معامله با تایم فریم های مختلف MTF (Multi TimeFrame)

معامله با تایم فریم های مختلف MTF (Multi TimeFrame)

در این قسمت معامله با تایم فریم های مختلف بررسی می کنیم. برای تحلیل بهتر و پیدا کردن بهترین نقاط برای ورود به بازار و خروج از آن باید مارکت استراکچر را در تایم فریم های مختلف بررسی کنید. در این قسمت با یک مثال نحوه پیدا کردن سوئینگ ها و نیز قیمت گذاری ها را با بررسی  تایم فریم مختلف آموزش می دهیم.

این مقاله درس 34 از دوره اسمارت مانی (پرایس اکشن پیشرفته) ایتسکا می باشد. در درس های قبلی نحوه مشخص کردن سوئینگ ها در نمودار ، ساختار فراکتال و قیمت گذاری در فارکس را آموزش دادیم . جهت مشاهده کلیه دروس دوره روی لینک زیر کلیک کنید.

در این درس از قدرت مارکت استراکچر استفاده می کنیم. و این کار با بررسی تایم فریم های مختلف امکان پذیر است. در این درس پرایس اکشن رو از بعد های دیگری بررسی می کنیم. اگر بتوانید بر این مبحث مسلط شوید ، خواهید توانست میانگین سود خود را به صورت چشم گیری بالا ببرید.

بررسی تایم فریم های مختلف تصویر کلی تری به شما خواهد داد. و می توانید زمان ورود به روند را زود تر تشخیص دهید. و دیر وارد بازار نشوید.

همچنین بررسی تایم فریم های مختلف به شما این امکان را می دهد تا زمان خروج از بازار را نیز دقیق تر تشخیص دهید. زیرا هر روندی بالاخره به پایان خواهد رسید.

با افزایش مهارت خود می توانید از حرکت های قیمتی بزرگ سود خوبی کسب کنید. شما بررسی یک جفت ارز و یا سهم در تایم فریم های بالا تر می توانید با دقت بیشتری وارد معالات با تایم فریم های پایین تر شوید.

تاین فریم هفتگی 5 پرایس اکشن روزانه ، 34 کندل 4 ساعته و 121 کندل یک ساعته را در دل خود خود جای داده است. یک کندل روزانه نیز 24 کندل 1 ساعته را در خود دارد.

تایم فریم های مختلف
تایم فریم های مختلف

مارکت استراکچر در تایم فریم های مختلف MTF

هنگامی که تحلیلتان را از تایم فریم های بزرگ تر شروع کرده و به سمت تایم فریم های کوچک تر بروید ، پرایس اکشن بیشتری خواهید داشت و اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد. همیشه به خاطر داشته باشید ، که با تایم فریم کلی تر کار کنید و همیشه روند تایم فریم های بزرگتر را در نظر بگیرید و بر خلاف جهت روند معامله نکنید.

هر چه ستاپ آماده سازی یک روند زیاد طول بکشد ، آن حرکت قوی تر و بهتر خواهد بود . زیرا هر چه اوردر و لیکوئیدیتی برای شروع یکی روند جمع گردد ، حرکت قوی تری خواهیم داشت.

به این دلیل تحلیل تام فریم های بالاتر اولویت بیشتری نسبت به تایم فریم های پایین تر دارد.

پس اهمیت تایم فریم ماهانه از هفتگی بیشتر بوده و به ترتیب اهمیت هفتگی بیشتر از روزانه ، روزانه بیشتر از 4 ساعته و 4 ساعته بیشتر از 1 ساعته بوده و به همین ترتیب ادامه دارد.

باید همیشه از رویکرد بالا به پایین استفاده کنیم.

کندل ها در تایم های پایین تر اطلاعات مهمی را از دست می دهند.

هر چه بیشتر تایم فریم ها بررسی کنید ، به این نتیجه خواهید رسید که تایم فریم ها وابستگی زیادی نسبت به هم دارند.

برای مثال در شکل زیر یک روند صعودی رو به بالا می بینید . HH (Higher High) ها و HL (Higher Low) های متوالی در حال شکل گیری هستند.

هر کدام از این حرکت ها که در نمودار خطی زیر نشان داده ایم ، یک RUN محسوب می شود. این حرکات همراه با افت و خیز همان قلب تپنده بازار می باشد. و تمامی این RUN ها در کنار هم روند بازار را تشکیل می دهند.

مارکت استراکچر در تایم فریم های مختلف MTF
مارکت استراکچر در تایم فریم های مختلف MTF

یک ران در تایم فریم بالا تر یک روند در تایم فریم کوچک تر می باشد.

از پرایس اکشن های فریم های بالاتر برای پیش بینی فاز بعدی بازار استفاده می کنیم. و با تحلیل پرایس اکشن تاین فریم های پایین تر ، کندل های تایم فریم های بالا را پیش بینی می کنیم.

این تحلیل ها فقط برای مشخص کردن نقاط ورود و خروج از بازار نیست. بلکه در بسیاری از اوقات می خواهیم بدانیم که چه اتفاقاتی ممکن است در تایم فریم های بالاتر رخ دهد.

پس یاد گیری معامله در مولتی تایم فریم می تواند درصد موفقیت و ریسک به ریوارد را بالاتر ببرد.

پس هر اتفاقی که در تایم فریم بالاتر رخ می دهد ، باید ابتدا در تایم فریم کوچک تر رخ دهد.

برای مثال در شکل زیر یک روند صعودی داریم و مجموعه ای از HH ها در حال شکل گیری هستند.

حتی در تایم فریم پایین تر که بر روی نمودار برای یادگیری با خطوط نارنجی رنگ رسم کرده ایم ، شاهد ایجاد HH های پی در پی هستیم. و در نهایت روند بازار عوض شده و LH ها و LL های متوالی تشکیل شده اند.

هر کدام از این RUN ها با اینکه در این روند پولبک محسوب می شوند ولی در تایم فریم بالاتر تشکیل یک RUN می دهند.

RUN در تایم فریم های مختلف
RUN در تایم فریم های مختلف

پس روند در تایم فریم 15 دقیقه ای باعث ایجاد RUN در تایم فریم 4 ساعته و روند در تایم فریم 4 ساعته باعث ایجاد RUN در تایم فرم های بالاتر می شوند و این رویه همچنان ادامه دارد.

پس زمانی که به خط تایم فریم روزانه نگاه می کنید و قیمت در حال بالا رفتن بوده و HH ایجاد می کند ، اولین نشانه برای ایجاد پولبک روزانه چه می تواند باشد؟

باید ببینیم که چارت روزانه به حالت نزولی تغییر پیدا کند. و اگر می خواهیم دقیق تر بررسی کنیم ، باید چارت 15 دقیقه ای را نیز بررسی کنیم.

ابتدا در تایم فریم 15 دقیقه ای یک LL ایجاد شد. این LL بیان گر ایجاد یک پولبک در تایم فریم 4 ساعته بود. و زمانی که در تایم فریم 4 ساعته شاهد تغییر روند بودیم ، و کف معتبر شکسته شده و LL جدیدی ایجاد کرد. و این نشانه ای از شروع پولبک در چارت روزانه بود.

شکل زیر قسمتی از مثال بالا می باشد و در کل حالت صعودی دارد. و از مجموعه ای از HH ها ایجاد شده است. این Run 4 ساعته همسو با روند اصلی بوده و از مجموعه ای از روند های 15 دقیقه ای که با خطوط نارنجی مشخص کرده ایم ایجاد شده است.

پس زمانی که چارت 4 ساعته می خواهد پولبک بزند ، چارت 15 دقیقه ای به احتمال زیاد به نزولی تغییر پیدا می کند. زمانی که پولبک تمام شود ، جارت 15 دقیقه ای نیز به حالت صعودی تغییر می کند. و بعد دوباره به حالت صعودی خود برگشته است.

RUN در تایم فریم های مختلف
RUN در تایم فریم های مختلف

پس برای به وجود آمدن پولبک ، باید روند در تایم فریم های کوچک تر تغییر پیدا کند. و برای اتمام پولبک نیز باید در تایم فریم پایین تر تغییر روند داشته باشیم.

پس هر Run در تایم فریم بالاتر از تعدادی روند در تایم فریم پاین تر ایجاد شده و این ساختار فرکتالی درون ساختار فراکتالی به صورت پی در پی همچنان تکرار می شود.

تمرین 1 : مثالی از آنالیز مولتی تایم فریم

برای آنالیز مولتی تایم فریم کار را با تایم فریم های بالا تر و در جهت روند بازار شروع می کنیم . و کم کم پایین می آییم تا بتوانیم به درستی تایم فریم ها را درک کنیم.

خطوط سبز رنگ نشان دهنده تایم فریم بزرگتر (4H) ، آبی رنگ تایم فریم متوسط (15m) و نارنجی رنگ (1m) نیز تایم فریم کوچکتر از آن می باشد.

تایم فریم 4 ساعته صعودی بوده و HH ها و HL های متوالی در حال شکل گیری هستند. و همانطور که در شکل می بینید ، یک BOS در این محدوده ایجاد شده است. و بعد از BOS انتظار ایجاد یک پولبک در همان تایم فریم را داریم.

پولبک در تایم فریم های مختلف
پولبک در تایم فریم های مختلف

همانطور که در شکل زیر می بینید قیمت در تایم فریم 15 دقیقه ای شروع به پولبک زدن می کند. (تایم فریم 15 دقیقه ای را با خطوط آبی رنگ نشان داده ایم.) در چارت 15 دقیقه ای شاهد CHOCH و روند نزولی هستیم. پس احتمال اینکه در تایم فریم 4 ساعته پولبک به زیر سطح تعادلی داشته باشیم بالا خواهد رفت. یعنی قیمت به زیر خط تعادل (ناحیه Discount) برسد.

زمانی که به روند نزولی چارت 15 دقیقه ای نگاه می کنیم می بینیم مجموعه ای از LL ها و LH ها ایجاد شده اند. در این شکل می توان بر اساس چارت 15 دقیقه ای معامله کرد. ولی باید در نظر داشته باشید که این روند نزولی کوچک بر خلاف روند کلی بازار در تایم فریم بزرگتر که صعودی است ، می باشد.

پس حتی اگر در تایم فریم 15 دقیقه ای بخواهیم سفارش فروش باز کنیم باز هم باید در نظر داشته باشید که این روند نزولی قرار نیست زیاد ادامه داشته باشد. زیرا هر احظه ممکن است به انتهای پولبک رسیده و HL تایم فریم 4 ساعته ایجاد گردد.

حتی ممکن است روند بازار تغییر پیدا کرده و HL ایجاد نشده و همچنان به روند نزولی خود ادامه دهد. ولی به هر حال در این لحظه و شرایط باید این انتظار را داشته باشیم که احتمال تشکیل HL بیشتر باشد.

در انتهای تایم فریم 15 دقیقه ای می بینید CHOCH به سمت بالا ایجاد شده است. و باید منتظر پولبک در تایم فریم 15 دقیقه ای باشید.

پیدا کردن نقاط ورود و خروج
پیدا کردن نقاط ورود و خروج

حال به تایم فریم پایین تر یعنی قسمت نارنجی رنگ (یک دقیقه ای) می رسیم. و همچنان به تایم فریم های پایین تر مراجعه می کنیم تا سیگنال های بیشتری دریافت کنیم.

بررسی معامله در تایم فریم های مختلف

هر اتفاقی که در تایم فریم های بالاتر رخ می دهد ، باید ابتدا در تایم فریم های پایین تر رخ دهد. و زمانی که مارکت استراکچر را در نمودار رسم می کنیم ، باید تعدا  مشخصی از تایم فریم را از قبل انتخاب کنید.

پس اگر می خواهید به بهترین احتمال برای داشتن نتایج مستمر دست یابید ، باید روی متغیر های قابل کنترل منسجم باشید.

معمولا از تایم فریم روزانه برای داشتن دید کلی از بازار استفاده می شود. و علاوه بر آن به تایم فریم های هفتگی و ماهانه هر هفته یک بار نگاهی می اندازم. زیرا این تایم فریم ها برای تغییر به بیشتر از یک هفته زمان نیاز دارند.

از تایم فریم 4 ساعته نیز می خواهیم تا به ماجرای کلی دسترسی داشته باشیم. بعد سراغ تایم فریم 15 دقیقه ای خواهیم رفت. و بعد به تایم فریم 1 دقیقه ای و گاهی اوقات تایم فریم های کوچک تر نیز می رویم.

این ترتیب ها زمان بندی دقیق تری به ما داده و با استفاده از آن می توانیم ورودی های خود را تنظیم کنیم.

اگر تایم فرم روزانه در یک Run صعودی قرار داشته باشد و سقف روزانه شکسته شود ، تا HH جدیدی ایجاد شود. باید منتظر ایجاد پولبک روزانه داشته باشیم. پس تایم فریم روزانه نشان دهنده این است که چارت 4 ساعته به احتمال زیاد به زودی به نزولی تغییر پیدا خواهد کرد.

در این حالت چارت روزانه می تواند پولبک را آغاز کند. پس از آنالیز تایم فریم روزانه و تشخیص اینکه قیمت به ناحیه قیمتی منصفانه ای پولبک زده و HL تشکیل شده است یا خیر.

از این اطلاعات می توان استنتاج کرد که روند 4 ساعته نزولی به زود به اتمام رسیده و صعودی خواهد شد. تا بتواند همسو با Run صعودی روزانه به سمت بالا حرکت کند.

استفاده از تایم فریم روزانه

در مارکت استراکچر از تایم فریم روزانه برای تشخیص زمان تغییر روند 4 ساعته استفاده می شود.

استفاده از تایم فریم 4 ساعته

زمانی که در حال بررسی چارت 4 ساعته هستیم ، این سوال پیش می اید که این فاز ادامه حرکت می باشد یا پولبک در خلاف جهت روند؟

در این حالت می توانیم تصمیم بگیریم که آیا باید در خلاف جهت روند معامله کنیم و یا همسو با روند؟

استفاده از تایم فریم 15 دقیقه ای

چارت تایم فریم 15 دقیقه ای نیز تایید می کند که چه زمانی فاز ادامه حرکت 4 ساعته به پایان خواهد رسید. و چه زمانی احتمالا پولبک خلاف جهت شروع خواهد شد. همچنین می توان فهمید که پولبک در خلاف جهت چه زمانی به اتمام خواهد رسید.

و یا اینکه چارت 15 دقیقه ای تغییر روند خواهد داد. تا نشان دهد Run ادامه حرکتی 4 ساعته می خواهد بود.

استفاده از تایم فریم 1 دقیقه ای و کوچک تر

از تایم فریم 1 دقیقه ای و کوچک تر برای زمان بندی دقیق تر و تعیین نقاط مهم و تاثیر گذار در تایم فریم 15 دقیقه ای استفاده می شود. در این حالت برای وارد شدن به پوزیشن باید به مدل های نقاط ورودی توجه کرد .

مهم ترین تایم فریم ها در مارکت استراکچر

در بیشتر مواقع باید به تایم فریم های 4 ساعته و 15 دقیقه ای توجه کرده و آنها را تحلیل کنیم. فقط زمانی سراغ تایم فریم های 1m خواهیم رفت که همه المان های مورد نیاز را دیده باشم.

همچنین قبل از آن جایگاه قیمت را در تایم فریم های بالاتر مشخص کرده ام. زمانی که در ناحیه با ارزش در تایم فریم برگتر قرار داریم ، در این حالت از تایم فریم 1 دقیقه ای و یا کوچکتر برای اجرای ترید ها باید استفاده کرد.

زیرا اگر تمام روز را به بررسی تایم فریم 1 دقیقه ای بپردازید ، صد ها نقطه ورود در طول روز خواهید دید. و ضربه بسیار بدی از بازار خواهید دید.

از تاین فریم 1 دقیقه ای می توان برای پیدا کردن نقاط ورود و نیز مشخص کردن استاپ لاس دقیق تر استفاده کرد.

در مارکت استراکچر تایم فریم های 4 ساعته و 15 دقیقه ای اهمیت بیشتری دارند. تایم فریم 4 ساعته جهت گیری کلی را در بازار نشان می دهند. و تایم فریم 15 دقیقه ای مسیری که در طول روز قرار است ترید کنیم را نشان می دهد.

البته برای انتخاب مهم ترین تایم فریم ها استراتژی شما اهمیت بیشتری دارد. برای مثال اگر تریدر شغل تمام وقت داشته و زمان کافی برای بررسی چارت ها ندارد باید تایم فریم های بالاتر یعنی هفتگی و ماهانه را بررسی کند. و از تایم فریم روزانه برای پیدا کردن نقاط ورودی استفاده کند. و از تایم فریم 4 ساعته برای پیدا کردن جهت ترید استفاده کرد.

مولتی تایم فریم در متاتریدر و تریدینگ ویو

در شکل زیر تایم فریم هفتگی بالا سمت چپ ، روزانه پایین سمت چپ ، چهار ساعته بالا سمت راست ، 15 دقیقه ای پایین سمت راست می باشد.

مولتی تایم فریم در متاتریدر
مولتی تایم فریم در متاتریدر

در بازار واقعی مجبور نیستید چارت هایتان را دقیقا به این صورت بچینید. برخی پنجره های این مدلی را ترجیح می دهند و برخی نیز ترجیح می دهند در صفحه یک پنجره واحد را ببینند و پنجره ها را تعویض و جابجا کنند.

مولتی تایم فریم در تریدینگ ویو

مشاهده یک جفت ارز در تایم فریم های مختلف هم در متاتریدر و هم تریدینگ ویو امکان پذیر است. ولی در تریدینگ ویو برای مشاهده یک جفت ارز در تایم فریم های مختلف باید حق اشتراک ماهیانه داشته باشید. و برای داشتن بیش از 4 تصویر در صفحه باید سطح خود را به پریمیوم ارتقا دهید.

مولتی تایم فریم در تریدینگ ویو
مولتی تایم فریم در تریدینگ ویو

در صورتی که می خواهید از فارکس به درآمد برسید و تریدری به شغل اصلی شما تبدیل شود ، بهتر است برای تحلیل هایتان از تریدینگ ویو استفاده کرده و بعد از گفتن تصمیم معامله با استفاده از متاتریدر ترید کنید.

همیشه تحلیلمان را از تایم فریم بالاتر به سمت تایم فریم پایین تر شروع می کنیم. پس کارمان را از چارت هفتگی آغاز می کنیم.

نکته بسیار مهم هنگام شروع تحلیل مولتی تایم فریم این است که کارتان را بلافاصله از جدید ترین پرایس اکشن ها شروع نکنید. و کارتان از و از مراحل اول شروع روند باشد. و قبل از جدید ترین پرایس اکشن HH ، HL ،  LL ، LH ها را دقیقا مشخص کنید.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: