برای افراد زیادی سوال است که دامیننس تتر چیست؟ دامیننس تتر درواقع نشان می دهد که میزان تسلط تتر بر بازار چگونه است. نماد این دامیننس %USDT یا USDT.D است که نسبت میزان تتر به کل ارزش ارزهای دیجیتال را به ما نشان می دهد. البته بسیاری هم از نماد % برای آن استفاده می کنند.
افراد زیادی به دنبال جواب سوال هایی از این دست هستند: ” نقش دامیننس تتر در تریدینگ ویو چیست؟”، ” دامیننس تتر و بیت کوین چه ربطی دارند؟”، “تحلیل دامیننس تتر چگونه انجام می شود؟” و غیره.
بیشتر بخوانید: چگونگی خرید و قیمت تتر والکس و نحوه ثبت نام صرافی والکس
دامیننس تتر چیست؟
دامیننس شاخصی در بازار کریپتو است که می توان با کمک آن میزان تسلط یک ارز را بر بازار متوجه شد. برای مشخص کردن وضعیت احساسات در بازار ارزهای دیجیتال از این شاخص استفاده می شود.
اصطلاح | توضیحات |
---|---|
تتر (USDT) | یک استیبلکوین با ارزش ثابت که به دلار آمریکا (USD) متصل است (در حالت ایدهآل، هر USDT معادل 1 دلار است). تتر در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال با قیمتهای نوسان، ثبات بیشتری را ارائه میدهد. |
نسبت تسلط تتر | نسبت ارزش بازار تتر به کل ارزش بازار تمام ارزهای دیجیتال (به صورت درصد) |
با دامیننس تتر می توان متوجه شد که تتر چه میزان از سهم بازار کریپتو را به خود اختصاص داده است. راه بدست آوردن دامیننس تتر ساده است. برای این منظور کافی است ارزش بازار USDT را بر ارزش کل بازار کریپتو تقسیم کنیم. هر چه دامیننس تتر بیشتر باشد، یعنی تعداد تترهای در گردش بیشتر است و برعکس.
با افزایش دامیننس تتر متوجه می شویم که سرمایه گذاران در حال فروختن دارایی های خود هستند و بازار به شکل نزولی پیش می رود. این شرایط پایداری تتر در معاملات را نشان می دهد. اگر دامیننس تتر کاهش پیدا کند هم متوجه می شویم که کاربران در حال تبدیل تترهای خود به دیگر ارزها هستند و باید منتظر بازار صعودی باشیم. همچنین ممکن است در این وضعیت تغییرات و نوسان های مختلفی داشته باشیم.
تسلط بر بازار بر اساس حجم کل تجارت سنجیده می شود. دامیننس تتر مهم ترین استیبل کوین بازار کریپتو است که بسیاری از دیگر استییبل کوین ها حتی نمی توانند به آن نزدیک شوند. خوب است بدانید در دوره ای تتر زیر نظر پیگردهای قانونی قرار گرفت و با این حال باز هم استیبل کوین های دیگر نتوانستند به آن برسند!
انواع دامیننس تتر
این شاخص انواع مختلفی دارد که از هر کدام می توان برای زمان و شرایط مناسب آن استفاده کرد.
دامیننس تتر لحظه ای
همان طور که از نام آن مشخص است دامیننس تتر را در لحظه مشخص شده به ما نشان می دهد. معمولا برای فعالیت های کوتاه مدت در بازار، از این شاخص استفاده می شود. طبیعی است که میزان آن در هر لحظه ممکن است متفاوت باشد و بسته به شرایط همان لحظه سنجیده می شود.
دامیننس تتر هفتگی
وقتی قرار است تصمیمات تان به صورت میان مدت گرفته شود می توانید از این شاخص استفاده نمایید. تغییرات این شاخص نشان می دهد که در بازه مشخص شده سرمایه گذاران چه تصمیماتی می گیرند و بازار در چه حالتی است.
دامیننس تتر شبکه ای
نوع دیگری از این دامیننس است که بسته به شبکه های مختلف تتر، مشخص می شود. مثلا وقتی در مورد دامیننس تتر بیت کوین حرف می زنیم منظورمان این است که سهم تتر در شبکه بیت کوین چقدر است.
نمودار لحظه ای دامیننس تتر
نمودار دامیننس تتر برایتان مشخص می کند که سهم تتر در کل بازار ارزهای دیجیتال چقدر است. سایت هایی مثل تریدینگ ویو و کوین مارکت کپ دیدن نمودار لحظه ای دامیننس تتر را برایتان فراهم می کند.
به صورت کلی می توانید این گونه در نظربگیرید که دامیننس تتر بر خلاف BTCUSDT حرکت می کند. بالا رفتن دامیننس تتر نشان دهنده پایین آمدن BTCUSDT و بالعکس است. با این رابطه متوجه می شویم که تتر تا چه حد نسبت به بیت کوین قوی است.
کاربردهای مهم دامیننس تتر
همان طور که گفتیم این شاخص در واقع برای تجزیه و تحلیل بازار مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از مهم ترین کاربردهای آن عبارت است از:
مشخص کردن وضعیت تتر در بازار
وقتی متوجه می شویم که نسبت تتر به کل بازار چقدر است در واقع میزان محبوبیت آن را سنجیده ایم. طبیعی است که دامیننس تتر بالاتر، نشان دهنده محبوبیت بیشتر آن است و نز برعکس.
تجزیه و تحلیل روند و نوسانات بازار
با استفاده از دامیننس تتر می توانید نوسانات بازار را شناسایی کرده و بر اساس آن ها تصمیم بگیرید. مثلا وقتی دامیننس تتر افزایش پیدا می کند احتمال دارد که سرمایه گذاران آن را به عنوان واحد پایه معامله نمایند.
مشخص کردن وضعیت اطمینان تتر
وقتی دامیننس تتر افزایش می یابد متوجه می شویم که سرمایه گذاران پایداری آن را زیاد می بینند. معمولا وقتی شرایط در بازار مساعد نیست، اولین انتخاب تریدرها تتر است.
کمک به تصمیمات مختلف
اطلاعات این شاخص به سرمایه گذاران کمک می کند تا تصمیم بگیرند که چقدر روی تتر سرمایه گذاری کنند.
محاسبه دامیننس تتر
برای این کار باید از فرمول ساده زیر استفاده نمایید:
x 100 دامیننس تتر = کل ارزش ارزهای دیجیتال / ارزش تتر
- برای محاسبه ارزش بازار تتر باید تعداد ارزها را در قیمت مشخص شده برای هر توکن ضرب نمایید.
- برای پیدا کردن ارزش کل بازار ارزها هم باید ارزش همه ارزها را مشخص کرده و با هم جمع نمایید.
عوامل موثر بر دامیننس تتر
عوامل مختلفی می تواند بر دامیننس این ارز اثر بگذارد. برخی از این دلایل عبارتند از:
نوسانات: وقتی نوسانات افزایش می یابد دامیننس تتر هم افزایش پیدا می کند. چرا؟ زیرا احتمالا تریدرها در این شرایط به استیبل کوین هایی مثل تتر پناه می برند.
اعتماد سرمایه گذاران: اعتماد سرمایه گذاران همیشه بر ارزها اثر می گذارد. وقتی این اعتماد کم می شود، دامیننس تتر افزایش می یابد. وقتی سرمایه گذاران قیمت ارزها را در آینده نامعلوم می بینند، معمولا به استیبل کوین ها و از جمله تتر روی می آورند.
میزان تقاضا: هر چه تقاضا برای استیبل کوین هایی مثل تتر بیشتر باشد، دامیننس تتر هم افزایش خواهد یافت.
شرایط اقتصای و سیاسی: این یکی هم، عامل همیشه موثری است! بسیاری از مسائل اقتصادی و سیاسی می تواند باعث بالا رفتن تقاضا برای تتر شود. نتیجه این است که دامیننس تتر هم افزایش خواهد یافت.
دلایل افزایش دامیننس تتر
2 دلیل وجود دارد که می تواند باعث افزایش دامیننس تتر شود.
- اولین عامل این است که سرمایه گذاران از جای دیگری پول نقد به بازار تزریق کنند که این موضوع می تواند در نتیجه شرایط نامساعد بازار باشد.
- دلیل دیگر هم می تواند این باشد که سقوط بازار باعث می شود سرمایه گذاران ارزهایشان را خارج کرده و به تتر تبدیل نمایند. هر دوی این دلایل می تواند باعث افزایش سرمایه گذاری در تتر و کاهش سرمایه گذاری در دیگر ارزها شود.
نحوه چک کردن نمودار لحظه ای دامیننس تتر در تریدینگ ویو
در وب سایت تریدینگ ویو می توانید نمودار USDT.D را ببینید. از طریق آدرس tradingview.com/symbols/CRYPTOCAP-USDT.D می توانید این نمودار را ببینید که در بالا و سمت چپ صفحه به صورت یک عدد نمایش داده می شود. تغییرات این عدد به شکل لحظه ای خواهد بود.
می توانید روی دکمه See More On Advanced Chart کلیک کرده و نمودار کامل را از هنگام عرضه مشاهده کنید.
دامیننس تتر در کوین مارکت کپ
برای این که نمودار USDT Dominance را در کوین مارکت کپ ببینید باید به سایت CoinMarketCap بروید و در قسمت Cryptocurrencies گزینه نمایش همه را بزنید. در این صفحه لیست کامل ارزها به نمایش درمی آید. در بالای صفحه بر روی گزینه Dominance کلیک نمایید و در فهرست باز شده گزینه لازم را انتخاب نمایید تا نمودار مربوطه به نمایش درآید. با نمودار گفته شده شما می توانید تغییرات USDT را در بازار ارزهای دیجیتال مشاهده نموده و از آن استفاده کنید تا فعالیت بهتری در بازار داشته باشید.
ارتباط میان دامیننس تتر و بیت کوین
شاخص دامیننس تتر می تواند روند کاهشی و یا افزایشی داشته باشد. می توانید از این روند استفاده کرده و به سیگنال های خرید یا فروش برسید. بیت کوین و دامیننس تتر رابطه مستقیمی دارند.
افزایش دامیننس تتر
افزایش این فاکتور به ما نشان می دهد که رمز ارزها مخصوصا بیت کوین قیمتی رو به کاهش دارد. افزایش این فاکتور نشان می دهد که افراد زیادی به خرید تتر روی آورده اند. وقتی ارزها در روند کاهش قیمت قرار بگیرند، تریدرها دارایی شان را به تتر تبدیل کرده و نگه می دارند تا از نوسانات در امان بمانند.
کاهش دامیننس تتر
وقتی دامیننس تتر کاهش پیدا می کند می توان متوجه شد که قیمت ارزها در حال افزایش است. در این شرایط می فهمیم که افراد زیادی در حال فروش تتر هستند. وقتی قیمت ارزها افزایش پیدا می کند تریدرها تتر را فروخته و در دیگر ارزها سرمایه گذاری می کنند.
دامیننس تتر با شاخص ترس و طمع چه ارتباطی دارد؟
دامیننس تتر و شاخص گفته شده به هم مرتبط هستند. با شاخص ترس و طمع سعی می شود احساسات کاربران در بازار کریپتو سنجیده شود. عددی بین 1 تا 100 می تواند نتیجه این شاخص باشد. این نمودار بالاترین سطح ترس و فشار فروش را با عدد 1 به شما نشان خواهد داد و برای خرید هم بالاترین عدد برابر با 100 است.
جنبه | توضیحات |
---|---|
احساسات سرمایهگذار | تسلط بالا: سرمایهگذاران به دنبال ثبات (نگهداری تتر) در زمان رکود هستند. تسلط پایین: سرمایهگذاران به سمت داراییهای پرریسکتر حرکت میکنند. |
فعالیت معاملاتی | افزایش تسلط: سرمایهگذاران سایر ارزهای دیجیتال را میفروشند و آنها را به تتر تبدیل میکنند (احتمالاً برای خرید مجدد در آینده). |
تقاضا برای استیبلکوینها | تسلط رو به افزایش: تقاضا برای استیبلکوینها (به عنوان مثال، برای پوشش نوسانات یا پارک کردن سرمایه در داراییهای با ثباتتر) در حال افزایش است. |
بر اساس نظر بسیاری از تحلیل گران وقتی ترس زیاد است و فشار فروش باعث کاهش شدید قیمت ها می شود، وقت مناسبی برای خرید است! از طرفی افزایش شدید قیمت ها در پی فشار خرید باعث می شود که طمع زیاد شده و باید سریع برای فروش اقدام کنید. در این شرایط هر لحظه ممکن است حباب ایجاد شده بترکد و فاز اصلاح شروع شود.
معمولا تریدرها با خروج از بازار یک ارز سعی می کنند خود را در موقعیت خرید قرار دهند. نتیجه این است که از نقد کردن دارایی اجتناب می کنند و آن را تبدیل به تتر می کنند. پس سرمایه ها به سمت تتر می آید و باعث افزایش مارکت کپ آن می شود و در نهایت دامیننس تتر افزایش پیدا می کند.
و اما نتیجه گیری به صورت کلی این گونه است که در موقعیت ترس، حجم خرید تتر بالا رفته و احتمال افزایش دامیننس آن وجود دارد. در موقعیت طمع هم افراد برای خرید تلاش می کنند و دامیننس آن کاهش پیدا می کند.
البته یک موقعیت دیگر هم ممکن است به وجود آید. اگر با افزایش ارزش بازار تتر، شاهد افزایش ارزش دیگر ارزها هم باشیم در این صورت دامیننس تتر کاهش پیدا می کند.
سخن پایانی
دامیننس تتر در واقع از اصطلاحات پر کاربرد و رایج در دنیای کریپتو است که میزان سرمایه گذاری در تتر را نشان می دهد. به صورت کلی می توان گفت وقتی که ارزش ارزها کم می شود سرمایه گذاران ارزهایشان را فروخته و به تتر تبدیل می کنند. ارزش تتر همیشه حفظ شده و تقریبا برابر با یک دلار است. این شاخص باعث مشخص شدن وضعیت تتر در بازار، تجزیه و تحلیل نوسانات و ارزیابی های لازم برای تصمیم گیری های مختلف در دنیای کریپتو می شود.