پیدا کردن تاییدیه ورود به معامله در فارکس و پرایس اکشن اهمیت بسیار زیادی دارد و هر تریدری باید بتواند با توجه به نوع جفت ارزی که برای معامله انتخاب می کند ، در نقطه مناسبی وارد بازار شده و در نقطه مناسبی نیز از بازار خارج شود.
در این مقاله به آموزش تاییدیه ورود به معامله با اسمارت مانی و پرایس اکشن پیشرفته می پردازیم. البته چند اندیکاتور نقطه ورود را نیز برایتان معرفی می کنیم. ولی همانطور که می دانید پیدا کردن نقطه ورود با پرایس اکشن و کندل ها اعتبار بسیار بیشتری نسبت به اندیکاتور ها و سایر روش های تحلیل تکنیکال دارد.
تاییدیه ورود به معامله
تاییدیه اول | ⚡️ Risk Entry |
تاییدیه دوم | 🎯 Confirmation Entry |
این مقاله درس 45 از دوره اسمارت مانی ایتسکا می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان آن قرار گرفته است. جهت مشاهده لیست دروس و مشاهده آنها بر روی لینک زیر کلیک کنید.
نقطه ورود در پرایس اکشن
زمانی که ناحیه ورود به معامله را پیدا کردیم باید نقطه ورود به معامله را نیز پیدا کرده و در بهترین نقطه ممکن وارد بازار شویم. در کل دو نوع ورود به معامله داریم:
- ورود به معامله با ریسک Risk Entry
- ورود به معامله با تاییدیه Confirmation Entry
ورود به معامله با ریسک Risk Entry
در شکل زیر بسیار ساده نقطه ورود به معامله با ریسک را برایتان آموزش داده ایم. در شکل زیر نقطه ورود در دومین قله به عنوان ورود با ریسک در نظر گرفته می شود. فرض بر این است در تایم فریم بالا تر قرار داریم. برای مثال تایم فریم بالا شاید برای شما تایم فریم روزانه باشد ولی برای من تایم فریم هفتگی و برای دیگری منظور از تایم فریم بالا یک ساعته !
تایم فریم پایین تر نیز پایین تر از تایم فریم انتخابی ما خواهد بود. یعنی اگر تایم فریم 1 ساعته را انتخاب کرده اید ، تایم فریم 15m می تواند به عنوان تایم فریم پایین تر بررسی گردد.
در شکل زیر برای مثال در تایم فریم روزانه قرار داریم و کادر آبی رنگ ناحیه عرضه می باشد. پس قله دوم می تواند موقعیت مناسبی برای گرفتن پوزیشن Short باشد. یعنی می خواهیم از این LH (Lower High) ایجاد شده استفاده کرده و سفارش فروش باز کنیم.
پس در این ناحیه با Limit Order وارد می شویم. یعنی در نقطه A به اورد گذاری در فارکس پرداخته و سفارش Limit Order قرار داده (در داخته ناحیه هم می توان وارد شد) و حد ضرر را نیز در بالای ناحیه عرضه قرار می دهیم.
می توان ناحیه عرضه ها را با روش های مختلفی بهبود بخشیده و نسبت ریسک به ریوارد را افزایش داد. ولی در مقابل ممکن است احتمال اینکه نتوانید وارد پوزیشن شوید نیز افزایش پیدا می کند.
ورود به معامله با تاییدیه Confirmation Entry
در این نوع برای گرفتن تاییدیه ورود به معامله به تایم فریم های پایین تر مراجعه می کنیم. شکل زیر همان کادر قرمز رنگ در تایم فریم پایین تر می باشد. زمانی که قیمت به کادر قرمز رنگ در شکل بالا (تایم فریم بالا تر) وارد شود ، باید بلافاصله به تایم فریم پایین تر مراجعه کنید.
در تایم فریم پایین تر نیز منتظر می مانیم تا قیمت به روند نزولی تغییر پیدا کند.
برای مثال فرض می کنیم چارت تایم فریم پایین تر کادر قرمز رنگ شکل بالا ، شکل زیر می باشد. در تایم فریم پایین تر منتظر خواهیم بود تا CHOCH ها و BOS (Break Of Structure) ایجاد شوند و تغییر روند صعودی به نزولی تایید شود. و بعد وارد معامله شد.
پس اگر در تایم فریم بالاتر ناحیه عرضه وجود داشته باشد ، این عرضه در تایم فریم های پایین تر زود تر خود را نشان خواهد داد.
به این دلیل پیدا کردن نقطه ورود به معامله در تایم فریم بالا تر و بدون بررسی تایم فریم پایین تر ورود به ریسک نامیده می شود. زیرا باعث افزایش ریسک معاملاتی شده است.
پس در شکل بالا زمانی که CHOCH در تایم فریم پایین تر را مشاهده کردید هم می توانید در نقطه 1 وارد شوید و هم می توانید منتظر تاییدیه دوم مانده و در نقطه 2 وارد معامله شد.
در بسیاری از موارد دیده می شود قیمت بعد از نقطه 1 پایین رفته و برای پاکسازی لیکوئیدیتی دوباره بالاتر از ناحیه عرضه رفته و حد ضررتان زده شده و دوباره به سمت پایین برگردد. به این دلیل توصیه می کنیم برای ورود به معامله منتظر تاییدیه دوم بمانید.
تاییدیه ورود به معامله
در این قسمت به آموزش تاییدیه ورود به معامله می پردازیم. یعنی مشخص کنیم کی باید از ورود به معامله با ریسک Risky Entry استفاده کنیم و چه مواقعی از ورود به معامله با تاییدیه Confirmation Entry استفاده کنیم.
این مورد در درجه اول به شخصیت تریدر و استراتژی معاملاتی او بستگی دارد. برخی افراد فقط در یک تایم فریم معامله می کنند و برخی دیگر که ریسک پذیری کمتر دارند برای گرفتن تاییدیه ورود به معامله به تایم فریم پایین تر مراجعه می کنند.
برخی تریدر ها نیز با توجه به شرایط موجود در بازار ممکن است از هر دو روش برای ورود در پرایس اکشن استفاده کنند.
برای مثال در شکل مرتبط با Risk Entry با توجه به آموزش های درس های قبلی می توانید به تایم فریم های پایین تر مراجعه کرده و ناحیه عرضه را بهبود بخشیم. و با این روش می توان Limit Order را در ناحیه کوچکتری قرار داد. و این امر باعث بهبود ریسک به ریوارد می شود.
زمانی که از روش ورود به معامله با ریسک استفاده می کنید بهتر است همسو با روند معامله کنید. زیرا احتمال اینکه قیمت به مسیر عادی خود ادامه دهد بالاست. پس رمان هایی که در جهت روند بازار قرار دارید و می خواهید همسو با روند معامله کنید می توان از ورود به معامله با ریسک استفاده کرده و بع تایم فریم های پایین تر مراجعه نکرد.
این روش (Risk Entry) برای افرادی که وقت کافی برای معامله ندارند و به عبارتی تریدر های بلند مدت خوب است.
مهم ترین این روش این است که ممکن است وارد شوید که قیمت وارد یک ناحیه شده و آن را لمس کرده و به سرعت پایین برگشته و به روند فبلی خود ادامه دهد. و اگر در این ناحیه عدم تعادل بزرگی بین عرضه و تقاضا وجود داشته باشد ، سود خوبی از معامله کسب خواهید کرد.
در صورتی که در این شرایط اگر می خواستید منتظر تایید ورود به معامله بمانید ممکن بود بازار و این فرصت را از دست بدهید. پس در این روش نیازی نیست پای سیستم بمانید. و می توانید از قبل سفارش خود را به صورت Limit Order ثبت کنید تا زمانی که قیمت به میزان مورد نظر شما رسید معامله اجرا شود.
نکته منفی این روش این است که ممکن است قیمت بر خلاف جهت روند حرکت کرده و موجب ضرر شما شود.
حال روش ورود به معامله با تایید را بررسی می کنیم. در این روش نیز ابتدا باید در تایم فریم بالا تر نقطه ورود را مشخص کرده و بعد به تایم فریم پایین تر مراجعه کنید. در تایم فریم پایین تر نیز باید تایید ها را با استفاده از مارکت استراکچر ، نواحی عرضه و تقاضا ، فیلیپ ها ، فراکتال و … تغییر روند و نقطه ورود در پرایس اکشن را تایید کنید.
در تایم فریم پایین تر نیز می توانید نواحی عرضه و تقاضا را مشخص کرده و بهینه سازید و زمانی که در این محدوده باریک تر قیمت به محدوده مورد نظرتان رسید وارد معامله شوید.
زمانی که می خواهید در خلاف جهت روند ترید کنید بهتر است از این روش یعنی ورود به معامله با تایید استفاده کنید. زیرا در مقایسه با ترید های همسو با روند به احتمال کمتری نواحی مورد نظر نگه داشته شوند و باید منتظر تایید های بیشتری بمانید تا تغییر روند کاملا تایید شود.
این روش برای زمانی که ناحیه عرضه و یا تقاضا در تایم فریم بالاتر بزرگ باشد نیز مناسب است. در این مورد باید به خاطر داشته باشید که بزرگی نواحی عرضه و تقاضا برای جفت ارز های مختلف متفاوت می باشد.
این نواحی اغلب تا 100 پیپ می تواند ایجاد شوند و زمانی که به یک ناحیه به بزرگی 100 پیپ وارد می شوید ، احتمال وجود سیگنال های اشتباه بالا می رود.
به این دلیل استفاده از تایید های بیشتر برای ورود به معامله بسیار خوب است. و با این روش ریسک به ریوارد بیشتری نیز خواهید داشت. چون اگر در تایم فریم بالا نواحی عرضه و یا تقاضای بزرگی داشته باشید ، در مقابل استاپ لاس بزرگی خواهید داشت. ولی در تایم فریم های پایین تر می توانید استاپ لاس خود را نیز پایین تر آورده و بهبود بخشید.
این روش زمانی که قیمت با سرعت زیاد وارد ناحیه مورد نظر در تایم فریم بالاتر شده است نیز کاربردی تر می باشد. زمانی که در کف الگوی V ایجاد شود یعنی قیمت با سرعت زیادی خود را به ناحیه عرضه رسانده است. در این مورد بهتر است از روش ورود به معامله با ریسک استفاده نکنید. و به تایم فریم پایین تر مراجعه کنید و منتظر باشید تا آن به نزولی تغییر پیدا کند.
مهم ترین مزیت این روش تایید بیشتر و ریسک به ریوارد بالاتر می باشد. و اصلی ترین معایب آن نیز این است که در صورتی که قیمت پولبک نزند تریدر حرکت هایی را از دست خواهد داد.
زیرا گاهی اوقات قیمت یک لمس کوچک از ناحیه عرضه داشته و بالافاصله پایین می رود.
زمان های ورود به معامله در فارکس (پرایس اکشن)
در شکل های زیر روش های ورود به معامله (نواحی عرضه و تقاضا) چه به صورت ریسکی و چه با تاییدیه را مشاهده می کنید. بعد از انکه تصمیم گرفتید در ناحیه مورد نظر وارد شوید ، حال باید مشحص کنید در کدام قسمت از این ناحیه (ناحیه عرضه و تقاضا) می خواهید وارد معامله شوید. و باید نقطه ورود و استاپ لاس را در ناحیه ای که مشخص کرده اید وارد کنید.
- ورود به معامله در مرز ناحیه عرضه و تقاضا (Distal)
- ورود به معامله در سطح تعادلی ناحیه عرضه و تقاضا (EQ)
- ورود به معامله در استاپ لاس ثابت Fixed Stop Loss
ورود به معامله در مرز ناحیه عرضه و تقاضا
اولین روش ورود به معامله در مرز ناحیه عرضه و تقاضا می باشد. پس برای مثال در شکل زیر نقطه ورود و استاپ لاس را برایتان با این روش مشخص کرده ایم. استاپ لاس نیز با توجه نوع تریدر مشخص می شود و معمولا در مرز پایینی قرار داده می شود.
معمولا میزان استاپ لاس را تریدر بعد از گذشت زمان و با تجربه و تست و با توجه به نوع جفت ارز می تواند به خوبی تشخیص دهد. در این مورد باید میزان نواسانات جفت ارز اندیکاتور ATR ، میزان اسپرد بروکر و … نیز باید در نظر گرفته شود.
پس ساده ترین استراتژی برای ورود به معامله در ناحیه مشخص شده ورود در مرز ناحیه می باشد.
ورود به معامله در سطح تعادلی ناحیه عرضه و تقاضا (EQ)
افرد مبتدی بهتر است از روش بالا برای وورد به معامله استفاده کنند. بعد از کمی تجربه این افراد می توانند در سطح تعادلی (وسط ناحیه عرضه و یا تقاضا) Equal Zone وارد معامله شوند. در شکل زیر به وضوح نقطه ورود را برایتان مشخص کرده ایم.
استاپ لاس را نیز در پشت این ناحیه قرار می دهیم. استاپ لاس را در واقع باید در اساس ارتفاع ناحیه ورود مشخص کرد.
ورود به معامله در استاپ لاس ثابت Fixed Stop Loss
در نهایت ورود به معامله در استاپ لاس ثابت می باشد. این روش برای افراد حرفه ای توصیه می شود. افرادی که مدت زیادی است در فارکس فعالیت داشته و معامله می کنند.
این روش به تایم فریمی که در آن وارد شده اید و نیز جفت ارز مورد معامله شما بستگی دارد و بهینه ترین روش ممکن می باشد.
برای مثال فرض کنید در جفت ارز یورو/دلار بهترین استاپ لاس که بر اساس تجربه به دست آمده است ، 5 پیپ می باشد. حال زمانی که ناحیه خود برای ترید و ورود به معامله را پیدا کردید ، ابتدا استاپ لاس را تنظیم کرده و با فاصله 5 پیپی از آن وارد معامله می شویم.
مشخص کردن نقطه ورود در این روش به عوامل مختلفی از قبیل میزان ریسک به ریوارد و احتمال موفقیت در معامله و … نیز بستگی دارد.
اگر در فارکس تازه کار هستید فعلا این روش برای شما توصیه نمی شود. و همیشه در مرز ناحیه و یا در سطح تعادلی وارد معامله شوید.
پیدا کردن نقطه ورود در پرایس اکشن
در ادامه نحوه پیدا کردن نقطه ورود در پرایس اکشن با مولتی تایم فریم را با مثال واقعی از بازار آموزش می دهیم.
در شکل زیر در تایم فریم هفتگی جفت ارز یورو/دلار قرار داریم. ناحیه عرضه را در این تایم فریم رسم کرده ایم. بازار برای پر کردن لیکوئیدیتی دوباره به ناحیه عرضه برگشته است. حال اگر بخواهیم با ریسک وارد معامله شویم باید در ناحیه ای که با دایره زرد رنگ مشخص کرده ایم ورود کنیم.
حال فرض کنید می خواهیم با تاییدیه وارد معامله شویم. پس به تایم فریم پایین تر یعنی روزانه مراجعه می کنیم. و بررسی می کنیم که آیا در تایم فریم پایین تر نیز بازار در حال تغییر روند صعودی به نزولی است و یا خیر؟
همانطور که از شکل زیر مشخص است ، روند بازار در تایم فریم پایین تر نیز به نزولی تغییر پیدا کرده و شاهد چاک ها و باس های متوالی و تغییر روند در بازار هستیم.
پس دوبراه برای این تایم فریم ناحیه عرضه را مشخص می کنیم و در نقزه تاییده دوم کخ با دایراه مشخص کرده ایم وارد می شویم و یا منتظر تایید سوم می مانیم.
اکر در ناحیه مشخص شده وارد شویم می توانیم نقطه ورود را در مرز ناحیه و یا سطح تعادلی قرار داده و حد ضرر را نیز بالاتر و طبق آموزش های بالا مشخص سازیم.
اندیکاتور نقطه ورود در فارکس
برای پیدا کردن نقطه ورود علاوه بر استراتژی و روش بیان شده در بالا می توانید از اندیکاتور ها نیز استفاده کنید. تریدر ها اغلب در سه بازار فارکس ، ارز دیجیتال و بورس فعالیت دارند. در هر کدام از این بازار ها معمولا از اندیکاتور های متفاوتی استفاده می شوند. ولی برخی اندیکاتور ها مانند RSI در هر سه بازار بیان شده مهم بوده و اهمیت بسیار زیادی دارد.
بیشتر بخوانید : بهترین اندیکاتور فارکس
بهترین اندیکاتور های نقطه ورود در فارکس به صورت زیر بوده و می توان بر اساس آنها در نقطه مناسبی وارد بازار شده و در نقطه مناسبی نیز از بازار خارج شد.
نظرات و بررسی های کاربران
خانم اصغری خوب بلدین امیدوارم هر روز پولدارتر از دیروزتون باشین
درود خانم اصغری سپاس از مطالب مفید که ارائه دادید من خیلی وقت با این بازار سرکله میزنم ولی متاسفانه سودی نکردم چطور میشه یه مربی خوب پیدا کرد ؟از کجا بفهمم مربی که میخوام ازش آموزش ببینم واقعا بلده آموزش بده ؟؟
سلام و درود.
بهترین راه پیدا کردن فردی که بتونه بهتون کمک کنه این هست که ازشون استیتمنت روی myfxbook بگیرید.
اگر فردی استیتمنت یک ساله روی myfxbook به شما ارائه داد و درادان زیر 20 درصد و سود ماهانه حدود 7 درصد در یک سال گرفته بود، این شخص میتونه به شما در این بازار کمک کنه.
و لطفا گولِ آدم هایی که صرفا میخوان بهتون دوره بفروشن رو نخورید.