نحوه معامله در کانال صعودی قوی

نحوه معامله در کانال صعودی قوی

در این قسمت نحوه معامله در کانال صعودی قوی را آموزش می دهیم. این موقعیت یکی از فرصت های معاملاتی است که تریدر های زیادی با معامله در آن می توانند به سود برسند. این مقاله درس 40 از آموزش پرایس اکشن به سبک ال بروکس می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده است. لیست تمامی درس های ما را می توانید از لینک زیر مشاهده کنید.

کانال صعودی قوی چیست؟

اگر از درس مارکت سایکل به یاد داشته باشید ، بازار یا در روند صعوی و نزولی یا در روند رنج قرار دارد. زمانی که بازار در روند صعودی و یا نزولی قرار می گیرد ، این روند با یک اسپایک و یا شکست آغاز می شود. این مرحله همان روند قوی در بازار می باشد. بعد از آن بازار وارد کانال می شود.

بیشتر بخوانید : اسپایک کانال تریدینگ رنج

و در داخل کانال نیز شاهد پولبک هستیم. بعد از کانال بازار وارد تریدینگ رنج خواهد شد. روند رنج نیز بعد از مدتی هم می تواند در جهت نزولی و هم در جهت صعودی شکسته شود. یعنی در روند رنج بعد از گذشت مدت زمانی تاثیر روند قبلی از بین رفته و می تواند در هر جهتی شکسته شود.

نحوه معامله در کانال صعودی قوی - کانال صعودی قوی

بازار قبل از ورود به کانال صعودی در روند صعودی قوی قرار دارد. این بازه همان شکست و یا اسپایک صعودی بوده و در این قسمت بازار کاملا یک طرفه است و خریداران قدرت بازار را دست دارند.

سپس پولبک ایجاد شده و بازار وارد کانال صعودی می شود. معاملات در داخل کانال دو طرفه می باشد. و چون روند بازار صعودی است ، قدرت خریداران بیشتر از فروشندگان است.

در داخل کانال زمان هایی وجود دارد که فروشندگان نیز قدرت را دست می گیرند. در این حالت برای مدت بسیار کوتاهی بازار نزولی شده و یا همان پولبک شکل می گیرد.

ویژگی های کانال صعودی قوی

برای انجام معاملات سودآور در داخل کانال باید بتوانید در نمودار کانال را تشخیص دهید. در این درس نحوه معامله در کانال صعودی قوی را آموزش می دهیم و در درس بعدی نحوه معامله در کانال نزولی قوی را آموزش داده ایم. در ادامه ویژگی های کانال صعودی را آورده ایم.

زمانی که این ویژگی ها در نمودار وجود داشته باشند ، می توانید مطمئن شوید که در کانال صعودی قرار داشته و طبق اصول این کانال معامله کنید.

  • معاملات دو طرفه
  • کانال بین دو خط روند قرار می گیرد. (لزوما این دو خط موازی نمی باشند.)
  • گاهی اوقات تشخیص و رسم دو خط روندی کانال کمی مشکل است.

انواع کانال

سه نوع کانال داریم.

  • کانال روندی : کانال خود قسمتی از یک روند صعودی و یا نزولی می باشد. کانال صعودی شیب صعودی و کانال نزولی نیز شیب دار بوده و سیب نزولی دارد.
  • کانال افقی : روند رنج همان کانال افقی می باشد. یعنی اگر در روند رنج سقف ها و کف ها را به هم وصل کنیم یک کانال افقی خواهیم داشت.
  • الگوی مثلث برگشتی و الگوی کنج پارابولیک نیز کانال هستند.

پس هر زمان که بتوانیم بازار را بین دو خط جای دهیم ، کانال داریم.

کانال صعودی قوی

کانال هم می تواند مانند مرحله اسپایک و یا شکست قوی بوده و یا ضعیف (مانند روند رنج) باشد.

در کانال صعودی قوی معاملات دو طرفه کمتر بوده و بازار تقریبا مانند اسپایک خواهد بود. پس زمانی که کانال صعودی قوی داریم ، باید در جهت روند بازار معامله کنید. یعنی در کانال صعودی قوی فقط باید بخرید.

اما در کانال ضعیف معاملات دو طرفه داریم ، باید آن را به عنوان روند رنج در نظر گرفته و در کف خریده و در سقف بفروشیم و اسکالپ تریدینگ کنیم.

گاهی اوقات تشخیص کانال قوی از ضعیف مشکل است. در این حالت کانال را قوی در نظر گرفته و به دنبال خرید باشید.

گاهی به کانال نگاه می کنید و نمی توانید تشخص دهید که آیا کانال صعودی قوی می باشد و یا اسپایک بوده و در روند صعودی قوی قرار داریم. در این حالت نیز باید اسپایک در نظر گرفته و مانند روند صعودی قوی معامله کنید.

در شکل زیر نمودار هفتگی SPX500 را می بینید. همانطور که مشاهده می کنید شیب کانال نسبتا زیاد ، کانال باریک و پولبک ها نیز کوچک است. پس این کانال صعودی قوی بوده و در این نوع کانال باید خرید.

کانال صعودی قوی
کانال صعودی قوی

در شکل بعدی چارت روزانه SPX500 را برایتان آورده ایم. در این نمودار سوئینگ های بزرگ و پولبک های عمیقی شکل گرفته اند. در این حالت نیز باید به فکر خرید بود. ولی می توان معاملات دو طرفه نیز انجام داد و اسکالپ کرد. یعنی در داخل کانال گاهی اوقات از فروش نیز سود کرد.

چارت روزانه SPX500
چارت روزانه SPX500

کانال صعودی قوی باریک

زمانی که یک کانال صعودی قوی و باریک داریم نسبت به مرحله روند صعودی قوی ضعیف تر می باشد. اما رفتار این کانال می تواند مانند روند صعودی قوی باشد. پس در این حالت آن را مانند روند صعودی قوی معامله کنید.

یعنی در کانال صعودی قوی و باریک معامله یک طرفه بوده و فقط باید در جهت روند بازار معامله کنید. این کانال باریک در تایم فریم بالاتر یک اسپایک صعودی خواهد بود.

برای مثال در شکل زیر یک کانال باریک صعودی را می بینید که نسب به روند صعودی قوی ضعیف تر می باشد، زیرا شیب کمتری دارد. از طرفی پولبک ها در داخل کانال بسیار ریز و باریک هستند. این حالت را باید مانند مرحله اسپایک معامله کرده و فقط خرید کرد.

کانال صعودی باریک
کانال صعودی باریک

گاهی اوقات کانال می تواند مانند مرحله اسپایک بسیار قوی باشد.

  • کانال می تواند خیلی باریک بوده و پولبک های کوچکی داشته باشد.
  • معاملات دو طرفع در کانال صعودی قوی یا وجود ندارد و یا بسیار کم می باشد.
  • کانال صعودی قوی در مقایسه با روند صعودی قوی (اسپایک) ضعیف تر می باشد. با اینکه ضعیف تر است ولی در این مورد هم فقط باید به فکر خرید بود.

معامله در کانال صعودی قوی

زمانی که در یک بازار کانال صعودی قوی داشته باشیم ، باید مانند روند صعودی قوی سوئینگ کرد. این نوع کانال نیز مانند سایر کانال ها بعد از یک اسپایک ایجاد می شوند. این اسپایک در ابتدای کانال و قبل از شروع شدن آن می تواند بزرگ و یا کوچک باشد.

پس هنگام مشاهده کانال صعودی قوی باید به فکر خرید بود. این کانال ها در تایم فریم های بالاتر به شکل اسپایک خواهند بود. و معامله در اسپایک های صعودی سوئینگ و خرید می باشد.

برای مثال در شکل زیر در سمت چپ نمودار چارت 5 دقیقه ای و در سمت راست چارت 15 دقیقه ای را می بینید.

در چارت 5 دقیقه ای یک کانال صعودی باریک وجود دارد. همان کانال در چارت 15 دقیقه ای به شکل اسپایک صعودی خود را نشان داده است.

معامله در کانال صعودی قوی
معامله در کانال صعودی قوی

ویژگی های کانال صعودی قوی

  • پولبک های کوچک
  • تعداد کندل های نزولی بسیار کمتر می باشد.
  • میان کندل ها همپوشانی وجود دارد.
  • گاهی اوقات عرض کانال زیاد شده و شبیه معاملات دو طرفه می شود.
  • گاهی کندل ها سایه بالایی دارند.

نحوه معامله در کانال صعودی قوی

زمانی که بازار در یک کانال صعودی قوی قرار می گیرد ، باید آن را مانند مرحله شکست (اسپایک یا روند صعودی قوی) در نظر بگیریم.

در این مدل باید بخشی از روند را سوئینگ کنیم. در کانال صعودی قوی اگر می خواهید اسکالپ کنید ، حد ضرر را فشرده تر قرار داده و حد سود را حداقل برابر با ریسک در نظر بگیرید.

اگر بازار در جهت مخالف حرکت کرده و پولبک ایجاد شود ، تریدر ها حجم معامله خود را افزایش می دهند. در این روند نیز باید سریع کانال را تشخیص داده و بخرید. زیرا اگر منتظر خرید در پولبک بمانید ، ممکن است قسمت بزرگی از بازار را از دست بدهید.

بیشتر بخوانید : افزایش حجم معامله در متاتریدر

در شکل زیر اسپایک های صعودی را در ابتدای نمودار می بینید. گام های نزولی در نمودار به اندیکاتور مویینگ اوریج نرسیده اند. پس در این حالت احتمالا کانال داریم. زیرا پولبک ها کوچک هستند. چون این کانال باریک است ، می توان آن را روند صعودی قوی نیز در نظر گرفت. پس در این شرایط باید بخرید.

شروع کانال صعودی قوی
شروع کانال صعودی قوی

در شکل بالا الگوی کنج نیز دیده می شود. ولی فشار فروش کافی نبوده و نمی توان گفت تغییر روند در پرایس اکشن وجود دارد. از طرفی فشار خرید به  دلیل کندل های صعودی زیاد بیشتر می باشد.

موقعیت های خرید
موقعیت های خرید

می توانید در تمامی این ستاپ های خرید و نیز قیمت پایانی این کندل ها بخرید. و در این گونه روند ها نفروشید.

بهترین زمان برای خرید در کانال صعودی قوی

در کانال صعودی قوی گاهی به چارت و بازار نگاه می کنید تا پولبکی ایجاد شود و شما بخرید ؛ در این حالت حتما روند می باشد. در این حالت بهتر است منتظر وقوع پولبک نمانده و در قیمت بازار بخرید.

حتی می توانید به اندازه یک پوزیشن کوچک در قیمت بازار خریده و حد ضرر را در زیر اسپایک صعودی قرار دهید.

تعیین مکان حد ضرر در این معامله مهم می باشد. در روند صعودی قوی بازدهی باید حداقل برابر با ریسک باشد. حجم معامله را نیز می توان بر اساس میزان ریسک قرار داد. در این نوع معامله می توان حجم معامله را به 2/1 و 4/1 کاهش داد.

احتمال موفقیت در معامله حداکثر 60 درصد می باشد. بهترین تریدر ها نیز در 40 درصد مواقع ضرر می کنند. پس اگر می خواهید در فارکس و یا هر بازار دیگری درآمد داشته باشید در شرایطی که در کانال صعودی قوی قرار دارید ، باید معامله کنید.

روش های خرید در کانال صعودی قوی

  • خرید در قیمت بازار
  • خرید در قیمت پایانی کندل های صعودی و نزولی
  • خرید در بالاتر از سقف کندل قبلی
  • خرید در زیر کندل قبلی
  • خرید در موقعیت شکست (یعنی بازار بالا رفته و سقف جدیدی ایجاد شده و ما در سقف جدید بخریم.)
  • خرید در پولبکی که نسبت به میانگین متحرک و یا هر حمایت دیگری ایجاد شده است.
  • خرید در پرچم صعودی
  • خرید در سطح حمایتی
  • گرفتن سود در سطوح مقاومتی

برای مثال در شکل زیر که ادامه مثال قبلی می باشد می توانید در تمامی موقعیت هایی که بیان کردیم بخرید.

در این شرایط بهتر است با حجم کمتری معامله کنید تا ریسک معاملاتی شما افزایش نیابد.

خرید در ستاپ ضعیف

در کانال صعودی قوی گاهی به نظر می رسد ستاپ به اندازه کافی خوب نیست. در کانال صعودی قوی احتمال موفقیت در معامله 60 درصد می باشد. اگر حتی احساس می کنید میزان اطمینان شما از معامله 60 درصد نیست ، باز هم باید بخرید.

برای خرید در کانال صعودی قوی مثالی برایتان آورده ایم.

ستاپ های خرید هیچگاه کاملا دقیق به نظر نمی رسند. در این موراد می توانید در قیمت پایانی کندل ها ، در پولبک ها و … بخرید. حد ضرر را نیز می توانید در پایین هر کدام از کندل های اسپایک قرار دهید.

هر چه از حد ضرر فشرده تری استفاده کنید ، در صورت افت بازار و پولبک های عمیق تر زودتر زده خواهد شد.

نحوه معامله در کانال صعودی قوی (1)
نحوه معامله در کانال صعودی قوی (1)

اگر بازار با شیب و سرعت بیشتری بالاتر بروند می توانید نیمی از معامله خودتان را ببندید. و اگر با شیب و سرعت کمتری به سمت بالا کند ، زمانی که به حد سود رسیدید ، می توانید کل معامله خود را ببندید.

ادامه نمودار را در شکل زیر می بینید. در شکل زیر چند کندل دوجی شکل گرفته و کندل ها میانگین متحرک را نیز قطع کرده اند. در این قسمت بازار در حال ورود به یک روند رنج باریک می باشد. در شکل زیر با توجه با الگوی کنج می توان انتظار داشت بازار به سمت پایین برگردد.

ولی ستاپ فروش و سیگنال بار و کی بار برگشتی قوی وجود ندارد. از طرف دیگر کانال صعودی موجود در این شکل باریک و قوی بوده و برای فروش شرایط مناسبی نمی باشد.

نحوه معامله در کانال صعودی قوی (2)
نحوه معامله در کانال صعودی قوی (2)

الگوی مثلث صعودی نیز در شکل بالا قابل مشاهده است و می توانید در پولبک ایجاد شده در شکل بالا بخرید.

ادامه نمودار را در شکل زیر آورده ایم. یک شکست صعودی به سمت بالا می بینید. چند کندل اسپایک صعودی نیز ایجاد شده است و نشان از فشار خرید و قدرت خریداران دارد. آخرین کندل نزولی ایجاد شده میانگین متحرک را به سمت پایین قطع کرده است و نشان می دهد فروشندگان می خواهند بازار را به سمت پایین بیاورند.

نحوه معامله در کانال صعودی قوی (3)
نحوه معامله در کانال صعودی قوی (3)

در این قسمت می توان اسکلپ کرد. زیرا بازار تا حدودی حالت رنج دارد. نمودار کانل در شکل زیر آورده شده است. بازار بالا رفته و در انتها وارد یک روند رنج باریک شده است. یعنی بازار در یک کانال صعودی باریک قرار داشت و حالا در حال ورود به یک روند رنج می باشد.

نحوه معامله در کانال صعودی قوی (4)
نحوه معامله در کانال صعودی قوی (4)

زمانی که در کانال صعودی قوی به این نتیجه می رسید که بازار در جهت خرید قرار دارد ، در این حالت حداقل باید با حجم کمتری بخرید.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: