آموزش الگوی الماس rtm – نحوه معامله در الگوی لوزی diamond

آموزش الگوی الماس rtm – نحوه معامله در الگوی لوزی diamond

الگوی الماس یکی از الگو های برگشتی پرایس اکشن rtm می باشد که به آن الگوی لوزی و دیاموند نیز گفته می شود. در ادامه به آموزش الگوی الماس rtm پرداخته و نحوه معامله در ان الگو را با ذکر مثال آموزش می دهیم.

این مقاله درس 19 از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

دوره rtm رایگان

الگوی الماس diamond چیست؟

الگوی الماس diamond در حقیقت یکی از الگوهای تحلیل تکنیکال است که معمولا در نوک بازار و یا نزدیک به آن اتفاق می افتد. این الگو می تواند معکوس شدن روند صعودی یا نزولی را نشان دهد. شاید برایتان سوال باشد که چرا اسم این الگو الگوی الماس (diamond) است؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که خطوط روندی در آن به شکل قله ها و دره هایی وصل می شود و شکلی شبیه به الماس ایجاد می کند.

الگوی الماس یک الگوی برگشتی است که بعد از شکست الگوی qm رخ می دهد. در روند صعودی سقف ها و کف ها به صورت صعودی قرار می گیرند. زمانی که آخرین کف ایجاد شده کف ما قبل خود را به سمت پایین بشکند (اینگالف کند) الگوی qm ایجاد شده و تغییر روند داریم. ولی زمانی که بر خلاف انتظار ما قیمت بالا رفته و HH را نیز به سمت بالا بشکند ، الگوی الماس تشکیل می شود. یعنی قیمت دوباره به سمت پایین بر خواهد گشت.

در شکل زیر نحوه تشکیل الگوی الماس در rtm را می بینید. ابتدا آخرین کف (LH) به سمت پایین شکسته و الگوی qm تشکیل شده و بعد بر خلاف انتظار بازار پایین نرفته و دوباره به سمت بالا حرکت کرده و HH را شکسته و سقف جدیدی ایجاد کرده و دوباره پایین برگشته است.

الگوی الماس در rtm
الگوی الماس در rtm یک الگوی برگشتی می باشد.

رسم الگوی دیاموند

در شکل زیر رسم الگوی دیاموند را می بینید. و چون خطوط رسم شده حالت لوزی و الماس دارند ، این الگو به این نام ها خوانده می شود.

رسم الگوی دیاموند
رسم الگوی دیاموند

انواع الگوی الماس

این الگوی معتبر کمک می کند روندهای قیمت را شناسایی کرده و بر اساس آن عمل کنید. الگوی الماس (diamond) یا همان الگوی لوزی، تغییر روند در فارکس را نشان می دهد و در دو دسته صعودی و نزولی قرار می گیرد.

  • الگوی الماس صعودی
  • الگوی الماس نزولی

بیشتر بخوانید: الگوی 123

الگوی الماس صعودی

الگوی الماس صعودی در انتهای روند صعودی شکل می گیرد.

  • قبل از تشکیل، باید یک روند صعودی واضح ببینید.
  • چهار خط روند مشخص در بالای شکل الماس لازم است. این خط ها باید از نظر طول به هم نزدیک بوده و متصل گردند.
  • در طول شکست می توانید سفارش فروش را به بازار وارد کنید. الگو در زیر خط صعودی در حال اتمام خواهد بود.
  • قبل از نقطه شکست و در آخرین نوسان بالا، استاپ لاس را تنظیم کنید.
  • بر اساس حرکت، سطح هدف مشخص می شود. فاصله میان بالاترین و پایین ترین در ساختار الگو اندازه گیری شده و روندی نزولی را پیش بینی می کنیم.
  • تاخیرهای اضافی گاهی طبیعی هستند. در صورتی که پس از عبور از کندل 50، قیمت به جای مد نظر نرسد باید سریع تر از بازار خارج شوید.

الگوی الماس نزولی

الگوی الماس نزولی در انتهای روند نزولی رخ می دهد.

  • قبل از آن باید روند نزولی مشخصی را ببینید.
  • چهار خط روند باید شکل کف الماس را شکل دهند به صورتی که از نظر طول هم به یکدیگر نزدیک هستند.
  • در هنگام شکست باید یک سفارش خرید را وارد کرده و نزدیک به انتهای الگو و بالای خط  آن را ببندید.
  • در آخرین نوسان پایین و قبل از نقطه شکست، باید استاپ لاس قرار بگیرد.
  • فاصله بالاترین قله و پایین ترین فرورفتگی اندازه گیری می شود و این سطح در واقع به عنوان نقطه خروج سود در نظر گرفته می شود.
  • توقف های گاه و بیگاه طبیعی است. در صورتی که پس از عبور از 50 کندل، سطح توقف یا هدف را ندیدید لازم است سریع از بازار خارج شوید.

استفاده درست از این الگو می تواند باعث سود خوبی برای معامله گران مختلف شود.

آموزش الگوی الماس

در این قسمت به آموزش الگوی الماس پرداخته و نحوه معامله با این الگو را با ذکر مثال آموزش می دهیم.

برای استفاده از الگوی لوزی ابتدا باید آن را از روی نمودار تشخیص دهید.

در شکل زیر می بینید که ما یک روند صعودی داریم و در قله HH کف ما به سمت پایین شکسته و الگوی qm تشکیل شده است. بازار ایین نیامده و به سمت بالا رفته و HH را به سمت بالا شکسته و سقف جدیدی HHH ایجاد کرده و روند نزولی آغاز شده است.

بر اساس پرایس اکشن rtm در این چارت الگوی دیاموند دیده می شود. در شکل بعدی الگوی لوزی را برای همان چارت رسم کرده ایم.

آموزش الگوی الماس
آموزش الگوی الماس در rtm
آموزش الگوی لوزی
آموزش الگوی لوزی

در الگوی لوزی ستاپ های زیادی برای خریداران و فروشندگان وجود دارد و نقدینگی زیادی برای تریدر ها فراهم می باشد. در این الگو میزان اشتباه تریدر ها بسیار بالا بوده و استاپ لاس بسیاری از تریدر ها زده می شود.

یعنی چون روند بازار صعودی است خریدران زیادی در میانه روند وارد شده و حجم معاملات خود را افزایش می دهند. با شکست آخرین کف استاپ لاس تعدادی از تریدر ها زده می شود و تعدادی نیز وارد پوزیشن فروش بعد از شکست کف می شوند. سپس بازار بالا رفته و HH را شکسته و دوباره استاپ لاس کسانی که سفارش SELL داشتند زده می شود!

نحوه معامله در الگوی لوزی

برای معامله در الگوی لوزی بعد از تشخیص الگوی لوزی که در پاراگراف قبلی آن را آموزش دادیم باید بتوانید نقطه ورود مناسبی برای خود پیدا کنید.

بهترین نقطه ورود در الگوی الماس rtm نقطه ای می باشد که خط روند در آن قسمت شکسته شده است. یعنی مانند مثال زیر در کادر قرمز رنگ زون عرضه ما تشکیل شده و نقطه مناسبی برای ورود می باشد.

زون عرضه در الگوی الماس
زون عرضه در الگوی الماس

برای آموزش نحوه معامله در الگوی لوزی از مثال زیر استفاده می کنیم.

در شکل زیر ابدا در روند نزولی قرار داریم سپس در قسمتی که با خط آبی رنگ مشخص کرده ایم آخرین سقف نزولی به سمت بالا شکسته می شود و الگوی qm تشکیل می شود. بازار دوباره برگشته و کف پایین تر جدیدی ایجاد می کند که آن را با LLL مشخص کرده ایم.

دوباره بازار به سمت بالا حرکت کرده است. در این حالت الگوی الماس rtm ایجاد شده است. حال طبق آموزش پاراگراف قبلی خطوط لوزی را رسم می کنیم.

قسمتی که در آن خط روند به سمت بالا شکسته است یعنی نقطه A را به عنوان زون تقاضا در نظر می گیریم. این ناحیه نقطه مناسبی برای ورود می باشد.

بعد از ورد استاپ لاس را می توان در آخرین کف یعنی LLL قرار داد.

نحوه معامله در الگوی لوزی
نحوه معامله در الگوی لوزی

ویژگی های الگوی لوزی

ویژگی های زیر کمک می کند صحت الگوی لوزی را تشخیص دهید.

  • سقف و کف انتهایی را باید بتوان به وسیله یک خط عمودی و یا با مقدار کمی انحنا به هم وصل کرد.
  • لازم است که خطوط روند تا هنگام شکست حفظ شود یعنی خارج از آن ها بدنه کندل بسته نشده باشد. 
  • معمولا قیمت روندی صعودی دارد. پس از آن حرکت قیمت شبیه به الگوی گسترده می شود به طوری که قله ها را بالاتر و دره ها را پایین تر می بینید. پس از آن هم قیمت به جهتی تغییر می کند که دره ها بالاتر و قله ها پایین تر هستند.
  • معمولا اتصال دره ها و قله ها شبیه به یک الماس درمی آید که کمی کج است.

نکته ای که باید به آن دقت کنید این است که الگوی الماسی را ممکن است با اشکال سر و شانه اشتباه بگیرید. الگوی الماس قبل از الگوی سر وشانه شکل می گیرد. دقت به این نکته باعث می شود از بسیاری از اشتباهات جلوگیری نمایید.

سعید محمدی – مدیر وبسایت ایتسکا

مزایا و معایب الگوی الماس (diamond)

گاه شاهد این نمودار پیشرفته در بازار کریپتوهستیم. استفاده درست از آن می تواند باعث شود معاملات بهتر و پر سودتری داشته باشید. این الگو مزایا و معایب متعددی دارد که در ادامه هر یک را بررسی می کنیم.

مزایامعایب
قابل استفاده برای همه زمان ها و در همه بازارهانادر است
تشخیص ساده نقاط مهم برای معاملهعدم کاربرد برای تایم فریم های کوتاه
امکان حصول نتایج خوبامکان ارائه سیگنال های غلط

مزایای الگوی الماس

  • این الگو برای همه بازارهای مالی و در همه زمان ها قابل استفاده است.
  • با استفاده از آن به راحتی می توانید نقاط ضرر، روند و حد سود را تشخیص دهید.
  • معمولا می توانید از آن با استراتژی های معاملاتی برگشتی استفاده کرده و نتایج خوبی هم دریافت کنید.

معایب الگوی الماس

  • به ندرت شاهد تشکیل این الگو هستیم.
  • برای تایم فریم های کوتاه کاربرد چندانی ندارد.
  • گاهی ممکن است سیگنال های غلطی به شما بدهد.

نحوه تشکیل الگوی الماس (diamond)

این الگو با استفاده از 4 خط روند شکل می گیرد. 2 خط روند بالایی نقش خطوط مقاومت را داشته و خطوط پایین هم نقش خطوط حمایت را دارند. این خط ها باعث می شوند بالاترین و پایین ترین نقاط قیمتی به هم وصل شوند.

معمولا شاهد هستیم که در الگوی الماس (diamond) ابتدا نوسانات قیمتی خیلی بالاست و پس از آن به تدریج کم می شود.

شما می توانید همزمان که این الگو شکل گرفت از اسیلاتورهای معتبری مثل مکدی هم استفاده کنید تا خیالتان راحت تر باشد. استفاده از این اسیلاتورها همچنین کمک می کند از معتبر بودن خطوط حمایت و مقاومت نشان داده شده مطمئن شوید.

درست است که الگوی الماس را به ندرت شاهد هستیم اما الگوی ارزشمندی است که کارایی زیادی دارد.

سخن پایانی

الگوی الماس یک الگوی پیشرفته است که خیلی کم شاهد تشکیل آن هستیم. از این الگو می توان در چارت های قیمتی استفاده کرد. الگوی الماس بازگشت روند را به شما نشان داده و در دو دسته الماس صعودی یا نزولی قرار می گیرد.

الگوی الماس diamond چیست؟

الگوی الماس یک الگوی برگشتی است که بعد از شکست الگوی qm رخ می دهد. در روند صعودی سقف ها و کف ها به صورت صعودی قرار می گیرند. زمانی که آخرین کف ایجاد شده کف ما قبل خود را به سمت پایین بشکند (اینگالف کند) الگوی qm ایجاد شده و تغییر روند داریم. ولی زمانی که بر خلاف انتظار ما قیمت بالا رفته و HH را نیز به سمت بالا بشکند ، الگوی الماس تشکیل می شود. یعنی قیمت دوباره به سمت پایین بر خواهد گشت.
بتول فاضلی
بتول فاضلی

تریدر فارکس - کارشناس تولید محتوا

نویسنده این مقاله

من از سال 2020 در زمینه فارکس و ارز های دیجیتال فعالیت کرده ام. از سال 2022 فعالیتم با وبسایت ایتسکا را آغاز کردم و در حال حاضر در حوزه آموزش فارکس و کریپتو کارنسی نیز فعالیت میکنم. نوشتن در این حوزه یکی از مهمترین علاقمندی های من است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: