نحوه معامله در کانال نزولی قوی

نحوه معامله در کانال نزولی قوی

در این مقاله نحوه معامله در کانال نزولی قوی را آموزش می دهیم. در درس قبلی نحوه معامله در کانال صعودی قوی را آموزش دادیم. این معامله در بازار فارکس که از فروش نیز می توان سود داشت کاربرد دارد.

این دوره توسط وبسایت ایتسکا الهام گرفته از سبک ال بروکس به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

کانال نزولی قوی چیست؟

همانطور که در درس سیکل بازار گفتیم ، بازار یا در روند صعودی ، نزولی قرار داشته و یا در حالت رنج و یا همان خنثی قرار دارد.

اگر در حالت روند نزولی قرار داشته باشد ، یا در حالت اسپایک هستیم و یا در حال ورود به کانال هستیم و پولبک داریم. کانال ایجاد شده تبدیل به روند رنج خواهد شد. مجدد این روند رنج در جهت صعودی و یا نزولی شکسته خواهد شد.

نحوه معامله در کانال نزولی قوی - کانال نزولی قوی

روند نزولی با یک اسپایک نزولی آغاز می شود. اسپایک می تواند شامل چند کندل روندی و یا یک کندل نزولی بزرگ باشد. در مرحله اسپایک بازار کاملا یک طرفه بوده و قدرت دست خریداران می باشد.

زمانی که بازار وارد کانال می شود ، یک روند نزولی ضعیف داریم. در مرحله کانال معاملات دوطرفه داریم و گاهی اوقات در داخل کانال پولبک نیز ایجاد می شود.  

زمانی که بازار بین دو خط جای می گیرد و معاملات دوطرفه داریم ، آنگاه در کانال قرار داریم. کانال می تواند بخشی از یک روند ، کانال افقی و یا الگوی مثلث و یا الگوی کنج پارابولیک باشد.

کانال نزولی خود می تواند قوی و یا ضعیف باشد. در کانال نزولی قوی معاملات دوطرفه بسیار کم می باشد. و بیشتر شبیه معاملات اسپایک می باشد. پس در کانال نزولی قوی باید در جهت روند معامله کنیم. یعنی فقط باید بفروشیم.

گاهی اوقات نیز کانال ضعیف بوده و سوئینگ های بزرگی داریم. از طرف دیگر سقف ها و کف ها پایین تر می باشند. در این حالت معاملات دوطرفه می توان انجام داد. کانال ضعیف شبیه روند رنج می باشد که کمی شیب دارد. پس باید آن را مانند تردینگ رنج معامله کرد. یعنی در کف خرید و در سقف فروخت و اسکالپ تریدینگ کرد.

تشخیص کانال نزولی قوی

گاهی اوقات در کانال قرار داریم و نمی توانیم تشخیص دهیم این کانال ضعیف و یا قوی است. در این حالت آن را کانال نزولی قوی در نظر بگیرید و طبق اصول آن معامله کنید.

اگر بازار به گونه ای است که نمی توان تشخیص داد کانال نزولی قوی بوده و یا اسپایک داریم ، در یان حالت نیز باید اسایک در نظر گرفت و مانند آن معامله کرد. یعنی فقط بفروشید و خرید نکنید.

در مثال زیر در شکل سمت چپ یک کانال نزولی قوی را می بینید. پولبک های آن عمیق نیستند. در این نمودار فقط باید معاملات یک طرفه انجام داده و فکر فروش بود.

در نمودار سمت راست سقف ها و کف های پایین تر داریم. سوئینگ ها بزرگ بوده و کانال داریم. این چارت شبیه روند رنج می باشد با این تفاوت که کمی شیب وجود دارد. در این مورد باید در کف خریده و در سقف بفروشید و اسکلپ کنید.

تشخیص کانال نزولی قوی
تشخیص کانال نزولی قوی

معامله در کانال نزولی قوی

زمانی که کانال نزولی باریک بوده و پولبک های کوچکی داریم ، این مدل شبیه اسپایک می باشد. در این حالت در تایم فریم بالاتر اسپایک خواهیم داشت. در یان حالت باید آن را مانند اسپایک معامله کرده و به فکر فروش باشید.

برای مثال در شکل زیر کانال نزولی باریک بوده و پولبک ها کوچک هستند. در این حالت کندل های صعودی موجود در داخل کانال اهمیت چندانی ندارند و فقط باید بفروشید.

فروش در کانال نزولی قوی
فروش در کانال نزولی قوی

در ابتدای کانال یک اسپایک نزولی می بینید.اسپایک شامل یک کندل دوجی نزولی و دو کندل روندی نزولی می باشد. بعد از اسپایک پولبک ایجاد شده و کانال باریک ایجاد شده است.

نحوه معامله در کانال نزولی قوی

گاهی اوقات کانال می تواند مانند اسپایک قوی باشد. کانال نزولی قوی باریک بوده و پولبک ها کوچک هستند. در داخل این نوع کانال گاهی کندل های صعودی و دوجی می بینید. بازار یک طرفه بوده و قدرت فروشندگان بیشتر است.

این کانال در مقایسه با مرحله شکست ضعیف است. اما قدرت کافی دارد تا بتوان آن را مانند اسپایک معامله کرد. هر چه کانال قوی تر باشد باید آن را سوئینگ کنید تا اسکلپ. کانال نزولی قوی نیز مانند سایر کانال ها بعد از اسپایک صورت می گیرد.

اگر کانال ایجاد شده باریک و قوی باشد ، در تایم فریم بالاتر اسپایک داریم. پس باید به دنبال فروش بود.

ویژگی های اسپایک نزولی

  • کندل های روندی بزرگ
  • ترجیحا کندل های نزولی بدون سایه پایینی هستند.
  • سایه کندل ها کوچک هستند.
  • فشار خرید نداریم.
  • محل شکل گیری کندل ها در کانال نزولی قوی مناسب هستند.

آموزش نحوه معامله در کانال نزولی قوی

اگر کانال نزولی باشد ، حداقل باید بخشی از پوزیشن را سوئینگ کرد. زمانی که اسکلپ می کنید ، باید از حد ضرر فشرده تری استفاده کرد. در این حالت باید بازدهی حداقل برابر با ریسک باشد.

در اسکالپ تریدر های حرفه ای می توانند حجم معامله را افزایش دهند. پس اگر در کانال نزولی قوی پولبک ایجاد شود ، تریدر های حرفه ای حجم معامله را افزایش می دهند. همچنین زمانی که بازار در جهت مورد نظر شما پیش برود باید حجم معامله را افزایش دهید.

یعنی باید در قیمت پایانی کندل ها فروخت. هر چه بتوانید کانال نزولی قوی را زود تر تشخیص دهید ، می توانید سریعتر وارد بازار شده و سود بیشتری کسب کنید.

برای مثال در شکل زیر روند رنج داریم. اما در ادامه سقف های پایین تری شکل گرفته اند. اسپایک های نزولی نیز نشان از شروع شدن روند نزولی دارد. چندین مرتبه بازار تلاش کرده است در بالای میانگین متحرک قرار گیرد. ولی نتوانسته است. کف ها و سقف ها را به هم وصل کنید تا نمودار برایتان واضح شود.

نحوه معامله در کانال نزولی قوی (1)
نحوه معامله در کانال نزولی قوی (1)

زمانی که می بینید بازار در روند نزولی قوی قرار داشته و منتظر ایجاد پولبک در بازار برای فروش هستید ، در این حالت باید بلافاصله وارد شوید. زیرا ممکن است بخش بزرگی از بازار را از دست بدهید.

اگر از حد ضرر خود دور شده اید، باید حجم معامله خود را کاهش دهید. اگر حد ضررتان 3 برابر حالت عادی است ، در این حالت حجم معامله خود را به 3 برابر کاهش دهید و بفروشید.

نحوه فروش در کانال نزولی قوی

  • فروش در قیمت بازار
  • فروش در قیمت پایانی کندل های صعودی
  • فروش در زیر کندل ها (فروش در زیر کندل قبلی)
  • فروش در کف کندل قبلی
  • فروش در پولبک های کوچک
  • فروش در شکست پرچم نزولی
  • فروش در سطح مقاومت
  • فروش در نزدیکی اسپایک قبلی

اگر باور دارید که بازار پایین تر خواهد رفت ، در این حالت در قیمت بازار بفروشید. سپس حد ضرر را مشخص کنید. هنگامی که ریسک معامله شما افزایش پیدا می کند ، در این صورت حجم معامله را تعدیل کنید تا بیش از حد ریسک نکنید.

کندل بعدی در شکل بالا را برایتان رسم کرده ایم. یک شکست نزولی داریم که پایین تر از کف کندل قبلی بسته شده است. پس با مشاهده این کندل می توانید در قیمت بازار بفروشید. حد ضرر را نیز می توانید در بالای آخرین سقف و یا بالای سیگنال بار و کی بار قرار دهید.

نحوه معامله در کانال نزولی قوی (2)
نحوه معامله در کانال نزولی قوی (2)

می توانید در قیمت پایانی هر کندل صعودی قوی و نیز در قیمت پایانی هر کندل نزولی قوی بفروشید. همچنین می توان در زیر و یا بالای کندل های قبلی بفروشید. اگر دقت کنید سقف ها و کف های پایین تر در حال شکل گیری هستند.

نحوه معامله در کانال نزولی قوی (3)
نحوه معامله در کانال نزولی قوی (3)

می توانید مانند شکل زیر در پولبک ها و پرچم نزولی بفروشید.

نحوه معامله در کانال نزولی قوی (4)
نحوه معامله در کانال نزولی قوی (4)

زمانی که سقف ها و کف های پایین تر و جدید تری شکل می گیرد ، باید خط کانال را مجدد رسم کنید.

نحوه معامله در کانال نزولی قوی (5)
نحوه معامله در کانال نزولی قوی (5)

اگر دقت کنید با گذشت زمان کانال عریض تر می شود. و این نشان می دهد معاملات دوطرفه افزایش یافته است. و در نهایت بازار وارد روند رنج می شود. زماین که کانال وارد روند رنج می شود ، باید آن را مانند روند رنج معامله کنید.

ستاپ ضعیف در کانال نزولی قوی

ستاپ معاملاتی هیچ گاه کاملا خوب به نظر نمی رسد. با این وجود می دانیم که در رود نزولی قرار داریم. احتمال موفقیت در معامله همیشه بین 40 تا 60 درصد می باشد. پس در این روند احتمال موفقیت 60 درصد می باشد.

پس در این حالت حتما باید بفروشید. اجازه ندهید 40 درصد احتمال عدم موفقیت مانع فروش و کسب سود شما شود.

حد ضرر در کانال نزولی قوی

تا زمانی که سقف ها و کف های پایین تر شکل می گیرند ، همچنان در روند نزولی هستیم. زماین سوئینگ می کنیم که بدانیم در روند نزولی هستیم. پس در یان حالت باید حد ضرر را در بالای آخرین سقف قرار دهیم.

هر چه کف های پایین تری در ادامه روند ایجاد شوند ، حد ضرر را باید پایین تر آورده و یک تیک پایین تر از آخرین سقف قرار دهید.

زمانی که در یک کانال نزولی قوی اسکالپ می کنید ، در این حالت منتظر تشکیل پولبک نمی شوید و سریعا در بالای هر کندل نزولی و یا صعودی خارج می شوید.

برای مثال در شکل زیر در قیمت پایانی کندل نزولی فروخته و حد ضرر را در بالای آخرین سقف قرار داده ایم.

حد ضرر در کانال نزولی قوی (1)
حد ضرر در کانال نزولی قوی (1)

هر چه بازار پایین تر می رود ، سقف هاو کف های جدیدی شکل می گیرند باید حد ضرر را پایین تر بیاورید و در بالای آخرین سقف قرار دهید.

حد ضرر در کانال نزولی قوی (2)
حد ضرر در کانال نزولی قوی (2)

حد سود در کانال نزولی قوی

زمانی که در کانال نزولی معامله کرده و می فروشید ، باید در سود حاصل از معامله را در قسمتی از روند بردارید. پس زمانی که بازدهی به دو برابر ریسک می رسد باید به فکر خروج و سیو سود بود.

اگر نشانه هایی از برگشت بازار نمی بینید می توانید منتظر مانده و در حد سود هایی که مشخص کرده اید حجم معامله خود را کاهش داده و هنگام مشاهده نشانه های برگشت بازار از معامله خارج شوید.

سطوح حمایتی و گام های اندازه گیری شده نیز موقعیت های مناسبی برای گرفتن سود و خروج از بازار هستند.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: