الگوی Caps در پرایس اکشن rtm چیست؟ – آموزش معامله در الگوی کپ

الگوی Caps در پرایس اکشن rtm چیست؟ – آموزش معامله در الگوی کپ

الگوی Caps یکی از الگو های برگشتی rtm می باشد. با استفاده از این الگو می توان ناحیه عرضه و تقاضا در فارکس را پیدا کرده و در نقاط مناسبی وارد بازار شد. در واقع کپ ها به نواحی گفته می شود که قیمت در آن ناحیه شروع به چرخش کرده و تغییر روند در فارکس رخ می دهد.

این مقاله درس 12 از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

دوره rtm رایگان

الگوی Caps در rtm چیست؟

الگوی Caps در rtm یکی از الگو های برگشتی می باشد. این الگو معمولا زمانی که موسسات می خواند تریدر های خرد را گول بزنند ایجاد می شود. الگوی Caps در rtm به این صورت می باشد.

الگوی Caps در پرایس اکشن rtm چیست؟ - آموزش معامله در الگوی کپ - الگوی caps

  • ابتدا یک کندل مومنتوم ایجاد شده و قیمت با سرعت زیادی بالا می رود.
  • بعد از کندل مومنتوم موسسات سیو سود کرده و به عبارتی کندل بیس ایجاد می شود.
  • بعد از آن دوباره موسسات قیمت را بالا می برند.
  • دوباره قیمت شروع به نوسان کرده و یک بیس دیگر می سازد.
  • در قسمت بیس دوم معامله گران احساس می کنند قیمت به روند صعودی خود ادامه خواهد داد ؛ در صورتیکه واقعیت خلاف این است. یعنی از بیس دوم به بعد قیمت شروع به پایین آمدن کرده و بر خلاف تصور تریدر های خرد روند نزولی پر قدرتی آغاز می شود.
الگوی Caps
الگوی Caps

در الگوی Caps چون تریدر های خرد احساس می کنند روند صعودی ادامه خواهد داشت سفارش های خرید خود را قرار می دهند. از سوی دیگر موسسات قصد تغییر روند بازار از صعودی به نزولی را داشته و در در این ناحیه سفارشان فروش خود را قرار می دهند و به این صورت سفارش های خرید تریدر های خرد با سفارشات فروش موسسات ست شده و معاملات انجام شده و لیکوئیدیتی در اسمارت مانی پر می شود.

بیشتر بخوانید : بهترین بروکر فارکس

آموزش الگوی Caps در rtm

در این قسمت با کندل ها و به صورت دقیق نحوه ایجاد و تشخیص الگوی Caps در پرایس اکشن را آموزش می دهیم. در شکل زیر به صورت کاملا واضح الگوی Caps در rtm را می بینید.

برای تشکیل این الگو باید شرایطی برقرار باشد که در ادامه بیان می کنیم:

1 ابتدا قیمت با سرعت زیادی بالا می رود. یعنی یک کندل مومنتوم Rally داریم که آن را با R نشان داده ایم.

2 در مرحله دوم موسسات و تریدر های حرفه ای سیو سود کرده و مقداری از سرمایه خود را خارج می کنند و این امر باعث می شود کندل بیس ایجاد شود که در شکل زیر آن را با B نشان داده ایم.

3 موسسات در این مرحله دوباره اقدام به بالا بردن قیمت کرده و کندل مومنتوم Rally دیگری تشکیل می شود.

4 در این مرحله یک ساختار RBR (Rally Base Rally) تشکیل شده است که یک الگوی ادامه دهنده می باشد. پس کندل بیس در این مرحله یک ناحیه تقاضای معتبر ایجاد کرده است که در شکل زیر آن را نشان داده ایم.

5 در نهایت دوباره کندل های بیس ایجاد شده و بازار نوسان می کند. در این مرحله قیمت برگشته و روند بازار تغییر می کند. در ادامه یک شرط مهم دیگر برای ایجاد الگوی Caps داریم که اگر برقرار باشد می توان از این کندل های بیس ناحیه تقاضای قوی یعنی Caps را رسم کرد.

6 در این مرحله قیمت پایین آمده و کندل Drop (نزولی قوی) ایجاد می کند. در این مرحله ساختار RBD ایجاد شده است که یک الگوی برگشتی rtm می باشد.

شرط اصلی الگوی Caps : در این مرحله باید زون معتبر (ناحیه تقاضای معتبر) Authentic Zone ایجاد شده با کندل بیس اینگالف شود. زیرا فشار فروش در این مرحله بالا بوده و باید این ناحیه تقاضا با قدرت بالایی شکسته شود.

7 بعد از برقراری شرط اصلی یعنی اینگالف شدن ناحیه تقاضای معتبر می توانید ناحیه عرضه Caps را رسم کنید. این ناحیه اعتبار زیادی داشته و می توانید سفارش فروش خود را در این ناحیه قرار دهید. زیر قیمت بعد از پایین آمدن برای پر کردن لیکوئیدیتی دوباره به این ناحیه خواهد رسید.

پس تریدر ها بعد از پیدا کردن و رسم ناحیه عرضه Caps می توانند سفارش های فروش خود را در این ناحیه قرار دهند.

الگوی Caps در rtm
الگوی Caps در rtm

در شکل بالا همانطور که می بینید قیمت هنکام برگشت از ناحیه Caps یک کندل بیس دیگر ایجاد کرده است. این ناحیه The Source Of Engulf نامیده می شد. اگر این کندل بیس ایجاد نمی شد بازار مستقیم به سمت پایین حرکت می کرد ، دیگر این ناحیه جدید را نداشتیم.

نحوه معامله در الگوی Caps در روند صعودی

در شکل زیر ابتدا یک کندل Rally و بعد کندل بیس مشاده می کنیم. بر اساس این کندل بیس زون معتبر Authentic Zone را رسم می کنیم. سپس کندل rally دیگری می بینید که باعث ایجاد ساختار RBR شده است. و بعد از آن دوباره بازار نوسان کرده و بیس را می بینیم. در این قیکت می توانیم ناحیه عرضه را رسم کنیم.

معامله در الگوی Caps
معامله در الگوی Caps

ناحیه عرضه را رسم می کنیم. ولی برای تایید الگوی Caps نیاز به تایید و برقرار شرط اینگالف داریم. در ادامه می بینید کندل های Drop پی در پی ایجاد شده و زون معتبر توسط کندل Drop اینگالف شده است. پس شرط Caps برقرار بوده و ناحیه عرضه ایجاد شده الگوی Caps می باشد.

ناحه کپ ناحیه عرضه معتبری بوده و نقطه مناسبی برای سفارش گذاری فروش می باشد.

بیشتر بخوانید : اوردر گذاری در فارکس

تریدر با توجه به نوع استراتژی معاملاتی و نیز ریسک پذیری خود می تواند در یکی از قسمت های زون Caps وارد شده و سفارش فروش خود را قرار دهد.

اکثر تریدر ها معمولا در خط پایینی Caps وارد شده و حد ضرر خود را نیز چند تیک بالا تر از خط بالایی قرار می دهند.

آموزش معامله در الگوی کپ

در این قسمت برای درک بیشتر الگوی کپ مثال دیگری برایتان آورده ایم. در شکل زیر  کندل Rally و بعد بیس و دوباره Rally دیده می شود. پس زون معتبر Authentic Zone را با کادر صورتی رنگ رسم می کنیم.

قیمت بالا رفته و کندل های بیس دیگری ایجاد می کند. سپس بازار برگشته و کندل Drop زون معتبری که رسک مرده ایم را اینگالف می کند و این تاییدیه بر تشکیل الگوی Caps می باشد.

پس ناحیه عرضه Caps را مانند شکل زیر رسم می کنیم. اگر درس نحوه رسم زون های مارا مطالعه کرده باشید حتما می دانید حساسیت خاصی بر هدف قرار کندل خاص برای رسم زون نداریم و روش های مختلفی برای رسم وجود دارد و ما با توجه به شرایط موجود زون را رسم کرده و آن را به عنوان الگوی caps انتخاب می کنیم.

آموزش معامله در الگوی کپ
آموزش معامله در الگوی کپ

الگوی caps در روند نزولی

الگوی caps در روند نزولی کاملا شبیه الگوی caps در روند صعودی می باشد. در شکل زیر یک روند نزولی می بینید. در این روند نزولی ابتدا یک کندل Drop (نزولی قوی) می بینید. این گندل نشان از فشار فروش و پایین آمدن قیمت در بازار دارد.

سپس یک کندل بیس Base در چارت دیده می شود که نشان می دهند موسسان در حال خرید و کاهش حجم معاملات خود و به عبارتی سیو سود هایشان هستند.

سپس دوباره کندل Drop دیگری در نمودار دیده می شود و این بار ساختار DBD ایجاد شده است و ما بر اساس آن ناحیه عرضه معتبر (زون Authentic) را با کادر صورتی رنگ رسم می کنیم.  

در ادامه بازار نوسان کرده و کندل های بیس دیده می شود و دوباره بازار بالا رفته و کندل Rally (صعودی قوی) دیده می شود.

همانطور که در ابتدای مقاله بیان کردیم برای ایجاد الگوی Caps در rtm باید زون معتبر اینکالف شود و در این مثال چون در روند نزولی قرار داریم باید زون عرضه معتبر ما با کندل صعودی اینگالف شود.

در شکل زیر می بینید که زون معتبر ما انگالف شده و شرایط برای ایجاد Caps کاملا برقرار است. پس زون Caps را رسم می کنیم و این قسمت ناحیه تقاضای مناسبی برای ما می باشد.

همانطور که در شکل زیر می بینید قیمت برای پر کردن لیکوئیدیتی دوباره به این قسمت برگشته و بعد به روند صعودی خود ادامه داده است.

الگوی caps در روند نزولی
الگوی caps در روند نزولی

تفاوت الگوی کپ Caps با ساختار RBD

اگر به الگوی Caps دقت کنید ، خواهید دید این الگو به نوعی بزرگ شده ساختار RBD می باشد. یعنی جهش اولیه بازار (مومنتوم) را کندل Rally (صعودی قوی) و توقف بازار همان کندل بیس و پایین آمدن قیمت بعد از بیس نیز کندل Drop می باشد.

به این دلیل الگوی Caps خود نوعی ساختار RBD می باشد. البته اگر الگوی کپ در انتهای روند صعودی ایجاد شود شبیه ساختار RBD و اگر در انتهای روند نزولی ایجاد شود شبیه ساختار DBR خواهد شد.

خلاصه مطالب بالا (حتما بخونید!)

الگوی Caps کپ یکی از الگوی های برگشتی rtm می باشد. ظاهر این الگو پیچیده بوده و در اصل بسیار ساده و کاربردی می باشد. برای درک و تشخیص سریع تر این الگو می توانید در چارت قیمتی زمانی که روند بازار صعودی است کندل های سبز با بدنه بلند را زیر نظر داشته باشید.

زمانی که یک کند سبز قوی و بعد از آن یک کندل بیس و دوباره کندل سبز دیدید ، مابقی شرایط را تست کنید. باید قیمت بعد از کندل سبز درجا زده و برگردد و در مسیر برگشت ناحیه ای که کندل بیس در میانه راه ایجاد کرده بود را پوشش دهد. به همین سادگی!

پس عقب برگشته و بر اساس کندل بیس موجود در سقف ناحیه عرضه قوی و یا همان الگوی caps را رسم کرده و سفارش های فروش خود را در این ناحیه قرا می دهیم.

در روند نزولی نیز باید به صورت چشمی دنبال کندل های قرمز با بدنه بلند که در اصلاح آنها را drop می نامیم ، باشید.

زمانی که یک کندل قرمز قوی ، بیس و دوباره قرمز قوی دیدید باید بعد از آن شاهد نوسان در بازار باشید. زمانی که قیمت برگشت باید یک کندل صعودی قوی زون معتبری که کندل بیس در میانه راه ایجاد کرده بود را پوشش دهد (اینگالف کند). اگر این شرایط را دیدید ناحیه عرضه ای که کندل بیس در کف ایجاد کرده است به عنوان الگوی Caps ما در نظر گرفته می شود و ما سفارش های خرید خود را در این ناحیه قرار می دهیم.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: