تر بررسی می کنیم. سپس برنامه معاملاتی را با آن حرکت و ترید مورد سنجش قرار می دهیم.
بعد در تایم فریم پایین تر دنبال مدل ورودی می گردیم. و بعد مدیریت ترید را با سیستم معاملاتی خود مرور کرده و معامله را پیش می بریم.
این یک روش عالی برای تست و کسب تجربه برای بررسی استراتژی می باشد. با این روش متوجه خواهید شد که کدام قوانین صحیح و کاربردی بوده و کدام قوانین باید اصلاح شوند.
فاز دوم : فورواد تست
در فوروارد تست در واقع در بازار لایو پرایس اکشن را بررسی می کنیم. در این فاز در واقع ترید کرده و بازار را با bar replay جلو می بریم. سپس چارت را تحلیل کرده و ابزار ریسک به ریوارد را اعمال می کنیم تا نتیجه ترید را مشاهده کنیم.
این کار را در پایان یک روز معاملاتی اعمال می کنیم. و باید تلاش کنسد تا بفهمید چرا قیمت در روز فعلی به این شکل حرکت کرده است و شما چگونه می توانستید از این حرکت استفاده کرده و ترید را مدیریت کنید.
برای مثال چگونه می توانستید از ضرر خود جلوگیری کنید. با این روش می توانید به تجربه خوبی در بازار رسیده و درک شما از استراتژی بالاتر برود. برای مثال پرایس اکشن را موثر تر بخوانیدو زیرا هر روز در حال مشاهده بازار هستید.
در این فاز در واقع حس ششم برای حرکت در این مسیر بهتر رشد خواهد کرد. و این کار را همیشه باید انجام دهید. باید بعد از ترید روزانه سراغ چارت رفته و آن را بررسی کنید. و به اشتباهات و نکات مثبت و منفی ترید خود توجه کنید. برای مثال الگو هایی جدیدی در بازار مشاهده کنید و از آنها در معاملات بعدی خود استفاده کنید.
فاز سوم : بک تست گیری
آخرین فاز گرفتن بک تست در متاتریدر می باشد. در این فاز به مقطع خاصی از قیمت در گذشته بر می گردیم. و قیمت با به آرامی جلو می بریم تا شرایط بازار واقعی را در چارت خود شبیه سازی کرده و مشاهده کنیم.
یعنی بر روی پرایس اکشن های قدیمی معامله می کنید. این مرحله نسبت به دو فاز قبلی کمی مشکل می باشد. پس در این مرحله باید قبل از بک تست گیری درک کاملی از استراتژی خود داشته و در نهایت یک برنامه و سیستم معاملاتی برای خود داشته باشید.
بک تست گیری یکی از بهترین روش ها برای تست مهارت تریدر می باشد. و با این روش تجربه بیشتری کسب می کنید.
هنگام بک تست گیری باید داده های شما کاملا آماده بوده و به برنامه معاملاتی خود اطمینان داشته باشید. و با بک تست گیری اجرای ترید خود را تمرین کنید.
تنها تفاوت این روش با ترید واقعی این است که در این روش تست خود را پول واقعی انجام نمی دهید.
تمرین معامله گری در یک محیط کاملا شبیه سازی شده!
با پشت سر گذاشتن این سه مرحله تا حدی اطمینان کسب کرده و شروع به معامله دمو فارکس خواهید کرد.
پیشنهاد می کنیم قبل از انجام دمو فارکس حداقل بر روی 20 مورد تمرین معامله گری انجام داده باشید.
و یا می توانید قبل از آن به مدت یک ماه با چارت خود تحلیل انجام دهید. زیرا در صورت شکست های پی در پی در حاسب دمو اعتماد به نفستان کاهش پیدا کرده و ممکن است سرخورده شوید.
پس قبل از آن حتما باید درک کاملی از برنامه معاملاتی خود داشته باشید. و برنامه و سیستم معاملاتی خود را تست کرده و تمرین های کافی انجام داده باشید.
در این زمان ها می توانید از کمک های یک مربی بهره مند شده و همراه او پیش رفته و مشکلات خود را رفع کنید.
می توان باگ ها را پیدا کرده و قسمت هایی از استراتژی خود را که هموز مشکل دار می باشد ، اصلاح کرد.
بعد از طی کردن تمرین با حساب دمو می توانید سراغ معامله در بازار واقعی و لایو بروید.