نحوه معامله در برگشت روند ماژور در کف

نحوه معامله در برگشت روند ماژور در کف

زمانی که در یک روند نزولی قرار داریم ، موقعیتی پیش می آید که شاهد الگو های برگشتی در بازار بوده و احتمال می دهید بازار برگشت زده و به روند صعودی تبدیل خواهد شد. یکی از مهم ترین الگو های برگشتی الگوی برگشت روند ماژور می باشد. در این مقاله نحوه معامله در برگشت روند ماژور در کف را برایتان آموزش می دهیم.

این مقاله درس 36 از آموزش پرایس اکشن الهام گرفته از سبک البروکس می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.

تایید الگوی برگشت روند ماژور در کف

برای تایید الگوی برگشت روند ماژور در کف باید شرایطی داشته باشیم:

  • ابتدا باید یک روند نزولی وجود داشته باشد.
  • خط روند به سمت بالا شکسته شود.
  • یک گام نزولی دیگر ایجاد شود. یعنی کف قبلی تست شود.
  • کندل سیگنال صعودی وجود داشته باشد.

نحوه معامله در برگشت روند ماژور در کف

برای بررسی و آموزش نحوه معامله در برگشت روند ماژور در کف با یک مثال شروع می کنیم. این مثال شامل 9 تصویر بوده و در هر تصویر کندل های نمودار اضافه شده اند. و کندل به کندل تصمیم می گیریم چگونه معامله کرده و در کدام قسمت ها ورود و خروج کنیم. یعنی 9 تصویر بعدی نشان دهنده یک نمودار می باشد.

در شکل زیر سقف ها و کف ها یکی پس از دیگری پایین تر قرار گرفته اند. و کانال نزولی را نیز رسم کرده ایم. در انتهای کانال یک کندل صعودی ضعیف می بینیم. این کندل برای خرید زیاد مناسب به نظر نمی رسد. از طرف دیگر در داخل کانال نیز فشار خرید دیده نمی شود. پس فعلا نمی خریم و منتظر کندل های بعدی می مانیم.

نحوه معامله در برگشت روند ماژور در کف (1)
نحوه معامله در برگشت روند ماژور در کف (1)

ادامه نمودار را در شکل زیر رسم کرده ایم. کندل ها میانگین متحرک را به سمت بالا قطع کرده اند.

معامله در برگشت روند ماژور در کف (2)
معامله در برگشت روند ماژور در کف (2)

این کندل ها سایه کمتری دارند و این نشانه فشار خرید می باشد. این نشانه ها می تواند باعث تشکیل دومین گام نزولی و الگوی برگشت روند ماژور در کف شود. در این قسمت نیز نخریده و منتظر گام نزولی بعدی می مانیم.

کندل بعدی یک کندل نزولی با بدنه تو پر می باشد. و این کندل فشار خرید را می تواند خنثی کند. بعضی افراد ب مشاهده این کندل نزولی قوی می فروشند. و حد ضرر خود را بالای کندل سیگنال قرار می دهند. ولی اگر این الگوی برگشت روند ماژور در کف باشد با مشاهده صعودی شدن بازار باید از معامله خارج شوند.

معامله در برگشت روند ماژور در کف (3)
معامله در برگشت روند ماژور در کف (3)

ادامه کندل ها در شکل زیر قابل مشاهده است. یک کندل صعودی در کف کانال وجود دارد و این متواند الگوی برگشت روند ماژور در کف باشد. ستاپ خرید اول در کف قبلی H1 بوده و این برگشت می تواند ستاپ خرید دوم H2 باشد.

پس کف قبلی تست شده و قط سه کندل نزولی تشکیل شده و باید بعد از آین کندل 5 تا 10 کندل صعودی ایجاد شده و از میانگین متحرک عبور کند.

پس اگر در کف دوم بخریم می توانیم سوئینگ کنیم. قبلا بار ها گفته ایم احتمال موفقیت معامله در الگو های برگشتی پایین بوده و نمی تواند بیشتر از 40 درصد باشد. پس اگر در کف بخرید باید بازدهی را دو برابر ریسک در نظر بگیرید.

پس بالای کندل سیگنال خریده و حد ضرر را در کف کندل سیگنال و حد سود را نیز دو برابر کندل سیگنال در نظر می گیریم. پس می توانید در این قسمت بخرید و یا منتظر سیگنال های بعدی بمانید.

معامله در برگشت روند ماژور در کف (4)
معامله در برگشت روند ماژور در کف (4)

در ادامه کندل ها و در شکل زیر می بینید ، خط روند کانال و میانگین متحرک به سمت بالا شکسته شده است. از طرف دیگر به حد سود رسیده ایم و می توانیم تمام و یا بخشی از سود را در این قسمت بگیریم. کندل های صعودی ایجاد شده بلند بوده و پشت سر هم می باشد. و سفارش فروش در این موقعیت منطقی به نظر نمی رسد. و بازار در جهت خرید قرار دارد.

معامله در برگشت روند ماژور در کف (5)
معامله در برگشت روند ماژور در کف (5)

پس اگر در کف نخریده باشید می توانید در کندل های بعدی خریده و حد ضرر را در زیر کندل اسپایک قرار دهید. در طول این روند شاهد گام های نزولی خواهید بود. ولی باید بدانید پولبک در معاملات سوئینگ و روند ها امری کاملا بدیهی است.

کندل های روندی شکل بالا بالاتر از 15 کندل قبلی قرار گرفته اند. و قدرت خوبی دارند. پس احتمال می دهیم این حرکت صعودی ادامه داشته باشد.

پس در این معامله می توانیم حد سود را تعدیل کرده و حد ضرر را نیز بالا آورده و در کف کندل اسپایک قرار دهیم. و حد سود خود را بر اساس خط مقاومت مانند شکل بالا مشخص کنید.

در شکل بالا یک احتمال دیگر هم وجود دارد. احتمال دارد کندل نزولی انتهایی نشان دهنده پرچم نهایی باشد. و بعد از آن بازار وارد یک فاز اصلاحی و ورند رنج شود. پس اگر حجم معامله را افزایش داده و حد سود خود را بالا تر برده اید باید به حد ضررتان پایبند بمانید تا در صورت پایین آمدن بازار زیاد ضرر نکنید.

البته می توانید قبل از رسیدن قیمت به حد سود مشخص شده و با مشاهده کندل نزولی بخشی از سود خود را بگیرید. در ادامه نمودار می بینید یک شکست قوی رخ داده است.

معامله در برگشت روند ماژور در کف (6)
معامله در برگشت روند ماژور در کف (6)

شکست برگشت روند ماژور در کف

اگر برگشت روند ماژور در کف شکست بخورد ، در این حالت می توانیم در نقطه سر به سر خارج شویم. و یا ممکن است روند نزولی ادامه پیدا کند.

اگر از معامله خارج شوید برای خرید دوباره باید آماده باشید. اگر به صورت کامل خارج نشده و بخشی از معامله را نگه داشته اید ، می توانید در الگوی برگشت روند ماژور با کف بالاتر دوباره بخرید.

گاهی اوقات نیز قبل از آنکه روند ادامه داشته باشد ، بازار چندین مرتبه تلاش خواهد کرد و یا به عبارت عامیانه درجا خواهد زد.

در ادامه نمودار یک گام صعودی دیگر می بینید.

شکست برگشت روند ماژور در کف (7)
شکست برگشت روند ماژور در کف (7)

اگر به شکل زی دقت کنید ، متوجه خواهید شد این روند صعودی قوی نمی باشد. پس احتمالا این یک گام صعودی در روند رنج می باشد. و طبق نمودار می توان متوجه شد بازار در روند رنج قرار دارد. معامله در روند رنج نیز اسکالپینگ می باشد. یعنی در کف خریده و در سقف بفروشیم. در این مثال حتی می توانید سفارش خرید خود را نبسته و حد ضرر خود را مانند شکل زیر در قسمت های مشخص شده قرار دهید.

شکست برگشت روند ماژور در کف (8)
شکست برگشت روند ماژور در کف (8)

ادامه نمودار در شکل زیر زیاد جالب به نظر نمی رسد. زیرا شاهد شکل گیری کف جدیدی در نمودار هستیم. و این گام نزولی می تواند در حال تست سطح مقاومتی باشد. در این نمودار مانند شکل زیر میتوانید در بالای کندل سیگنال بخرید.

شکست برگشت روند ماژور در کف (9)
شکست برگشت روند ماژور در کف (9)

در شکل زیر نیز نمودار کامل را برایتان رسم کرده ایم. همانطور که می بینید بعد از الگوی برگشت روند ماژور در کف یک روند رنج تشکیل شده است.

شکست برگشت روند ماژور در کف (10)
شکست برگشت روند ماژور در کف (10)

کف دوقلو در الگوی برگشت روند ماژور

در این قسمت الگوی کف دوقلو در الگوی برگشت روند ماژور را بررسی می کنیم. طبق معمول برای یادگیری بهتر از یک مثال استفاده کرده و نحوه معامله در برگشت روند ماژور در کف را کندل به کندل برایتان آموزش خواهیم داد.

یک روند و خط روند نزولی داریم . و کندل ها در درون کانال نزولی قرار گرفته اند. در آخرین کف کندل کمی پایین آمده و بعد دوباره بالا رفته است. ولی خط روند شکسته نشده است. این مکان موقعیت و ستاپ مناسبی برای خرید نمی باشد. با اینکه در این قسمت برگشت روند ماژور در کف را می بینید ولی کندل سیگنال و فشار خرید زیاد مناسب نیست و بهتر است منتظر کندل های بعدی باشید.

کف دوقلو در الگوی برگشت روند ماژور (1)
کف دوقلو در الگوی برگشت روند ماژور (1)

اسپایک و کانال در روند نزولی

زمانی که در یک روند نزولی شاهد کانال هستیم یکی از اتفاقات زیر ممکن است روی دهد:

  • کانال تبدیل به روند رنج خواهند شد.
  • برگشت صعودی رخ دهد.
  • بازار تا سقف کانال بالا برود.
  • معمولا کانال ها سه گام نزولی دارند.
  • معمولا در کف کانال شکست ناموفق رخ می دهد.

ویژگی های برگشت روند ماژور در کف

  • شکست خط روند نزولی به سمت بالا (شکست سقف کانال)
  • تست کردن میانگین متحرک (ترجیحا)
  • یک گام نزولی ایجاد شده و کف قبلی را تست کند.
  • مشاهده کندل سیگنال
  • برگشت و حرکت به سمت بالا

ادامه مثال بالا و کندل های بعدی را در شکل زیر برایتان رسم کرده ایم. خط روند به سمت بالا شکسته شده است. و چند کندل روندی صعودی نیز ایجاد شده است. که یا سایه بالایی ندارند و یا سایه های بسیار کوتاهی دارند. در این قسمت شاهد فشار خرید در بازار هستیم.

در مرحله بعدی باید کف بازار تست شود. یعنی بازار بالا رفته و دوباره پایین بیاید و کف قبلی را تست کند. و در نزدیکی کف قبلی یک شکست ناموفق صورت گیرد. مانند شکل زیر.

کف دوقلو در الگوی برگشت روند ماژور (2)
کف دوقلو در الگوی برگشت روند ماژور (2)

اگر اندازه گام صعودی 20 کندل و یا بیشتر باشد ، آنگاه زمانی که بازار بخواهد کف قبلی را تست کند ، باید حداقل به اندازه 50 تا 10 ایجاد شود. یعنی گام نزولی ایجاد شده مانند شکل بالا باید ضعیف باشد. ترکیبی از کندل های نزولی و صعودی داشته باشیم.

در شکل بالا الگوی کف دوقلو ایجاد شده است. پس می توانید قسمت مشخص شده در شکل بالا بخرید. اما احتمل موفقیت 45 درصد می باشد. حد ضرر را نیز یک تیک پایین تر از کندل مورد نظر قرار می دهیم. چون احتمال موفقیت در معامله پایین است حد سود را دو برابر ریسک در نظر گرفته و مانند شکل بالا قرار می دهیم.

ویژگی های بازار در جهت خرید

بعد از مشاهده الگوی برگشت روند ماژور در کف ، بازار باید ویژگی هایی داشته باشد تا بفهمیم در جهت خرید قرار گرفته است و قرار است بالا رفته و روند صعودی داشته باشیم.

  • کندل ورود باید یک کندل صعودی بزرگ باشد.
  • محل شکل گیری کندل ورودی مناسب باشد.
  • 2 ، 3 و یا 4 کندل صعودی متوالی شکل گیرد.
  • میانگین متحرک به سمت بالا شکسته شود.

ادامه مثال بالا را در شکل زیر رسم کرده ایم. زمانی که به حد سود رسیدیم می تواینم تمام و یا بخشی از سود خود را بگیریم. بازار یک تیک بالا تر از حد سود رفته است.

کف دوقلو در الگوی برگشت روند ماژور (3)
کف دوقلو در الگوی برگشت روند ماژور (3)

در ادامه شکل بالا دو کندل نزولی می بینید. ممکن است فروشندگان در این نقطه وارد شده و بفروشند. زیرا اعتقاد دارند این گام ها ادامه روند نزولی می باشد.

کف دوقلو در الگوی برگشت روند ماژور (4)
کف دوقلو در الگوی برگشت روند ماژور (4)

از طرف دیگر چون سقف بلاتر از سقف قبلی قرار گرفته ستاپ مناسبی بریا فروش نیست. پس بهتر است صبر کرده و منتظر کندل های بعدی باشید. یعنی منتظر کندل سیگنال بعدی و یا شکست قوی در نمودار بمانید.

احتمال موفقیت در معامله الگو های برگشتی پایین 40-50 درصد می باشد. و کندل ورود نمی تواند نشان دهنده برگشت بازار باشد.

یعنی بعد از کندل ورود باید شکست قوی صورت گیرد. پس بهترین معامله در برگشت روند ماژور در کف سوئینگ می باشد. یعنی باید حد سود را دو برابر ریسک در نر گرفت تا معادله تریدر مثبت باشد.

پولبک در معامله برگشت روند ماژور در کف

زمانی که در برگشت روند ماژور در کف معامله می کنید و بازار بالا می رود ، تشکیل پولبک ها امری کاملا طبیعی است.

پس زمانی که سوئینگ می کنید تشکیل دو یا سه پولبک در طول روند امری کاملا طبیعی است. پس نباید حد ضرر را زیاد و سریع بالا بیاورید. زیرا بسیار سریع حد ضرر زده شده و از معامله خارج می شوید.

معمولا اولین پولبک در زیر نقطه ورود قرار می گیرد. و اگر حد ضرر خود را در نقطه ورود و یا همان سر به سر قرار داده باشید. حد ضررتان زده خواهد شد. پس باید حد ضرر را کمی پایین تر از نقطه ورودتان به معامله قرار دهید.

بعد از این گام نزولی بازار دوباره به سمت بالا برگشته است.

پولبک در معامله برگشت روند ماژور در کف (5)
پولبک در معامله برگشت روند ماژور در کف (5)

اگر به شکل بالا دقت کنید در این قسمت الگوی برگشت روند ماژور با کف بالاتر ایجاد شده است و نقطه مناسبی برای خرید می باشد. و ستاپ خرید مناسبی داریم. پس تریدر هایی که در کف قبلی نخریده اند می توانند در این قسمت وارد شوند.

زمانی که یک گام بالاتر رفتیم می توانیم حد ضرر را نیز یک گام بالاتر آورده و در زیر آخرین کف قرار دهید. در این حالت نیز بعد از ورود حد سود را باید دو برابر ریسک در نظر گرفت.

زمانی که که به حد سود رسیدیم نیمی از معامله را می بندیم. در شکل زیر نمودار کامل را برایتان رسم کرده ایم.

پولبک در معامله برگشت روند ماژور در کف (6)
پولبک در معامله برگشت روند ماژور در کف (6)
زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 2 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • رضا طاهرزاده

    سلام و احترام
    1- در قسمت “نحوه معامله در برگشت روند ماژور در کف” نوشته اید “البته می توانید در نقاط بخشی از سود خود را بگیرید.” بعد از نقاط چه کلمه ای جا مانده است؟
    2- در قسمت “ویژگی های بازار در جهت خرید” نوشته اید”محل شکل گیری کندل ورودی بزرگ باشد.” یعنی چی؟
    ممنونم

    • زینب اصغری

      سلام وقتتون بخیر.
      هر دو مورد ویرایش شدن
      در مورد سوال اول:
      زمانی که حد سود رو با توجه به استراتژی خودمون مثلا در خط مقاومت قرار می دیم ، ممکنه فاصله ورود ما به بازار و حد سود زیاد باشه. در این حالت بعضی تریدر های محافظه کار بخشی از سودشون رو قبل از رسیدن به حد سودی که خودشون مشخص کردن (TP) خارج می کنن.
      سوال دوم :
      محل شکل گیری کندل ورودی مناسب باشد. یعنی شما با نگاه کردن به چارت ببینید که جهت بازار داره عوض میشه و صرفا پولبک نیست. موقع ترید حتما زیاد پیش اومده که یه لحظه احساس می کنید جهت بازار عوض میشه وارد میشید و بعد چند کندل می بینید بازار دوباره به روند قبلی خودش برگشت و فقط یه پولبک بوده.