داشبورد معاملاتی فارکس Trading Dashboard چیست؟ – نحوه استفاده از داشبورد معاملاتی notion

داشبورد معاملاتی فارکس Trading Dashboard چیست؟ – نحوه استفاده از داشبورد معاملاتی notion

داشبورد معاملاتی چیست؟

داشبورد معاملاتی نرم افزاری است که توسط برنامه نویسان برای راحتی کار تریدر ها ایجاد شده است. در صفحه اصلی این نرم افزار می توان تمامی نمودار ها ، سفارشات ، اخبار ، تحلیل  ها و … را یکجا مشاهده کرد. و می توان تمامی بخش های مدیریتی را داشت. در داشبورد های معاملاتی می توان فضای کاری را سفارشی سازی کرده و همزمان چندین کار مهم را انجام دهید. مانند مدیریت واچ لیست ها ، تجزیه و تحلیل اوراق بهادار ، نظارت بر بازار های جهانی و …

این مقاله درس 5 از آموزش اسمارت مانی ایتسکا می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

داشبورد معاملاتی اسمارت مانی

داشبورد های معاملاتی بسیار زیادی در جهان وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. معمولا داشبورد های تجاری کاربردی تر بوده و بهتر است از آنها استفاده کنید. ولی اگر در حال حاضر نمی خواهید یک داشبورد معاملاتی خریداری کنید ، می توانید برای معاملات فعلی خود از داشبورد های رایگان موجود در اینترنت استفاده کنید.

یکی از داشبورد های معاملاتی پیشنهادی ما داشبورد معاملاتی فوتون می باشد. که می توانید در این سایت ثبت نام کرده و آن را دانلود کنید. داشبورد معاملاتی فوتون از برنامه Notion استفاده می کند. یعنی ابتدا باید Notion را از لینک زیر دانلود کرده و بعد از سایت فوتون داشبورد معاملاتی را کپی کرده و در این نرم افزار قرار دهید.

داشبورد معاملاتی فارکس Trading Dashboard چیست؟ - نحوه استفاده از داشبورد معاملاتی notion - داشبورد معاملاتی

این برنامه شامل بخش های مختلفی می باشد که در ادامه آموزش می دهیم.

مزایای استفاده از داشبورد معاملاتی

برای استفاده از این برنامه دو دلیل اصلی وجود دارد:

  • در این برنامه می توانید اهداف خود را ثبت کرده و پیشرفت خود را پیگیری کنید.
  • می توانید در طی مسیر تمامی یادداشت ها و نکته های خود را یادداشت کنید.

آموزش استفاده از داشبورد معاملاتی

ظاهر داشبورد های معاملاتی در ابتدای کار پیچیده به نظر می رسد. ولی بهتر است کمی آموزش دیده و از آنها استفاده کنید. زیرا برای یک تریدر بسیار کاربردی خواهد بود و با استفاده از آن راحتتر می توانید رود مپ اسمارت مانی خود را دنبال کنید.

یعنی با این نرم افزار بهتر می توانید تشخیص دهید در کدام مرحله از نقشه راه قرار دارید. تریدر های خود را بهتر مدیریت کرده و استراتژی خودتان را در مراحل مختلف تست کنید.

در شکل زیر صفحه اول داشبورد معاملاتی فوتون را می بینید. سه قسمت مشخص شده در شکل زیر مهمترین قسمت های داشبورد هستند. و در ادامه آنها را کاملا بررسی می کنیم.

داشبورد معاملاتی
داشبورد معاملاتی

قسمت Resources در داشبورد معاملاتی

Resources یکی از قسمت های مهم داشبورد معاملاتی می باشد. و در آن می توانید نکته ها و یادداشت های خود را بنویسید. اگر مانند شکل بر روی Course Notes کلیک کنید ، صفحه زیر برایتان باز خواهد شد.

قسمت Resources در داشبورد معاملاتی
قسمت Resources در داشبورد معاملاتی
قسمت Resources در داشبورد معاملاتی
قسمت Resources در داشبورد معاملاتی

اگر بر روی Introduction To Trading کلیک کنید ، برای بار اول می بینید که این قسمت ها خالی هستند. ولی توصیه می کنیم در طوا مسیر و تا انتهای کار از این قسمت استفاده کرده و یادداشت های خود را در این قسمت وارد کنید.

در قسمت Resources در زیر منوی Course Downloads می توانید ویدئوهای مهم خود ، (مثلا ویدئوی مهم در مورد آموزش یک سبک معاملاتی) را قرار دهید.

در زیر منوی Books نیز می توانید کتاب هایتان را قرار دهید. کتاب هایی که خوانده اید ، می خوانید و کتاب هایی که قرار است بخوانید.

در زیر منوی Brokers & Charting نیز می توانید اطلاعات کارگزاری خود را قرار دهید. مانند اطلاعات شخصی ، پسورد هاتون و ….

برای مثال می توانید آدرس ایمیل های مهم ، پوزشن ها را در این قسمت وارد کرده و اگر مشکلی پیش آمد و نتواستید وارد بروکرتان شوید ، حداقل به اطلاعات پوزیشنتان دسترسی دارید.

Goals در داشبورد معاملاتی

در قسمت  Goalsمی توانید تمامی اهدف خود در سال فعلی و سال بعد را قرار دهید. چک لیست هایی که در درس قبلی در مورد اهداف بیان کردیم ، می توانید در این قسمت وارد کرده و تیک بزنید.

Goals در داشبورد معاملاتی
Goals در داشبورد معاملاتی

در این قسمت باید 3 هدف مهم خود که برای سال فعلی در نظر گرفته اید ، مشخص سازید. و بعد 3 هدف سالانه را می توانید به چند هدف کوچک تر تقسیم کرده و در قسمت های مربوطه بنویسید.

Goals در داشبورد معاملاتی
Goals در داشبورد معاملاتی

در اهداف ماهانه بر روی اهداف سالانه خود تمرکز خواهید کرد. قرار نیست در ابتدای کار برای کل سال برنامه ریزی کنید. می توانید در طی مسیر فقط برای چند ماه برنامه ریزی کرده و به مرور زمان برنامه خودتون رو کامل تر کنین.

در قسمت های بعدی نیز باید اهداف هفتگی خود که برای رسیدن به اهداف ماهانه نیاز دارید ، بنویسید.

Journaling در داشبورد معاملاتی

در قسمت Journaling می توایند نکات مهم در مورد ژورنال نویسی بنویسید. ما اهداف را در صفحه اول قرار می دهیم تا همیشه در مقابل دیدمان قرار گیرند. و به این درک خواهید رسید که واقعا دنبال چه چیزی هستید.

در صفحه اصلی می توایند برنامه روزانه خود را نیز نوشته و چک لیست آن را قرار دهید. زمانی که به دوره ها گوش می دهید نیز می توانید قسمت های مهم آن را یادداشت کرده و در مواقع مود نیاز به آنها مراجعه کنید.

هدف این برنامه قرار دادن شما در مسیر درست و پیشرفت می باشد. حتی اگر بتوانید در یک روز 1 درصد پیشرفت کنید بسیار عالی خواهد بود. زیرا در 100 روز به پیشرفت 100 درصد خواهید رسید که جای تحسین دارد.

هر چه صفحه اصلی ساده تر و ملموس تر باشد ، بهتر بوده و راحتتر می توانید با آنها کار کنید. پس قسمت های اضافی را از صفحه پاک کنید.

صفحه اصلی را به گونه ای طراحی کنید که باب میلیتان بوده و بتوانید از آن پیروی کنید. چون اگر با برنامه راحت نباشید در عرض چند روز سراغش نخواهید رفت!

اهداف با نکاه کردن به اهداف سالانه ، ماهانه ، هفتگی و … می توانید عملکرد خود را بررسی کرده و در قسمت هایی نیز اهداف خود را ویرایش کرده و یا حتی تغییر دهید. و در کل کار های هفته قبل خود را بررسی کرده و ارزیابی کنید.

در داشبورد معالاتی فقط باید برای خود اهدافی مشخص کرده و از آنها برای رسیدن به هدف نهایی پیروی کنید. می توایند این کار ها را انجام داده و بعد از گذشت چند ماه برگشته و کار هایی که در گذشته انجام داده اید را ببینید و بررسی کنید.

در این برنامه ها ایموجی های مختلفی برای نشان دادن اوضاع شما در طول هفته وجود دارند. برای مثال اگر در هفته گذشته مشکلی پیش آمده و نتوانسته اید اهداف خواسته شده در یک هفته را برآورده کنید ، می توانید ایموجی مربوط به آن را در آن هفته قرار دهید و برای جبران هفته از دست رفته در هفته جاری بیشتر کار کنید.

می توانید کیفیت ترید های خودتون را با کار های هفتگی که انجام می دهید مقایسه کرده و روند کار خودتون رو بررسی کنید. دقت کنید خواهید دید اگر چک لیست های هفتگی خود را مرتب انجام داده باشید ، و هفته خوبی طی کرده باشید ، ترید های موفقی نیز خواهید داشت.

این دو امر رابطه بسیار نزدیکی دارند. یعنی عملکرد شما در طول هفته بر کیفیت ترید های شما تاثیر دارند.

با استفاده از داشبورد معاملاتی می توانید نقشه راه یک ساله خود را نوشته و در مقابل چشمان خود داشته باشید.

Habit Tracker در داشبورد معاملاتی

می توانید برخی عادت هایی که می خواهید در خود ایجاد کنید ، در قسمت Habit Tracker پیگیری کنید تا تبدیل به عادت روزمره شما گردد. عادت ها نقش بسیار مهمی در عملکرد ما دارند.

برای مثال عادت دادن خود به زود بیدار شدن و یا راس ساعت خاصی بیدار شدن ، نیم ساعت پیاده روی در روز ، 1 ساعت آموزش فارکس در روز ، انجام دادن 3 تمرین از دوره اسمارت مانی و …

این بخش می تواند شما را در پیگیری این عادت ها یاری رساند و این عادت ها را به بخشی از رفتار عادی و روزمره شما تبدیل کند.

اگر به عادات خود و انجام چک لیست هایی که دارید ، پایبند باشید ترید های موفق تری خواهید داشت. باید این مورد را نیز در نظر بگیرید که همیشه در زندگی موارد و اتفاقاتی وجود ارند که مانع اجرای دقیق برنامه های ما خواهند شد. پس قرار نیست این موارد و چک لیست ها مو به مو اجرا شوند.

Vision Board در داشبورد معاملاتی

در Vision Board در داشبورد معاملاتی می توانید تصورات خود از آینده را قرار دهید. برای مثال تصاویری از قبیل اتومبیلی که قرار است در آینده خریداری کنید ، موجودی حساب بانکی که در یک سال آینده می خواهید به آن برسید ، مکان و یا کشوری که دوس دارید آنجا زندگی کنید و …

تمام این تصاویر باعث انتشار دوپامین در مغز شده و به شما انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر می دهند. این تصاویر می توانند میزان تمرکز شما را نیز افزایش دهند.

این داشبورد معاملاتی کاملا شخصی و سلیقه ای بوده و هر تریدی بنا بر علایق خود نسخه های متفاوتی از آن ایجاد می کند. فقط باید از اهداف خود پیروی کرده و به آن پایبند باشید.

یکی از موارد بسیار مهمی که هر تریدری برای موفقیت باید آموزش دیده و از آن آگاهی داشته باشد ، پس انداز و نیز روش های پس انداز کردن می باشد. در درس بعدی یعنی درس ششم از دوره اسمارت مانی پیشرفته به این موضوع پرداخته ایم.

در درس بعدی

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: