مشاهده معاملات بلوکی در سایت tsetmc ار اهمیت بسیار زیادی برای معامله گران برخوردار است. معاملات بلوکی در سایت tsetmc در ظاهر سایت قابل مشاهده نمی باشد. ولی ما در این مقاله نحوه مشاهده معاملات بلوکی در سایت tsetmc را آموزش می دهیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
بیشتر بخوانید : آموزش تابلو خوانی
تکنیک تابلو خوانی بورس ، از مباحث مهم بورسی می باشد و کسانی که قصد سرمایه گذاری و معامله در بازار بورس را دارند باید دانش آن را فرا گرفته و بعد اقدام به سرمایه گذاری کنند. در دوره های آموزشی بورس تکنیک تابلو خوانی بسیار مورد توجه قرار گرفته و تحلیل هایی که بر اساس آن انجام می گیرد ، معمولاً دقیق بوده و در کنار تحلیل های تکنیکال و بنیادی می توان تصمیم درست را اتخاذ کرد.
در تکنیک تابلو خوانی معمولاً عواملی که بر قیمت سهام تاثیر می گذارد را بررسی کرده و بر اساس آن اقدام به خرید و یا فروش سهم می کنند. معاملات بلوکی در بورس نیز از جمله مباحث بسیار مهمی می باشد که به صورت غیر مستقیم بر میزان عرضه و تقاضا در بازار تاثیر داشته و معمولاً سهامی که در بورس به صورت بلوکی معامله می شوند ، بعد از معامله با کاهش و یا افزایش تقاضا روبرو خواهند شد.
معاملات بلوکی چیست؟
زمانی که بخش بزرگی از سهام یک شرکت بورسی مورد معامله قرار می گیرد ، معاملات بلوکی نامیده می شود. در معاملات بلوکی قوانین مربوط به حجم معاملات وجود نداشته و معمولاً سرمایه گذاران حقوقی وارد این معاملات شده و برای این معاملات کارمزدی از طرف کارگزاری ها دریافت نمی شود. معاملات بلوکی و سفارشات آن در تابلوی معاملات سهم مستقیماً قابل مشاهده نبوده و در خارج از محدوده معاملات عادی خرید و فروش می شود. ولی بر قیمت سهم در روز های آتی تاثیر خواهد داشت.
مشاهده معاملات بلوکی در سایت tsetmc
برای مشاهده معاملات بلوکی در سایت tsetmc از یک مثال استفاده می کنیم. برای مثال و آموزش سهم وکارح 2 (بانک کارآفرین) را در نظر می گیریم. که معاملات بلوکی داشته است. از سایت tsetmc وارد نماد معاملاتی وکارح شوید.
همانطور که از شکل پیداست فقط یک معامله با حجم 126 میلیون انجام شده است. روی سابقه کلیک کرده و روی معامله 126 میلیون دابل کلیک کرده و وارد بازار خرده فروشی بورس شوید.
حال روی تب معاملات کلیک کرده و زمان انجام معامله بلوکی در سهم مورد نظر را مشاهده کنید.
شرایط معاملات بلوکی در شرکت های بورسی
برای انجام معاملات بلوکی در شرکت ها باید شرایط خاصی مهیا بوده و هر شرکتی شرایط انجام معاملات بلوکی توسط سهامداران را نداشته و سهامداران هنگام سفارش بلوکی باید حجم سفارشی آنها در محدوده خاصی باشد تا مورد پذیرش قرار گیرد. معمولاً سهامداران در بازار بلوک می توانند سهامی را که حجم آن ۵۰ برابر و یا بیشتر از محدودیت حجم هر سفارش در بازار معاملاتی عادی بورس باشد را در معاملات بلوکی مورد معامله قرار دهند.
در شرکت های فرابورسی نیز شرایط به این صورت می باشد که اولاً سهام پایه شرکت بیشتر از ۳ میلیارد سهم باشد. حجم درخواستی باید بین ۰.۵ تا ۱ درصد تعداد سهام پایه شرکت باشد و برای شرکت هایی که سهام پایه آنها کمتر از ۳ میلیارد سهم می باشد ، حجم درخواستی سهامداران باید بین ۱ تا ۵ درصد سهام پایه شرکت بوده و این حجم کمتر از حجم معاملات عمده باشد.
در بازار معاملات بلوکی ساعات معاملات نیز مانند بازار عادی می باشد. اگر نمادی که در بازار بلوکی معامله می شود ، در بازار عادی متوقف شده و بسته شود در بازار بلوکی نیز بسته خواهد شد.
نحوه مشاهده معاملات بلوکی در سایت tsetmc
مشاهده معاملات بلوکی در سایت tsetmc با دو روش امکان پذیر است:
- مشاهده سهام با معاملات بلوکی از سایت tsetmc
- یافتن سهام با معاملات بلوکی با فیلتر نویسی
مشاهده سهام با معاملات بلوکی از سایت tsetmc
به این صورت که ابتدا وارد سایت tsetmc شده و دیده بان بازار را باز کنید. در این قسمت لیست تمامی سهامی که در بازتر بورس معامله می شوند را مشاهده خواهید کرد. نماد هایی جلوی نام آنها عدد ۲ درج شده است ، یعنی در معاملات این سهام معاملات بلوکی نیز انجام شده است.
یافتن سهام با معاملات بلوکی با فیلتر نویسی
با استفاده از فیلتر نویسی نیز می توانید سهامی که در آنها معاملات بلوکی وجود داشته است را پیدا کنید. بدین منظور وارد سایت tsetmc شده و با توجه به شکل وارد تب دیده بان بازار شوید.
حال گزینه فیلتر نویسی را انتخاب کرده و روی فیلتر جدید کلیک کنید. و کد مربوط به سهام معاملات بلوکی را در قسمت مربوطه بنویسید. حال کد را اعتبار سنجی کرده و ثبت بزنید. با علامت ضرب در صفحه را ببنید و نتیجه را مشاهده کنید. لیستی از سهامی که در آنها معاملات بلوکی انجام شده است را مشاهده خواهید کرد.
آیا معاملات بلوکی بر شاخص کل تاثیر دارد؟
در جواب این سوال باید گفت بله تاثیر دارد. چون ارزش معاملات بلوکی بر ارزش معاملات بازار بورس تاثیر دارد ، در نتیجه بر شاخص کل نیز تاثیر خواهد داشت. از معاملات بلوکی معمولاً جهت جلوگیری از ریزش بازار نیز استفاده می گردد. به این صورت که حقوقی ها سهام مثبت را به صورت بلوکی بین خود خرید و فروش می کنند و در اصطلاح گفته می شود شاخص سازی می کنند.
هنگام ریزش بازار شاید بسیار دیده باشید که پرتفوی شما منفی بوده و اکثر سهامتان منفی ۵ بوده ولی شاخص کل مثبت می باشد. در این صورت معمولاً معاملات بلوکی انجام شده و شاخص سازی شده است. معاملات بلوکی بدون کارمزد بوده و معمولاً حقوقی های بازار جهت اهداف گوناگون ، از آن استفاده می کنند.
آیا معاملات بلوکی باعث افزایش قیمت سهام می گردد؟
بله ، معمولاً در سهامی که معاملات بلوکی دارند ، قیمت سهوم افزایش پیدا خواهد کرد. در واقع در معاملات بلوکی در بورس سهامداران انتظار دارند قیمت سهم افزایش پیدا کند ، در نتیجه تقاضا برای سهم زیاد شده و باعث افزایش قیمت سهام آن شرکت خواهد شد.
معمولاً دو دلیل مهم برای افزایش قیمت سهام بلوکی وجود دارد:
اولاً این که معاملات بلوکی باعث تغییر مدیریتی در سهم شود. به این صورت که خریدار با خرید بلوکی و حجم زیادی از سهام شرکت وارد مدیریت شده و می تواند در فعالیت های آتی شرکت تاثیر مثبت داشته و باعث رشد سهام شرکت گردد.
ثانیاً خریداری جهت هیئت مدیره شدن در یک شرکت اقدام به خرید بلوکی سهام کرده و در اصطلاح گفته می شود که به هر قیمتی این خریدار حاضر است سهام را از بازار جمع کند. در این صورت باز هم تاثیر خوبی بر قیمت سهام شرکت داشته و باعث افزایش ارزش سهام در بازار خواهد شد.
معاملات عمده چیست ؟
معاملات عمده معاملاتی است که در آن تعداد سهامی که به صورت عمده معامله می شود از درصد معنی از سهام کل بیشتر بوده و نیز حجم معاملات آن در یک دوره مشخص از حجم معاملات بازار در همان دوره بیشتر شود. در معاملات عمده دامنه نوسان قیمت و نیز محدودیت حجم مورد معامله وجود ندارد.
در معاملات عمده در شرکت های بورسی باید بیشتر از یک درصد سهام شرکت مورد معامله قرار گیرد که این میزان برای معاملات بلوکی ما بین نیم تا یک درصد می باشد. و این برای شرکت هایی است که ارزش سهام پایه آنها بیشتر از سه میلیارد ریال است و برای شرکت هایی که ارزش سهام پایه آنها کمتر از سه میلیارد ریال می باشد، باید حجم معاملات عمده بیشتر از ۵ درصد سهام شرکت باشد.
در شرکت های فرابورسی نیز در شرکت هایی که ارزش سهام پایه آنها بیشتر از یک میلیارد ریال است ، باید حجم معاملات عمده بیشتر از یک میلیارد ریال باشد و در شرکت هایی که ارزش سهام پایه آنها کمتر از یکمیلیارد ریال است ، حجم معاملات عمده باید بیشتر از ۵ درصد ارزش سهام شرکت باشد.
تفاوت معاملات بلوکی و کد به کد
در معاملات بلوکی همانطور که بیان شد ، حجم عمده ای از سهام یک شرکت طبق شرایط خاصی و با اهداف خاص بین سهامداران با کد های مختلف معامله می شود. و معمولاً باعث رشد قیمت سهم خواهد شد. ولی معاملات کد به کد به این صورت است که هر فرد حقوقی می تواند علاوه بر کد حقوقی خود ، چند کد حقیقی نیز داشته باشد. و با توجه به شرایط بازار اقدام به خرید و فروش بین کد های معاملاتی خود کند.
مثلاً اگر فرد حقوقی روند سهم را رو به رشد ببیند با کد حقوقی خود سهم را به کد حقیقی خود فروخته و بعداً سود خوبی با کد حقیقی خود می کند. و یا اینکه احتمال می دهد یک سهم افت کند ، با کد حقیقی خود سهامش را به کد حقوقی خود می فروشد.
سامانه معاملات بلوکی
معاملات بلوکی با نمادی مجزا ، و در بازاری مجزا از بازار عادی بورس با نام بازار بلوک معامله می شود. در این سامانه دامنه نوسان قیمت مانند دامنه نوسان سهم عادی بوده و معاملات بلوکی بر قیمت پایانی سهم تاثیر ندارند. ولی بعد از تشخیص معاملات بلوکی در سهم توسط سهامداران عادی تقاضا در بازار افزایش یافته و سهام رشد خواهد کرد.
کلام آخر
در خدمتتان بودیم با هشتمین جلسه از آموزش تکنیک تابلو خوانی بورس با عنوان معاملات بلوکی . سایت آموزشی ایتسکا با آموزش بازار های سرمایه گذاری به صورت هدفمند ، و رایگان پیوسته در تلاش است ته کلیه افرادی که در بورس سرمایه گذاری می کنند ابتدا آموزش های لازم را کسب کرده و بعد اقدام به سرمایه گذاری کنند. اگر هم قصد سرمایه گذاری در بازار های خارجی را دارید، باید از بروکر های ایرانیان استفاده کرده و بررسی کنید که آیا به کاربران ایرانی خدمات ارائه می کنند یا خیر؟
دوستان عزیز مثل همیشه گوشزد می کنیم که این سایت صرفاً جهت آموزش و یادگیری شما عزیزان بوده و قصد سیگنال دهی سهام در بورس را نداریم. برای آموزش به بررسی و تحلیل بعضی سهام می پردازیم تا گفته هایمان ملموس و واضح باشد . هدف پیشنهاد خرید و یا فروش این سهام نمی باشد. زیرا هر سهمی باید در موقعیت زمانی خاصی خریداری شود. شاد و پر سود باشید …