تغییرات کلی بین سوئینگ های سقف و کف choch در اسمارت مانی چاک نامیده می شود.
CHOCH (Change Of Character) نوعی تغییر روند بوده و در آن به ساختار داخلی بازار می پرداخته و دنبال حرکات کوچکی در بازار هستیم. با استفاده از چاک بهتر می توان چرخش بازار را تشخیص داد.
در یک بازار صعودی و یا نزولی شاهد حرکات ریز بسیار زیادی در بازار هستیم. برای مثال فرض کنید در یک بازار صعودی HH ها و HL های ریز زیاد در نمودار ایجاد می شود. حال زمانی که به جای ایجاد HL شاهد ایجاد یک LL در بازار باشیم ، CHOCH (Change Of Character) رخ داده است.
در روند نزولی نیز زمانی که به جای ایجاد LH ، HH ایجاد شود ، choch در اسمارت مانی ایجاد شده است و احتمال تغییر روند (چرخش بازار) وجود دارد.
این مقاله قسمت سوم از مبحث مارکت استراکچر و از دوره اسمارت مانی ایتسکا می باشد. این دوره که در واقع پرایس اکشن پیشرفته می باشد ، توسط وبسایت ایتسکا ، به صورت رایگان و به زبان فارسی برای شما عزیزان ایجاد شده است. برای مشاهده دروس دوره روی لینک زیر کلیک کنید.
choch در اسمارت مانی
choch در اسمارت مانی به عبارتی تغییر ساختار در مارکت استراکچر و یا همان تغییرات سوئینگ ها در سقف و کف می باشد و در اصطلاح عامیانه به choch چرخش بازار نیز می گوییم.
برای درک بیشتر choch در اسمارت مانی به مثال زیر توجه کنید. در شکل زیر در ناحیه A بازار صعودی بوده و HH ها و HL های متوالی در حال ایجاد شدن هستند.
در اولین قسمتی که می بینید HL شکست خورده و LL ایجاد می شود ، همان CHOCH رخ داده است. (خط های قرمز رنگ در شکل زیر.)
در روند نزولی نیز بالاخره به جایی می رسیم که LL ها و LH های پی در پی ایجاد می شوند. و زمانی LH شکست خورده و اولین HH تشکیل شوند CHOCH رخ داده است.
پس در کل زمانی که ساختار صعودی به نزولی و ساختار نزولی به صعودی تبدیل شود ، choch در اسمارت مانی رخ داده است.
کاربرد چاک CHOCH (چرخش بازار)
نمودار زیر را در نظر بگیرید. ابتدا شاهد یک سوئینگ سقف و کف در نمودار هستیم. بعد از یک BOS شاهد ایجاد یک HH در نمودار هستیم. همانطور که در درس های قبلی بیان کردیم ، بعد از هر bos باید منتظر یک پولبک باشیم. و می خواهیم بدانیم پولبک کی آغاز خواهد شد.
از چاک CHOCH در اسمارت مانی برای این موضوع استفاده می کنیم. چاک (Change Of Character) ایجاد شده بعد از HH (A) به نوعی نشان دهنده آغاز روند نزولی در ساختار داخلی و نیز آغاز شدن پولبک ما خواهد بود.
این پولبک در ساختار داخلی کی به اتمام می رسد؟
زمانی که شاهد CHOCH دوم در روند نزولی باشید. یعنی نقطه B در نمودار زیر. یعنی بعد از HH و ایجاد چاک نمودار پایین آمده و پولبک ایجاد شده و بعد از یک HL و بدون شکست آن تنمودار دوباره با یک CHOCH صعودی دیگر بالا خواهد رفت و این اتفاقات در ساختار داخلی بازار رخ داده است. و زمان اتمام پولبک ما در روند صعودی خواهد بود.
از طرفی چون LL ایجاد شده و سوئینگ کف ما شکسته نشده است بازار همچنان روند صعودی خود را حفظ کرده است.
قسمتی که با کادر نارنجی رنگ مشخص کردیم ، همان ساختار داخلی بازار می باشد. زیرا روند بازار در حالت کلی تغییر نکرده است.
در این موقع بعد از چاک می توان یک پوزیشن Long باز کرد.
احتمال سیگنال اشتباه از چاک CHOCH
قرار نیست همیشه از چاک سیگنال های صحیحی دریافت کنیم. بلکه باید choch در اسمارت مانی را در کنار سیگنال های دیگر استفاده کرد. برای مثال در شکل زیر بعد از BOS و ایجاد HH یک CHOCH نزولی ایجاد شده و شاهد پولبک در نمودار هستیم.
در شکل زیر در قسمتی که با دایره ای نارنجی رنگ مشخص کرده ایم بعد از چاک صعودی بازار بر خلاف تصور ما بالا نرفته و دوباره پایین برگشته و یک چاک نزولی دیگر ایجاد شده است و باید منتظر پولبک عمیق تری در بازار باشیم.
نحوه استفاده از چاک choch در اسمارت مانی
برای استفاده از بهتر از choch در اسمارت مانی باید آن را همزمان با تحلیل های مولتی تایم فریم و میزان عرضه و تقاضا در بازار استفاده کرد. و از این سیگنال در کنار سایر تحلیل ها می توان احتمال موفقیت در معامله را بالا برد.
از choch در اسمارت مانی برای تغییر روند در بازار نیز استفاده می شود. برای مثال در شکل زیر فرض کنید در قسمت A به یک نقطه مقاومتی مهم رسیده ایم. پس احتمال تغییر روند و نزولی شدن بازار وجود دارد.
جهت تایید تغییر روند باید منتظر HL بمانید. که در شکل زیر رخ داده است. قسمتی که با دایراه نارنجی رنگ مشخص کرده ایم ، HL شکسته شده و LL ایجاد شده است که تایید کننده تغییر روند و شکست روند صعودی و آغاز روند نزولی می باشد.
choch در اسمارت مانی نشونه ای از تغییر ساختار داخلی بازار می باشد. اگر به نمودار دقت کنید چاک های زیادی را خواهید دید. ولی بهتر است دنبال CHOCH های با ارزش در بازار باشید. یعنی در نقاط حساس و مهم ، Change Of Character ها را پیدا کرده و بر اساس آنها تحلیل کنید.
پس choch در اسمارت مانی به تنهایی سیگنال خوبی نبوده و باید نحوه استفاده از آن را به خوب یاد بگیرید.
چاک فیک (Fake CHOCH)
هنگام مشخص کردن choch در اسمارت مانی باید دقت زیادی کرد. برای مثال در شکل زیر شاهد HH ها و HL های متوالی هستیم. در بالای نمودار قبل از ایجاد یک HH جدید نمودار پایین آمده و کفی که با دایره سبز رنگ مشخص کرده ایم را به سمت پایین شکسته است. این شکست CHOCH محسوب نمی شود. زیرا از کف معتبری عبور نکرده است و چاک فیک نامیده می شود.
تا زمانی که قیمت کف معتبر پایینی که در شکل مشخص کرده ایم را نشکند ، چاک رخ نداده است و تا زمانی که CHOCH رخ ندهد مارکت استراکچر همچنان صعودی می باشد.
در شکل بالا فرض کنید از ادامه نمودار ، چارت به سمت بالا حرکت کند. مانند شکل زیر
در این صورت چون نمودار به سمت بالا حرکت کرده و سقف قبلی را شکسته و سقف جدیدی (HH) ایجاد کرده است ، پس آخرین کف ما مانند شکل بالا خواهد بود. و در صورت شکستن آخرین کف مانند شکل بالا CHOCH رخ داده است.
choch در ساختار داخلی بازار
در این قسمت چاک choch در اسمارت مانی را بر روی کندل ژاپنی بررسی می کنیم. برای درک بیشتر تلاش داریم تا مسائل را تا حد ممکن برایتان ساده نگه داریم.
کندل بالایی با نام Minor High و کندل پایینی مانند شکل زیر Minor Low (سقف جزئی) نامیده می شود. کندل بالایی نشان می دهد بخشی از حرکت قیمت رو به بالا می باشد. در Minor High زمانی که به کندل سوم می رسیم ، یعنی قیمت نتوانسته از این کندل بالا تر برود. یعنی در این قسمت قیمت پولبک زده است. به این دلیل Minor High سقف جزئی نیز نامیده می شود.
در Minor Low نیز قیمت پایین آمده و کندل دوم پایین تر از کندل اولی قرار گرفته (حتی اگر سایه پایینی را رد کرده باشد!). یک کف جزئی تشکیل شده و پولبک داریم.
در شکل زیر سقف ها و کف های جزئی و کلی را مشخص کرده ایم. در دو نقطه از نمودار نیز چاک CHOCH رخ داده است. در تشخیص سوئینگ ها باید بدنه کندل ها را در نظر گرفت. ولی در مشخص کردن Change Of Character ها سایه ها را نیز می توان در نظر گرفت.
هنگام مشخص کردن choch در اسمارت مانی باید سقف ها و کف های معتبر را در نظر گرفت و گرنه تعداد بسیار زیادی چاک می توان نمودار پیدا کرد!
نحوه مشخص کردن CHOCH در فارکس
تا این قسمت نحوه مشخص کردن choch در اسمارت مانی را یاد گرفتید و مطالب بیشتری که بیان می کنیم بیشتر برای درک عمیق تر شما از موضوع می باشد.
فرض کنید قیمت در حال بالا رفتن بوده و HH ها و HL های پی در پی در حال ایجاد شدن هستند . در انتها عرضه بزرگی در بازار رخ داده و پولبکی در بازار ایجاد می شود. در این حالت برای پیدا کردن CHOCH باید کف معتبر را در نظر گرفت. در بازار صعودی کفی معتبر خواهد بود که HH را شکسته باشد و اگر پولبک در پایین تر از HH ایجاد شود کف قبلی معتبر نیست و نمی توان Change Of Character را بر اساس آن مشخص کرد.
برای تغییر ساختار صعودی به نزولی باید کف معتبری به پایین شکسته و CHOCH ایجاد شود. پس برای پیدا کردن Change Of Character و بررسی ساختار داخلی بازار باید جدید ترین کف و سقف را در نظر گرفت.
در بازار نزولی نیز دقیقا به همین صورت عمل می کنیم. در بازار خرسی LL ها و LH های متوالی در حال ایجاد هستند. در این حالت نیز برای تغییر ساختار داخلی باید سقف معتبری شکسته شود. در این حالت می توان پوزیشن Long باز کرد.
در بسیاری از مواقع حرکات قیمتی پیچیده تر از این نیز خواهند بود. در بازار نزولی برای تشخیص CHOCH در ساختار داخلی باید نزدیک ترین سقف را مد نظر قرار دهیم که کف داخلی را رد کرده است.
و زمانی هم که بازار صعودی می باشد ، در ساختار داخلی باید نزدیک ترین کفی را در نظر بگیریم که آخرین سقف را رد کرده است.
در ساختار سوئینگ شرایط کمی متفاوت بوده و همیشه پاین ترین کف را انتخاب می کنیم. در درس های آینده بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
در مثال زیر نحوه پیدا کردن CHOCH ها را با مثال آموزش داده ایم. در شکل زیر کف و سقف داخلی را در نمودار برایتان مشخص و رسم کرده ایم.
منتظر کندل های بعدی می مانیم. همانطور که در شکل زیر می بینید با کندل سبز رنگ بلند سقف داخلی شکسته شده است. پس کف دالی نیز در آخرین کف مانند شکل زیر قرار خواهد گرفت.
تا زمانی که بازار به سمت بالا حرکت کند ، و پولبک نداشته باشیم سقف داخلی ما میز به سمت بالا مانند شکل زیر حرکت کرده و کف ما نیز تا زمانی که کف معتبر جدیدی ایجاد نشود همان قبلی خواهد ماند.
اگر به پرایس اکشن ها دقت کنید می بینید که یک پولبک مانند شکل زیر ایجاد شده است. ولی کف ایجاد شده کف داخلی را در ساختار داخلی بازار رد نکرده است. پس برای قرار دادن CHOCH این کف جدید معتبر نبوده و همان کف قبلی برای ما معیار محسوب می شود.
در شکل زیر بالاخره کف داخلی با کندل قرمز رنگ مشخص شده در شکل شکسته شده است. و این شکست همان CHOCH می باشد. و تمامی حرکاتی که بین سقف و کف داخلی ایجاد شده اند پولبک محسوب می شوند و نمی توانند CHOCH باشند.
چارت کامل را در شکل زیر برایتان آورده ایم. تا زمانی که قیمت بین سقف و کف داخلی در حال نوسان باشد ، نباید دنبال پیدا کردن CHOCH ها در نمودار باشید.
پس در کل زمانی که ساختار داخلی از صعودی به نزولی و یا از نزولی به صعودی تغییر پیدا کند ، CHOCH ایجاد خواهد شد.
نظرات و بررسی های کاربران
توضیحات خوب و کاملی بود که جای دیگه ای ندیده بودم. خیلی ممنون از شما
سلام. وقتتون بخیر.
ممنون از شما.
با عرض سلام و وقت بخیر
از آموزش بسیار ساده و کاربردی و مطالب آموزنده شما بی نهایت سپاسگزارم
مدتها بود دنبال آموزشی در خصوص نقاط چرخش ساختار بودم و مطالب بسیار مفیدی رو در سایت شما یافتم.
براتون آرزوی سلامتی و ثروت و پیشرفت روزافزون دارم.