تفاوت حساب استاندارد و ecn در فارکس|حساب استاندارد بهتر است یا ecn ؟

تفاوت حساب استاندارد و ecn در فارکس|حساب استاندارد بهتر است یا ecn ؟

تفاوت حساب استاندارد و ecb در نوع تامین نقدینگی برای اجرای معاملات آن بروکر می‌باشد. در حساب استاندارد تامین نقدینگی برای اجرا شدن سفارشات بر عهده بروکر مارکت میکر (منابع تامین کنندگان مالی) است ولی در حساب ecn مشتری مستقیما به بانک‌های جهانی متصل شده و سفارشات او اجرا می‌شود.

هر کدام از این نوع حساب های دارای مزایای و معایبی بوده و تریدر ها با استراتژی ها و سرمایه های مختلف باید یکی از این دو نوع حساب را برای معاملاه انتخاب کنند. در ادامه هر دو نوع این حساب را با جزئیات بیشتر بررسی کرده و بیان می کنیم کدام یک برای شما مناسب می‌باشد.

بازار فارکس تمامی معامله گران در همان ابتدا به یک بروکر معتبر و نیز به یک حساب معاملاتی متناسب با استراتژی معاملاتی خود نیاز دارند. انواع گوناگونی از بروکر ها و حساب ها معاملاتی وجود دارند و برای موفقیت در معامله باید بروکر و حساب مناسبی برای خود انتخاب کنید.

تفاوت حساب استاندارد و ECN در تفاوت مسیریابی دو نوع بروکر می باشد. در حساب ECN مشتری به صورت مستقیم به تامین کنندگان نقدینگی و بانک های جهانی متصل شده و معامله می کند ولی در حساب استاندارد بروکر دارای یک استخر نقدینگی داخلی بوده که در آن منابع تامین کننده (مارکت میکر) در طرف مقابل مشتری بوده و در واقع مشتری با واسطه در حال معامله است. یعنی ارز خود را به بروکر فروخته و یا از او می خرد.

تفاوت حساب استاندارد و ecn در فارکس|حساب استاندارد بهتر است یا ecn ؟ - استاندارد و ECN

هر کدام از این حساب ها مزایا و معایبی دارند و تریدر ها با استراتژی ها و رویکرد های مختلف نوع خاصی از این دو نوع حساب را برای معامله انتخاب می کنند. در ادامه به صورت کاملا دقیق هر دو نوع حساب استاندارد و ECN را توضیح داده ایم.

در بازار فارکس انواع مختلفی از حساب های معاملاتی وجود دارند که می توان آنها را در دو دسته کلی قرار داد: حساب استاندارد ، حساب ECN . و انتخاب بروکر از سوی کاربر بیشتر به انتخاب نوع حساب معاملاتی او بستگی دارد.

ECN مخفف Electronic Communication Network (شبکه ارتباط الکتریکی) می باشد که به اتصال سیستم های کامپیوتری اشاره دارد. برای درک تفاوت حساب استاندارد و ECN باید چهار مفهوم کارگزار میز معامله DD ، کارگزار میز غیر معامله ، حساب ECN و حساب STP را در کنید.

بیشتر بخوانید : مقایسه بروکر های DD و NDD

بروکر میز معامله (DD) چیست؟

بروکر میز معامله Dealing Desk Broker بروکر هایی هستند که نقدینگی را در بازار تامین کرده و از طریق اسپرد ها کسب درآمد می کنند. در این بروکر ها سفارشان مشتریان در اغلب موارد اجرا شده و به نوعی وظیفه پولسازی دارند. و می توانند سفارشاتی ارائه کنند و سفارشات در بازار اجرا شوند.

بروکر های میز معامله از طریق اسپرد ها یعنی تفاوت قیمت خرید و فروش ارز به مشتری کسب درآمد می کنند. این بروکر ها برای افزایش درآمد خودشان اسپرد ها را افزایش داده و به نوعی ضرر مشتریان به سود آنها تمام خواهد شد.

بروکر های DD معمولا اسپرد های ثابتی ارائه می کنند. یعنی اسپرد با توجه به شرایط بازار تغییر پیدا نمی کند. این بروکر ها برای افرادی که ترجیح می دهند هزینه های معاملاتی آنها مشخص باشد ، مناسب است. ولی در بعضی موراد زمانی که نوسانات بازار افزایش می یابد برای بروکر های میز معامله یک نقطه ضعف محسوب شود.

بیشتر بخوانید : مقایسه بروکر های dd و ndd

بروکر های غیر میز معامله NDD

بروکر های غیر میز معامله NDD (Noun-Dealing Desk) بروکر هایی هستند که از فناوری بدون میز معاملاتی برای ارتباط مشتریان و ارائه کنندکان نقدینگی در بازار استفاه می کنند. بروکر های NDD هنگام خرید و فروش هیچ قیمت جدیدی بیان نکرده و اقدام به بازار سازی نمی کنند.

در برابر بروکر های NDD بروکر های DD قرار دارند. بروکر های NDD سفارشات مشتریان را مستقیما به منابع تامین کنندگان نقدینگی یعنی بانک ها و موسسات مالی متصل می کنند. این عمل بیانگر این موضوع است که منافع این بروکر ها تضادی با سود مشتریان نداشته و آنها فقط از طریق سود کمیسیون درآمد دارند.

بیشتر بخوانید : انواع حساب فارکس

بروکر ECN چیست؟

بروکر ECN (Electronic Communications Network) از شبکه های ارتباطی الکترونیکی استفاده می کند. و بروکر های ECN همان بروکر های NDD هستند که معامله گران را مستقیما به منابع تامین کننده نقدینگی یعنی بانک ها و … هدایت می کنند.

بروکر های ECN اقدام به بازار سازی نکرده و برای کسب سود در مقابل مشتریان خود قرار نمی گیرند.

بروکر ECN
بروکر ECN

حساب ECN چیست؟

حساب ECN (Electronic Communications Network) یک حساب معاملاتی در فارکس می باشد که به معامله گر امکان دسترسی مستقیم به تامین کنندگان نقدینگی را داده و به عبارتی دیگر سفارشات مشتریان را مستقیما به بانک ها و منابع مالی مهم وصل می کند.

در واقع حساب ECN به عنوان یک منبع اتصال قوی می باشد که برای مطابقت سفارش های خرید و فروش و اتصال سفارش های مشتریان به شبکه های فارکس مانند بانک ها ، صندوق های تامین کننده سرمایه و بازیگران اصلی بازار طراحی شده است.

حساب ECN چیست؟
حساب ECN چیست؟

حساب ECN خام چیست؟

حساب ECN خام نوعی حساب ECN می باشد که در آن اسپرد حساب تقریبا صفر می باشد. در نتیجه معامله گران با استفاده از حساب ECN خام می توانند تجربه ای از معامله با کمترین میزان اسپرد را تجربه کنند.

بروکر STP چیست؟

بروکر STP با بروکر Straight-Trough Process بک بروکر NDD می باشد که دارای استخر نقدینگی داخلی بوده و این نقینگی توسط بانک ها ، صندوق ها و بازیگران بازار ارائه می شود. در این مورد برای اجرای معاملات با بهترین میزان اسپرد رقابت وجود دارد.

بسیاری از معامله گران حساب ECN را به حساب استاندارد ترجیح می دهند. زیرا نقدینگی را از طریق شبکه ارتباطی تامین می کند. پس ECN یک روش کامپیوتری برای معامله در فارکس می باشد.

در این میان بروکر از طریق اسپرد یعنی تفاوت قیمت بین خرید و فروش سود می کند. پس زمانی که حجم معاملات بالاست و قیمت ها نزدیک به هم هستند ، اسپرد پایین آمده و این امر به سود معامله گر می باشد. ولی زمانی که نوسانات بالا باشد تفائت قیمت خرید و فروش بالا رفته و این امر باعث افزایش اسپرد و به طبع آن سود بیشتر بروکر خواهد شد.

تفاوت بروکر ECN و STP

تفاوت بروکر ECN و STP در تفاوت مسیریابی دو نوع بروکر می باشد. بروکر ECN مرکزی است که به مشتری امکان دسترسی مستقیم به تامین کنندگان نقدینگی را می دهد. در مقابل بروکر STP دارای یک استخر نقدینگی داخلی بوده که ر آن منابع تامین کننده برای ارائه بهترین اسپرد پیشنهادی با یکدیگر به رقابت می پردازند.

بروکر STP می تواند لات های کوچکتری نسبت به بروکر های ECN ارائه کند.

کمسیون بروکر ECN می تواند بسیار متنوع باشد. به طور کلی کمیسیون ECN برار با نصف پیپ می باشد. و برای معاملات کوتاه مدت (اسکالپ تریدینگ) که همان ورود و خروج های کوتاه می باشد ، مناسب است.

ولی برای معاملات بلند مدت حساب ECN نمی تواند گزینه مناسبی باشد. بروکر ECN برای معامله گران کوتاه مدت مناسب تر است زیرا این تریدر ها همیشه نگران کمیسیون ها و هزینه های معاملاتی هستند.

در حساب ECN گاهی اوقات ممکن است با کاهش نقدینگی مواجه شوید. برای مثال فرض کنید هنگام انتشار اخبار مهم بسیاری از معامله گران ترجیح می دهند بازار را ترک کنند و این امر باعث کاهش نقدینگی در بازار شده و ممکن است میزان اسپرد از 0.2 پیپ به 15 پیپ افزایش یابد. اینها موارد جزئی هستند که می تواند بر میزان سود تریدر در معاملات تاثیر زیادی داشته باشند.

اگر با یک شبکه گسترده تر ارتباط دارید ، می توانید حتی به تامین نقدینگی در زمان های پر نوسان امیدوارد باشید. زیرا این شبکه های عظیم سعی در کاهش اسپرد ها برای رقابت با سایر بروکر ها هستند.

تفاوت حساب استاندارد و ECN

حال که با بروکر های ECN و STP کاملا آشنا شده اید ، به بیان تفاوت حساب استاندارد و ECN می پردازیم.

  • سفارش های حساب ECN با دسترسی مستقیم مشتریان به منابع تامین کننده نقدینگی اجرا می شود ولی سفارش های حساب استاندارد با همان نقدینگی داخلی که توسط مشتریان تامین می شود ، اجرا می گردند.
  • حساب ECN دارای یک کمیسیون ثابت می باشد و معامله گر به ازای هر معامله باید کمیسیون ثباتی بپردازد. ولی حساب استاندارد فقط شامل اسپرد می باشد.
  • اسپرد های حساب ECN نسبت به حساب استاندارد محدودتر می باشد.
  • حساب های ECN توسط بروکر های غیر میز معامله ای یعنی NDDارائه می شوند. در حالی که حساب های استاندارد توسط بروکر های DD ارائه می شود.
  • حساب ECN برای اجرای معاملات فقط کمیسیون دریافت می کند. درحالی که حساب استاندارد علاوه بر اسپرد حق بیمه نیز از مشتریان دریافت می کند.
  • نوسانات قیمتی بروکر های DD نسبت به حساب ECN کمتر می باشد.

تفاوت اصلی حساب استاندارد و ECN در این است که میزان اسپرد حساب ECN ثابت می باشد. بروکر نقش متصل کننده مشتری به منابع اصلی و بانک ها را دارد که در طرف مشتری شاید واضح به نظر نرسد.

تفاوت حساب استاندارد و ECN
تفاوت حساب استاندارد و ECN

میزان اسپرد در یک حساب استاندارد معمولا 2 پیپ می باشد. پس میزان اسپرد حساب ECN کمتر می باشد. ولی در مقابل تعداد تراکنش های حساب استاندارد کمتر از حساب ecn می باشد و حساب استاندارد برای معامله گران بلند مدت و معامله گرانی که سهم و یا ارزشان را برای مدت طولانی تری نگه می دارند مفید است.

یکی از مهم ترین مزایای حساب ECN این است که همیشه جدیدترین و آخرین اخبار را به مشتریانش اعلام می کند و این امر برای معامله گر مفید بوده و باعث صرفه جویی در زمان معامله گر می شود.

نقطه ضعف حساب اساندارد در آن است که اسپرد مشتری در بعض موارد می تواند بیشتر از مقداری باشد که توسط بروکر تعیین شده است. به این دلیل اگر اسکالپر (معامله گر کوتاه مدت و یا همان نوسان گیر) هستید ، و حساب استاندارد دارید حتما به میزان اسپرد ها توجه ویژه ای داشته باشید.

نوسانات قیمتی کاهش یافته توسط بروکر های DD می تواند معاملات را آسان تر کرده و نرمی خاصی در قیمتی بروکر ایجاد کند. به این دلیل معامله گران در این بروکر ها می بینند که سفارششان با قیمتی دیگر اجرا شده است.

برای جلوگیری از این اتفاق ها معامله گرانی که حساب استاندارد دارند باید قسمت ها و سفارش گذاری هایشان بر اساس قیمت ارائه شده توسط بروکر باشد.

در مقابل حساب استاندارد در حساب ECN قیمت گذاری ها بر اساس بازار پایه بوده و هر حرکت قیمتی و اسپرد هایی که وجود دارند بر اساس قیمت واقعی در بازار می باشد. به نوعی در حساب ECN بازار سازی وجود ندارد. این امر در سشرایط مختلف می تواند باعث قیمت گذاری و نوسانات گسترده تر در بازار شود.

حساب استاندارد چیست؟

حساب استاندارد همان حساب STP بوده و نقدینگی آن به صورت داخلی فراهم می گردد. حساب استاندارد برای افراد با تجربه که به تازگی معامله در حساب دمو فارکس و نیز حساب های کوچک مانند سنتی ، میکرو و نانو را رد کرده اند مناسب می باشد.

اگر دوره آموزش پرایس اکشن ما را دیده باشید در تمامی درس ها همیشه تاکید کرده اید اگر در اوایل راه معامله گری قرار دارید حتما از استراتژی بلند مدت استفاده کرده و از اسکالپ خوددداری کنید.

پس حساب ECN برای تریدر های کوتاه مدت مناسب بوده و حساب استاندارد برای معامله گران بلند مدت مناسب است.

بیشتر بخوانید : حساب استاندارد فارکس چیست؟

هزینه های حساب استاندارد و ECN

در مورد انتخاب حساب استاندارد و ECN اولین چیزی که باید به آن توجه کنید ، پولی است که در ازای انجام معامله خود باید خرج کنید. پس باید به دنبال بروکری باشید که هرینه هایمعاملاتی شما را کاهش دهد. البته برای انتخاب بروکر مناسب تنها هزینه معاملاتی ملاک نبوده و باید اعتبار و موارد دیگر را نیز در نظر گرفت.

در چند سال اخیر بروکر ها برای ایجاد محیط رقابتی تر شفافیت مالی خود و هزینه ایشان را افزایش داده اند و این امر خود می تواند نکته مثبتی برای تریدر ها بوده و بتوانند بروکر متناسب با استراتژی و شرایط خودشان انتخاب کنند.

بعد از انتخاب بروکر معتبر باید به دنبال بروکری باشید هزینه های معاملاتی کمتری داشته باشد. برای مثال اگر شما یک اسکالپر هستید باید بروکری را انتخاب کنید که میزان اسپرد و کمیسیون کمتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید : بهترین بروکر برای اسکالپ

حساب استاندارد بهتر است یا ECN ؟

همانطور که در مقاله مفصل توضیح دادیم هر کدام از این حساب ها دارای مزایا و معایبی بوده و بر اساس استراتژی تریدر متفاوت است.

اگر شما تریدر حرفه ای ، کوتاه مدت و یا همان اسکلپر بوده و در طول روز معاملات زیادی انجام می دهید ، حساب ECN به دلیل کمیسیون کمتر مناسب تر است.

ولی تریدر های بلند مدت بهتر است از حساب استاندارد استفاده کنند.

تریدر های حرفه ای هنگام معامله به بسیاری از موارد توجه دارند و آن کم بودن هزینه تراکنش ها و معاملات می باشد. از نقاط ضعف حساب ECN افزایش اسپرد در زمان انتشار اخبار مهم ، زمان های باز و بسته شده بازار و … می باشد. تریدر های حرفه ای و اسکالپر ها چون تجربه کافی در این زمینه دارند در این زمان های خاص که نوسانات بالا بوده و شاهد افزایش اسپرد ها خواهند بود ، تمامی معاملات خود را می بندند تا متحمل هزینه اضافی ناشی از عدم نقدینگی در بازار نشوند.

ولی تریدر های بلند مدت چون تعداد معاملات بسیار کمتری دارند نیاز اساسی به کاهش کمیسیون نداشته و دوست دارند زمانی که سودشان به حد مشخصی رسید بلافاصله از بازار خارج شوند و خروج بلافاصله از بازار نیامند وجود نقدینگی آنی در بازار بوده و این مورد در حساب استاندارد فراهم شده است.

فرق حساب ecn و standard چیست؟

در حساب ECN از مشتری کمیسیون ثابتی دریافت شده و مشتری مستقیما به بازار های جهانی و بانک ها متصل می شود. ولی در حساب استاندارد به دلیل بازارسازی ، تامین نقدینگی داخلی ، بیمه و … شاهد افزایش اسپرد در معاملات هستیم.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 1 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • سروش مددی مهر

    عالی بود