منظور از اسکالپینگ در پرایس اکشن , استراتژی اسکالپ ال بروکس ، زیاد اسکلپ کردن می باشد. برای مثال فرد در عرض یک ساعت 30 و یا بیشتر از آن ترید کرده و اسکالپ می کند. در این درس هم مزایا و معایب این اسکالپ و هم نحوه اسکالپ بیش از حد (بهترین سبک پرایس اکشن برای اسکالپ) در نمودار های مختلف را آموزش می دهیم.
این مقاله درس 49 از آموزش پرایس اکشن می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا الهام گرفته از سبک ال بروکس به زبان فارسی و به صورت رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.
استراتژی اسکالپ ال بروکس چیست؟
- هر کندلی که ایجاد می شود یک ستاپ معاملاتی برای اسکالپ می باشد.
- اسکالپر های افراطی 20-40 اسکالپ در چارت m5 انجام می دهند. (برخی از این اسکلپر ها روی چارت 1 و یا دو دقیقه ای و یا در تیک چارت و یا چارت حجمی ترید می کنند.)
- در هر کندل تعداد اندکی سهم را معامله می کنند.
- اسکلپ افراطی همان معاملات فرکانس بالا بالاست که به صورت دستی توسط اسکلپر انجام می شود.
پس برای سوددهی در اسکالپینگ باید مانند کامپیوتر ها معامله کنید. پس کسب سود با این روش بسیار مشکل است.
اسکالپ تریدینگ ظاهر ساده ای دارد. زیرا سود و زیان در این استراتژی کم می باشد. پس میزان ریسک نیز کم است. در کل توصیه ای که ال بروکس می کند این است که :
“اسکلپ نکنید.”
چون با اسکالپ کردن اغلب ضرر خواهید کرد. زمانی که در انتهای روز به چارت کامل یک سهم و یا ارز نگاه می کنید ، احساس می کنید اسکالپینگ کار ساده ای است. در حالی که اسکالپ کردن در حین ایجاد و شکل گیری کندل ها و چارت واقعا مشکل است.
چون باید در لحظه بتوانید برای معامله و خرید و فروش تصمیم گیری کنید. جال است بدانید تعداد بسیار کمی از تریدر های اسکالپ بیش از حد معاملات سودآوری دارند.
تریدر هایی که در کل از بازار معاملاتی سود کسب می کنند ، اغلب سوئینگ می کنند. منظور از سوئینگ قرار دادن حد سود حداقل دو برابر actual risk می باشد.
بهترین سبک پرایس اکشن برای اسکالپ
در این قسمت اسکالپینگ در پرایس اکشن را در تایم فریم m5 آموزش می دهیم. در شکل زیر نمودار بدون زوم را می بینید. قسمت مشخص کرده را زوم کرده و کندل به کندل آن را بررسی می کنیم. در واقع اسکالپینگ در پرایس اکشن را در این یک ساعت بررسی می کنیم.
ابتدا اولین کندل را بررسی می کنیم. قبل از اولین کندل دو کندل صعودی با بدنه بلند و سایه کوتاه می بینید. این کندل ها در حال رسیدن به اندیکاتور ma هستند. و به نظر می رسد روند صعودی باشد. پس اسکالپرها در بالای این کندل می خرند.
کندل بعدی (کندل شماره 2) نیز صعودی است. ولی سایه بالایی این کندل نشان از قدرت فروشندگان و فشار فروش دارد. اسکالپر ها ممکن است دوباره بخرند و یا منتظر پولبک شده و دوباره در پولبک بخرند. این کندل میانگین متحرک را نیز قطع کرده است.
کندل بعدی (کندل شماره 3) زیاد باب میل خریداران نیست. زیرا یک کندل نزولی ایجاد شده است. خرید در این نقطه زیاد منطقی به نظر نمی رسد و اسکالپر افراطی ممکن است با دیدن این کندل بفروشد. و یا چون این کندل نزولی قدرت زیادی ندارد دوباره با حجم کمتری بخرد. زیرا 4 کندل صعودی قبلی نشان از صعودی شدن بازار دارد.
ولی به نظر من در این نقطه بهتر است منتظر بمانید تا پولبک تشکیل شود و بعد بخرید.
کندل چهارم نزولی بوده و بدنه سایه های کوتاهی دارد. اگر به سمت چپ نمودار دقت کنید بازار قبلا و قبل از رسیدن به این موقعیت نزولی بوده است و شاید شرایط شکل زیر یک پولبک در دل روند نزولی است و این کندل چهارم یک ستاپ فروش (L2) ایجاد کرده است. از طرف دیگر احتمال تشکیل پولبک برای ایجاد ستاپ خرید نیز وجود دارد. به این دلیل می گوییم معامله اسکالپ بیش از حد و کسب سود از آن واقعا مشکل است.
کندل پنجم یک کندل دوجی می باشد. و این می تواند نقطه مناسبی برای تکمیل پولبک و خرید باشد. اگر دقت کنید یک تریدینگ رنج باریک در حال شکل گیری است. پس بهتر است منتظر کندل بعدی بمانید و فعلا معامله نکنید.
کندل ششم یک اینساید بار و ادامه روند رنج باریک است. در این حالت خریدران به دام افتاده اند (بازار نه بالا می رود تا به سود مورد نظرشان برسند و نه پایین می آید تا حد ضررشان زده شده و از معامله خارج شوند!).
ولی همچنان در بالای میانگین متحرک قرار داریم.
کندل هفتم میانگین متحرک را به سمت پایین قطع کرده است. کسانی که در کندل های 4 و یا 5 خریده بودند حد ضررشان در این نقطه زده می شود.
در کندل هشتم می توان گفت ستاپ خرید در حال شکل گیری است و می توان در بالای این کندل خرید. ولی فروش در کندل هشتم زیاد منطقی به نظر نمی رسد. زیرا به نظر می رسد بازار به میانگین متحرک عکس العمل نشان داده و در حال برگشت است. حتی دراین نقطه حجم معامله را نیز افزایش ندهید.
کندل نهم به نفع خریداران می باشد. اگر در کندل قبلی خریده بودید الان در سود بودید. سایه بالای این کندل نشان از فشار خرید در این کندل صعودی دارد.
هنگام اسکالپینگ توجه به میزان اسپرد و کمیسیون بروکر اهمیت بسیار زیادی دارد. برای اسکالپینگ باید بروکری انتخاب کنید که سود حاصل از اسکالپ بیش از حد صرف اسپرد و پرداخت کمیسیون برای بروکر نشود.
اگر در کندل 8 خریده بودید ، می توانید در کندل نهم فروخته و سود کنید.
کندل دهم یک کندل قوی صعودی است. در این قسمت هم می توان به حجم معامله خرید خود افزود و یا اگر در کندل قبلی کاملا فروخته بودید در این کندل دوباره خرید. باید بدانید فروشندگان گندل 10 را به عنوان پولبک و ستاپ خوبی برای فروش نیز در نظر می گیرند.
کندل شماره 11 به نفع فروشندگان می باشد. و کسانی که در کندل قبلی فروخته بودند ، الان در سود هستند. سایه پایینی کندل یازدهم نشان از وجود خریداران در بازار است و این خود می تواند موقعیت خرید دیگر و افزایش حجم معامله محسوب شود.
کندل دوازدم یک کندل دجی و نیز اینساید بار می باشد. در واقع سه اندساید بار متوالی ایجاد شده است. سه کندل قبلی نشان از فشار خرید در بازار دارد. با این حال می توان در این کندل نیز دوباره خرید و به حجم معامله افزود.
در کندل بعدی (کندل شماره 13) یک کندل صعودی با سایه بالایی می بینید. در این کندل نیز می توان خرید و حد ضرر را در کف همین کندل قرار داد. اگر دقت کنید هنوز در روند رنج قرار داریم . و اکثر تلاش ها برای شکست یک روند به نتیجه نمی رسند. پس می توانید سقف و کف روند رنج (کانال افقی) را رسم کرده و بر اساس این خطوط اسکلپ کنید.
کندل دوجی چهاردهم با سایه پایینی بلند نشان از فشار فروش بیشتر در بازار دارد. این کندل زیاد باب میل خریداران نیست و می توان در این کندل فروخت و دوباره اسکلپ کرد.
نمودار را سمت چپ می کشیم. همانطور که می بینید اگر در کندل 14 فروخته بودید در کندل 15 بازار پایین تر آمده و می توان سود کرد.
استراتژی اسکالپ ال بروکس در تایم فریم روزانه
برخی از تریدر ها در طول روز به دنبال اسکلپ در تایم فریم m5 و یا هر تایم فریم دیگری هستند. و در طول روز به تمام موقعیت ها و ستاپ هایی که می توان اسکلپ کرد ، وارد می شوند.
زمانی که روند قوی داریم بهترین معامله سوئینگ می باشد و نیازی به خرید و فروش های مکرر نیست.
ولی در کانال و روند رنج می توان اسکالپ بیش از حد انجام داد. در کانال نیز به دلیل عدم وضوح معاملات ریسک اسکلپ افراطی بالاست.
مثال دیگری برایتان آورده ایم. در ابتدای نمودار یک شکاف صعودی قوی می بینید که به نفع خریداران است. اولین کندل روز (کندل A) یک کندل صعودی بدون سایه و با بدنه کوتاه است .
معمولا اولین کندل در ابتدای روز نشان دهنده این است که در کل روز روند بازار چگونه خواهد بود. اگر در روز قبل بازار با روند رنج به پایان رسیده بود ، پس احتمالا امروز نیز روند رنج خواهیم داشت.
در قسمت B سایه های بلند بالایی نشان از فشار فروش در بازار دارند و می توان حد ضرر را در بالای کندل ورود قرار داده و فروخت. بسیاری از اسکالپر ها با مشاهده کندل صعودی در نقطه c از معامله فروش خارج شده و اقدام به باز کردن سفارش خرید می کنند.
توجه کنید اگر در نقطه B فروخته بودید و در نقطه c از معامله خارج نمی شدید ، زمانی که به نقطه D می رسیدید ، سر به سر از معامله خارج می شدید. در اسکالپ بیش از حد تنها در صورت مدیریت صحیح معامله می توان سود کرد.
در نقاط D و E ستاپ های خرید شکل گرفته اند.
از نقطه E تا F شاهد شکست های صعودی پی در پی در نمودار هستیم. در نقطه F بعد از کندل صعودی یک کندل سیگنال نزولی دیده می شود. می توان در پایین این کندل فروخت و یا منتظر کندل بعدی شد. همانطور که در شکل بالا می بینید بعد از کندل F کندل های اسپایک نزولی پی در پی ایجاد شده است.
شاید تریدر ها احساس کنند بازار نزولی خواهد شد و همچنان بفروشند. ولی اگر روند بازار رنج باشد بازار دو برابر بالا خواهد رفت و فروشندانی که در کف خارج نشده اند به دام خواهند افتاد.
اسکالپر های افراطی در نقطه G دوباره ریسک کرده و می خرند. زیرا اعتقاد دارند بازار به روند اولیه خود که صعودی بود ادامه خواهد داد و این یک پولبک و موقعیت برای خرید بود.
همانطور که می بینید میکروکانال صعودی در روند ایجاد شده است و می توان هم در خود میکروکانال و هم در پولبک ها خرید.
در قسمت H الگوی سقف دوقلو در نمودار قابل مشاهده است. پس می توان در زیر کندل سیگنال فروخت.
اگر در نقطه H می خریدید و حد ضررتان کم بود و در نقاط I و J خارج نمی شدید ، در نقطه K سر به سر از معامله خارج می شدید.
در نقطه K الگوی mtr دیده می شود و اندیکاتور مویینگ اوریج نیز به سمت پایین شکسته شده است. و نقطه مناسبی برای فروش و سوئینگ می باشد.
روند های مشخص بهتر است از اسکلپ پرهیز کرده و با سوئینگ سود کنید.
استراتژی اسکالپ ال بروکس در تایم فریم های پایین
برخی از تریدر ها در تایم فریم های پایین تر (تایم فریم های m1 ، m2 و m3) اسکالپ می کنند. برخی تریدر ها نیز از چارت حجمی و یا تیک چارت برای معامله خود استفاده می کنند. استراتژی اسکالپ ال بروکس در تایم فریم های پایین نیز شرایطی دارد که باید رعایت شود.
برای مثال در شکل زیر نمودار NIKK225 در تایم فریم m1 رسم کرده ایم. همانطور که می بینید اندازه کندل ها کوچک بوده و نمودار مملو از کندل های دوجی و بسیار کوتاه است. در این شرایط تریدر ها برای معامله به تایم فریم های بالاتر مراجعه می کنند.
در شکل زیر ساعات اولیه روز معاملاتی همان نمودار بالا را آرده ایم. همانطور که در شکل بالا می بینید ، در ساعات اولیه شروع بازار نمودار یک دقیقه ای شبیه نمودار 5 دقیقه ای است. ولی رفته رفته مخصوصا بعد از ظهر کندل ها فشرده تر شده و معامله در تایم فریم های پایین تر واقعا مشکل خواهد بود.
پس در تایم فریم های پایین تر زمانی که اندازه کندل ها بزرگ بوده و بتوان آنها تحلیل کرد ، تریدر ها اسکالپ بیش از حد انجام می دهند.
معایب اسکالپ در پرایس اکشن
یکی از معایب اصلی اسکالپ در پرایس اکشن معادله تریدر می باشد. در این حالا معمولا ریسک بزرگتر از بازدهی می باشد. در این حالت باید احتمال موفقیت در معامله حداقل 70 درصد باشد.
این درحالی است که اکثر تریدر ها نمی توانند بیشتر از 40 بار در طول روز 70 درصد پیش بینی و معامله صحیح و سودآوری داشته باشند.
برای مثال اگر میزان ریسک 6 و یا 7 تیک بوده و بازدهی 4 تیک باشد ، باید در 70 درصد مواقع پیش بینی و تحلیل شما درست باشد. یعنی در اسکاپ افراطی باید در طول ماه ها و یا سال در 70 درصد مواقع تحلیل درستی داشته باشید تا بتوانید سودآور شوید.
و حتما می دانید این احتمال و این میزان قدرت تحلیل حتی برای بهترین تریدر ها نیز امری غیرممکن است.
در اسکالپینگ زمان کافی برای تحلیل و تصمیم درست نداریم. و در بیشتر مواقع احتمال موفقیت در معامله کمتر به نظر می رسد. و باید از ستاپ های معاملاتی بد صرف نظر کرد. زیرا در بسیاری از موارد اسکالپر های افراطی وارد یک معامله می شوند و می بینند که بازار در جهت مخالف آنها حرکت کرد!
تعداد زیاد این اشتباهات باعث می شود با وجود معاملات زیاد و سودآور بودن تعدادی از آنها در انتهای روز برایند معاملات شما منفی باشد. یعنی در کل ضرر کنید.
به این دلیل توصیه می کنیم معاملات اسکالپ بیش از حد نداشته باشید.
با این وجود تعدادی از تریدر ها هستند که می توانند با اسکالپینگ سودآور باشند. برای مثال پال راتر یکی از بهترین تریدر های اسکالپر ها در بازار سرمایه محسوب می شود.
او گاهی در بازار فارکس 100 معامله در عرض یک ساعت انجام می دهد.
در این مقاله با وجود اینکه توصیه می کنیم بیش از حد اسکالپ نکنید ولی باز آن را بررسی کرده و توضیح می دهیم. زیرا می خواهیم بیان کنیم که بازار در هر لحظه و در هر کندل حرفی برای گفتن و تحلیل دارد.
و این توانایی های بهترین تریدر های جهان را نشان می دهد.
نظرات و بررسی های کاربران
دوستان من در سویینگ گیری کار میکنم واقعا عالیه با سبک ال بروکس ، و این رو به شما هم پیشنهاد میکنم که در کنار ال بروکس پورصمدی رو هم ببینین که ایشان هم با حوصله توضیح دادند
ممنون از راهنماییتون
تشکر از شما
تشکر -عالی