الگوی فشردگی CP در پرایس اکشن RTM چیست؟ – نحوه معامله در الگوی Compression (CP)

الگوی فشردگی CP در پرایس اکشن RTM چیست؟ – نحوه معامله در الگوی Compression (CP)

الگوی فشردگی CP در پرایس اکشن RTM یکی از الگو های تغییر روند بوده و نشان دهنده این موضوع می باشد که در آینده ای نزدیک روند بازار عوض خواهد شد. اگر به ظاهر الگوی CP دقت کنید ، خواهید دید CP همان الگوی کنج پارابولیک می باشد.

این مقاله درس 14 از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

دوره rtm رایگان

الگوی فشردگی CP در پرایس اکشن چیست؟

الگوی فشردگی CP در پرایس اکشن یکی از الگوی های برگشتی rtm می باشد. CP مخفف Compression می باشد.

الگوی فشردگی CP در پرایس اکشن RTM چیست؟ - نحوه معامله در الگوی Compression (CP) - الگوی فشردگی

در الگوی فشردگی قیمت از یک ناحیه‌ی تقاضا و یا عرضه شروع به حرکت کرده و در مسیرش زون های عرضه و یا تقاضای پی در پی ایجاد می کند و این زون ها در مسیر حرکت تست شده و سفارش های خرید و یا فروش توسط معامله گران پر می شوند. این امر باعث کاهش روند بازار شده و با رسیدن به یک سطح عرضه و یا تقاضا تغییر روند در بازار رخ می دهد.

در ادامه روش های تشخیص الگوی CP و نیز نحوه معامله در این الگو را آموزش خواهیم داد.

فرض کنید در یک روند صعودی قرار داریم. قیمت از یک زون تقاضا شروع به رشد می کند. در این مسیر اگر قیمت به صورت زیگزاگی حرکت کرده و به صورت پی در پی نواحی تقاضا در نمودار ایجاد کند و این نواحی تست نیز شوند ، الگوی فشردگی وجود دارد.

به این صورت که با ایجاد نواحی نقاضا در مسیر و تست شدن این نواحی سفارش های خرید پر شده و رفته رفته از میزان تقاضا کاسته می شود. این عمل باعث می شود قیمت با رسیدن به یک ناحیه عرضه مسیرش عوض شده و روند صعودی آن به روند نزولی تبدیل شود.

پس معامله گران می توانند با مشاهده الگوی فشردگی در روند صعودی منتظر فرصتی مناسب برای قرار دادن سفارش فروش باشند. حد سود خود را نیز می توانند در نواحی تقاضای معتبر و یا از جایی که الگوی فشرگی آغاز شده است ، قرار دهند.

بیشتر بخوانید : نحوه اوردر گذاری در متاتریدر

الگوی فشردگی در روند نزولی نیز به این صورت است. یعنی قیمت شروع به پایین آمدن و ایجاد نواحی عرضه در میانه مسیر می کند. و اگر این نواحی ایجاد شده تست شوند یعنی از تعداد فروشندگان کم شده و قیمت با رسیدن به ناحیه تقاضای قوی مسیرش عوض خواهد شد.

نکته : زاویه الگوی فشردگی نباید کمتر از 45 درجه باشد و شیب مسیر باید بیشتر بوده و حالت شارپی داشته باشد. زیرا اگر شیب مسیر کم باشد ، دیگر فشردگی نبوده و یک روند صعودی و یا نزولی عادی می باشد.

الگوی فشردگی تقاضا در پرایس اکشن rtm

برای ایجاد الگوی فشردگی تقاضا در پرایس اکشن rtm ابتدا یک زون تقاضای قوی در بازار ایجاد می شود. سپس قیمت بالا رفته و زون عرضه ایجاد کرده و دوباره به زون تقاضا برمی گردد. در این حالت چون زون ما یک بار تست شده است به آن FTB می گوییم.

سپس قیمت دوباره به سمت بالا حرکت می کند. در طول مسیر حرکتش مانند شکل زیر زون های تقاضا ایجاد می کند و زون های ایجاد شده تست می شوند. تست شدن زون باعث کاهش قدرت خریداران شده و قدرت روند را کاهش می دهد.

الگوی فشردگی CP در پرایس اکشن
الگوی فشردگی CP در پرایس اکشن

در نهایت با رسیدن قیمت به زون عرضه معتبر تغییر روند در فارکس رخ خواهد داد. و بازار به سمت پایین و در اغلب مواقع به سمت ناحیه تقاضایی که قیمت حرکتش را از آنجا شروع کرده بود ، بر می گردد.

این نواحی تقاضا های پی در پی باعث می شود سفارش های خرید اجرا شده و به مرور زمان فروشندگان بر خریداران تسلط بیشتری داشته باشند و قیمت به سمت پایین حرکت کند.

در شکل زیر ابتدا ناحیه تقاضا را رسم کرده ایم. ناحیه تقاضا برای بار اول تست شده و یک FTB ایجاد کرده و بعد از آن شاهد کندل های بیس پی در پی و ایجاد نواحی تقاضای متعدد که تست شده اند هستیم.

بیشتر بخوانید : کندل بیس چیست؟

پس قسمت با رسیدن به زون عرضه نسبت به آن عکس العمل نشان داده و مسیرش عوض شده است و به ناحیه تقاضا بر خواهد گشت.

الگوی فشردگی تقاضا در پرایس اکشن rtm
الگوی فشردگی تقاضا در پرایس اکشن rtm

الگوی فشردگی عرضه در پرایس اکشن rtm

برای ایجاد الگوی فشردگی عرضه در پرایس اکشن rtm ابتدا یک زون عرضه قوی در بازار ایجاد می شود. سپس قیمت پایین رفته و زون تقاضا ایجاد کرده و دوباره به زون عرضه برمی گردد و چون زون ما یک بار تست شده است به آن FTB می گوییم.

سپس قیمت دوباره به سمت پایین حرکت کرده و در طول مسیر حرکتش مانند شکل زیر زون های عرضه ایجاد می کند و زون های ایجاد شده تست می شوند. تست شدن زون باعث کاهش قدرت فروشندگان شده و قدرت روند را کاهش می دهد.

الگوی فشردگی عرضه
الگوی فشردگی عرضه

در نهایت با رسیدن قیمت به زون تقاضا معتبر تغییر روند رخ خواهد داد و بازار به سمت بالا و در اغلب مواقع به سمت ناحیه عرضه ای که قیمت حرکتش را از آنجا شروع کرده بود ، بر می گردد.

این نواحی عرضه پی در پی باعث می شود سفارش های فروش اجرا شده و به مرور زمان خریداران بر فروشندگان تسلط بیشتری داشته باشند و قیمت به سمت بالا حرکت کند.

نحوه معامله در الگوی Compression

قبل از آموزش نحوه معامله در الگوی Compression این نکته را یادآور می شویم که هر چه تعداد زون های ایجاد شده در مسیر الگوی CP بیشتر باشد (زون هایی که تست شوند!) اعتبار الگوی فشردگی بیشتر بوده و الگو قدرت بیشتری دارد.

در ادامه روش های تشخیص الگوی CP را آموزش داده ایم. اگر کندل های یس متوالی و یا نواحی عرضه و تقاضای تست شده متوالی در یک روند دیدید ، الگوی CP در پرایس اکشن داریم و می توانیم بر اساس آن معامله کنیم.

البته این الگو به تنهایی معتبر نبوده و برای معامله باید به نواحی عرضه و تقاضای معتبر برسیم.

فرض کنید چارت زیر داریم. در شکل زیر ابتدا یک زون تقاضا ایجاد شده و بعد زون تست شده و یک FTB ایجاد شده است. سپس یک حرکت شارپی و در عین حال زیگزاگی و زون های تقاضایی که تست شده اند داریم. پس الگوی CP در چارت زیر وجود دارد.

در این مثال ناحیه عرضه وجود ندارد ؛ زیرا قیمت مدت زمان زیادی است که صعودی بوده و زون های عرضه و خطوط مقاومت قبلی را شکسته و بالا رفته است. پس در این الگوی فشردگی یا معامله نکنید و یا اگر فرد ریسک پذیری هستید ، بعد از تایید تغییر روند وارد معامله شوید.

نحوه معامله در الگوی Compression
نحوه معامله در الگوی Compression

در شکل بالا در نقطه A که با کادر صورتی رنگ رسم کرده ایم تغییر روند بازار مشاهده می شود. پس می توانید در این ناحیه وارد شده و یا منتظر پولبک مانده و در پولبک وارد بازار شده و سفارش فروش خود را قرار دهید.

در مورد حد سود نیز اغلب توصیه می شود حد سود خود را در قسمتی که الگوی CP از آنجا شروع شده است قرار دهید. یعنی ناحیه تقاضا.

در مورد مثال بالا چون فاصله ناحیه تقاضا از نقطه ورود تریدر زیاد است ، می توانید در میانه راه سیو سود کرده و به صورت پله ای از بازار خارج شوید.

روش های تشخیص الگوی CP

  1. به صورت چشمی و حرکت زیگراگی قیمت با شیب بالا
  2. مشاهده کندل های بیس بالا در مسیر حرکت قیمت
  3. رسم زون ها و بررسی تست شدن آنها

تشخیص الگوی CP با حرکت زیگراگی قیمت

یکی از ساده ترین روش ها برای تشخیص الگوی CP ، به صورت چشمی می باشد. یعنی اگر دیدید قیمت با شیب زیاد و به صورت زیگراگی بعد از یک ناحیه عرضه و یا تقاضا در حال حرکت می باشد ، یعنی الگوی فشردگی داریم و می توان با مشاهده سایر الگو ها و یا رسیده به یک زون معتبر وارد معامله شد.

در شکل زیر قیمت به صورت شارپی بالا رفته و در مسیر حرکت زیگزاگی قیمت کاملا واضح می باشد. البته در این چارت هم می توان نواحی تقاضای متعددی رسک کرده که زون هایش تست شده اند و هم اگر دقت کنید کندل های بیس زیادی دیده می شود که نشان از الگوی فشردگی در rtm دارد.

الگوی CP با حرکت زیگراگی قیمت
الگوی CP با حرکت زیگراگی قیمت

پس با یک نگاه ساده بسیار راحت می توان الگوی CP در پرایس اکشن را تشخیص داد.

این نکته را هم بیان کنیم در مثال بالا چون قسمت چپ نمودار را نیاورده ایم ، نواحی عرضه و تقاضا را بر اساس کندل های قبلی و سمت چپ نمودار رسم کرده ایم.

تعداد زیاد کندل های بیس در الگوی CP

دومین روش تشخیص الگوی CP و یا همان فشردگی مشاهده تعداد زیاد کندل های بیس در نمودار می باشد. در شکل زیر قیمت بعد از FTB افت داشته و به صورت شارپی به سمت پایین حرکت کرده ات و در طول مسیر کندل های بیس زیادی دیده می شود که آنها را براینان مشخص کرده ایم.

کندل بیس کندلی است که مجموع دو سایه بالایی و پایینی از بدنه کندل بیشتر باشد.

تعداد زیاد کندل های بیس در الگوی CP
تعداد زیاد کندل های بیس در الگوی CP

رسم زون ها و بررسی تست شدن آنها

این روش نسبت به دو روش قبلی اعتبار بیشتری داشته و با اطمینان بیشتری می توان گفت الگوی CP در نمودار وجود دارد.

در شکل زیر قیمت به صورت شارپی و با زاویه بیشتر از 45 درجه در حال پایین آمدن می باشد. در این مسیر نواحی تقاضای متعددی ایجاد شده و همگی نیز تست شده اند. پس می توان گفت الگوی فشردگی در پرایس اکشن وجود دارد.

رسم زون ها و بررسی تست شدن آنها
رسم زون ها و بررسی تست شدن آنها

نتیجه گیری

الگوی فشردگی CP یکی از الگو های برگشتی rtm می باشد. اعتبار این الگو نسبت به سایر الگو های RTM مانند فلگ لیمیت ، FTR ، Caps و … کمتر بوده و نمی توان فقط بر اساس این الگو وارد معامله شد.

در واقع از الگوی CP فقط برای تایید تغییر روند استفاده می شود و مشاهده این الگو در کنار سایر الگو ها تاییدیه ای بر تصمیم تریدر می باشد.

این الگو از یک زون عرضه و یا تقاضا آغاز شده و به صورت شارپی به سمت زون معتبر دیگر حرکت می کند. در طول مسیر زون های متعددی ایجاد می شوند و این زون ها تست نیز می شوند.

تست شدن زون ها نشان از پر شدن اوردر ها و کاهش قدرت روند در بازار دارد و بیان کننده این موضوع است که بازار در آینده ای نزدیک روند خود را تغییر خواهد داد.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: