حساب ECN مخفف Electronic Communication Network و یکی از انواع حساب فارکس است. معامله گران با حساب های معاملاتی ECN فارکس به طور مستقیم و از طریق یک شبکه ارتباطی الکترونیکی، به شبکه بین بانکی (بازار فارکس) متصل می شوند. در این نوع حساب سفارشات از حساب ECN به صورت مستقیم به شبکه الکترونیکی ارسال می شود.
به زبان ساده می توان گفت در حساب ECN معامله گران به بازار های اصلی فارکس متصل شده و قیمت های واقعی بازار را مشاهده کرده و معامله می کنند. در حالی که حساب های دیگر فارکس که به بازار های اصلی متصل نیستند ، و در واقع معامله گر با بروکر معامله می کند که همان مارکت میکر است.
حساب ecn اسپردها و هزینههای معاملاتی ارزان تری را به کاربران ارائه می دهند. این امر باعث می شود اسکالپر ها آزادی عمل بیشتری در این نوع حساب داشته باشند.
امروزه اکثر بروکر ها حساب ECN را نیز در لیست حساب های معاملاتی خود دارند ، حتی بروکر های مارکت میکر (DD)!
پس در گام اول باید بروکر مناسبی برای معاملات خود انتخاب کرده و در مرحله بعد برای خود حساب ECN (اگر به این نوع حساب نیاز دارید) افتتاح کنید.
بیشتر بخوانید : بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان
شاید در لیست حساب های معاملاتی یک بروکر نام ECN را مشاهده نکنید. در این صورت می توانید ویژگی های حساب های بروکر را بررسی کرده و ببینید کدامیک به بازار های اصلی متصل است ، آن را انتخاب کنید و یا می توانید در این مورد از پشتیبانی بروکر خود راهنمایی بگیرید تا حساب معادل ecn را برایتان معرفی کنند.
بروکر های Dealing Desk (DD) و No Dealing Desk (NDD) دو نوع مختلف از بروکر های فارکس هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. البته امروزه بروکر ها هم DD و NDD هستند و محساب های مختلفی از هر دو نوع ارائه می کنند.
بیشتر بخوانید : مقایسه بروکر های DD و NDD
حساب ECN چیست؟
حساب ecn مخفف Electronic Communication Network است. معامله گران با حساب های معاملاتی ECN فارکس به طور مستقیم و از طریق یک شبکه ارتباطی الکترونیکی، به شبکه بین بانکی متصل می شوند. در این نوع حساب بر خلاف بروکر های مارکت میکر معامله گران به قیمت های اصلی بازار دسترسی دارند.
حساب ecn که با نام حساب ndd نیز شناخته می شود ، سفارش های مختلف اکثر بانک ها را نشان می دهد. قیمتی که توسط بانک های ECN ارائه می شود مستقیم از شبکه بین بانکی است. وقتی که معامله گر از طریق حساب ECN سفارشی را در کارگزار معاملات فارکس خود ثبت می کند، این سفارش ها مستقیماً به بازار بین بانکی ارسال می شوند.
اسپرد های حساب ecn معمولا متغیر بوده و کمتر است. ریسک معاملاتی این نوع حساب بیشتر است. زیرا در ساعات خاصی از روز که نقدینگی در بازار کاهش می یابد ، ممکن است هنگام بستن پوزیشن با مشکل مواجه شویم. یعنی در طرف مقابل شخصی برای فروش وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید : تفاوت حساب استاندارد و ecn
بررسی حساب ECN (شبکه ارتباطات الکترونیکی)
کارگزاران ECN (Electronic Communication Network)، به سهام داران بازار اجازه می دهند تا مستقیماً با یکدیگر معامله کنند. بانک ها، موسسات، صندوق های تامینی و سایر معامله گران خرده فروشی، از جمله این سهام داران هستند.
از آنجایی که این نوع حساب قیمت های شفاف و دقیق را به مشتریان خود ارائه می دهد، با حساب ecn می توانید موقعیت بازار را در لحظه بسنجید. اسپرد این نوع حساب متغیر و کم است. زیرا معامله را با قیمت بازار انجام می دهند. به طور معمول، کارمزدهای حساب ecn کمتر هستند و در واقع کسری از میزان اسپرد پیشنهاد یا فروش می باشند.
مزایای حساب ECN
- اسپرد کمتر
- دسترسی به قیمت های واقعی بازار
- مناسب برای نوسان گیران و اسکالپر ها
- سیستم معاملاتی شفاف
- عدم دستکاری قیمت ها توسط بروکر
معایب حساب ECN
- ریسک معاملاتی بالا برای مبتدیان
- کاهش نقدینگی شدید در ساعات خاصی از روز
- نوسانات بالا در ساعات خاصی از روز
- پرداخت کمیسیون در بعضی بروکر ها
حداقل سپرده برای حساب ECN
حداقل سپرده برای حساب ECN رابطه تنگاتنگی با بروکر انتخابی شما دارد. یعنی حداقل سپرده در برای هر حساب در یک بروکر ، توسط خود بروکر مشخص می شود. ولی معمولا حداقل واریزی حساب ecn بیشتر از حساب استاندارد است.
نتیجه گیری
ما در این مطلب در مورد حساب ecn و نیز مزایا و معایب آن توضیحاتی دادیم. حساب ECN یکی از انواع حساب های فارکس است. معامله گران با حساب ECN به طور مستقیم و از طریق یک شبکه ارتباطی الکترونیکی، به شبکه بین بانکی (بازار فارکس) متصل می شوند و سفارشات نیز به صورت مستقیم به شبکه الکترونیکی ارسال می شود.
در حساب ECN معامله گران به بازار های اصلی فارکس متصل شده و قیمت های واقعی بازار را مشاهده کرده و معامله می کنند. این نوع حساب اسپرد معاملاتی کمتری داشته و برای تریدر های حرفه ای و اسکلپر ها بهترین گزینه است.