دلایل شکست معامله گران فارکس – اجتناب از شکست تریدر

دلایل شکست معامله گران فارکس – اجتناب از شکست تریدر

شکست معامله گران فارکس دلایل زیادی می تواند داشته باشد. و در این قسمت این دلایل مختلف را بررسی کرده و نحوه اجتناب از این شکست ها را آموزش می دهیم. برای کاهش شکست ها و ضرر در فارکس ما آن را از لحاظ ذهنی نیز بررسی کرده ایم.

این مقاله درس 19 از دوره اسمارت مانی ایتسکا می باشد. در درس قبلی نحوه اردر گذاری در فارکس را آموزش دادیم و در این درس به شما آموزش خواهیم داد که چگونه می توان از شکست های متعددی که در بازار فارکس برای تریدر ها رخ می دهد ، در امان ماند.

شکست معامله گران فارکس

قبل از بیان کرده دلایل شکست معامله گران ابتدا باید بدانید دلیل اصلی شکست تریدر ها 90% به مسائل روانشناسی و ذهنیت تریدر بستگی داشته و فقط 10% به استراتژی معاملاتی بستگی دارد.

با بان این درصد ها قرار نیست استراتژی معاملاتی کم اهمیت جلوه داده شود. زیرا تریدری با ذهنیت معاملاتی دقیق و حرفه ای بدون استراتژی راه به جایی نخواهد برد.

دلایل شکست معامله گران فارکس - اجتناب از شکست تریدر - شکست معامله گران

برای مثال در نمودار زیر فرض کنید تریدر یک استراتژی معاملاتی بسیار خوب نوشته است. و خط سبز رنگ نشان دهنده استراتژی معاملاتی شماست.

از طرف دیگر خط قرمز رنگ نشان دهنده سطح معامله گر می باشد. فاصله بین این دو نیز فاصله ای است که معامله گر برای دوری از شکست و تبدیل شدن به یک معامله گر حرفه ای باید طی کند و به آن برسد.

شکست معامله گران فارکس
شکست معامله گران فارکس

در شکل بالا معامله گر برای اجتناب از شکست معامله گران ، باید تلاش کند تا این فاصله را به حداقل برساند.

در بازار های مالی باید این نکته را پذیرفت که ماهیت تجارت تصادفی بوده و معامله گر باید بتواند روشی خوب برای معامله خوب و سودآور پیدا کند و به گونه ای ترید کند که سودآوری لازم را داشته باشد.

برای اجتناب از شکست در فارکس باید رابطه خاصی میان برد و باخت خود برقرار کنیم.

معامله گر متوسط نباشید

در این مورد باید بدانید اکثر تریدر هایی که در حال حاض در بروکر ها معامله می کنند ، معامله گر متوسط هستند. معامله گران متوسط که به سطح دانش و آموزش های متوسطی رسیده اند ، هیچ گاه به درآمد از فارکس نخواهند رسید. و حتما باید سطح خودشان را بهبود بخشند.

در این مورد مثالی برایتان آورده ایم. بروکر FXCM تقریبا 25000 مشتری داشته و حدود 43 میلیون ترید در آن (در 15 ماه) انجام شده است. داده هایی که بروکر منتشر کرده است برای بسیاری از افراد و همچنین ما جالب است.

در این میان 62% معاملات سود آور و موفق هستند.

به طور میانگین 48 پیپ هر ترید سود کرده است.

و 82 پیپ ضرر کرده است.

پس با توجه به فرمول زیر در کل تریدر ها 140 پیپ ضرر کرده اند.

ضرر تریدر ها
ضرر تریدر ها

چون اغلب در این مثال میانگین گیری شده است ، پس می توان گفت اکثر تریدر های موجود در بروکر ها که در سطح متوسطی معامله می کنند ، برایند معاملاتی آنها منفی بوده و اکثر اوقات مقدار قابل توجهی از پولشان را از دست می دهند.

یعنی با اینکه تعدا معاملات سودآورشان بیشتر است ، ولی در تعداد معاملات کمشان ضرر های زیادی کرده اند.

ترید های متوسط معمولا بر اساس روال زیر معامله می کنند. در شکل زیر جدولی آورده ایم که سه ستون دارد. در ستون سمت چپ اول عملی که معامله گر در حین معامله انجام می دهد را نشان می دهد.

ستون وسط دلیل کار و عمل او و ستون سمت راست نیز نشان دهنده ضمیر ناخود آگاه معامله گر می باشد.

ضمیر ناخود آگاه معامله گردلیل عملکرد تریدرعکس العمل معامله گر حین معامله
اجتناب از درد شکستامیدواریاجازه می دهند معامله همچنان در ضرر باقی بماند. و خارج نمی شوند.
اجتناب از درد شکستبا گرفتن سود با وجود کم بودن میزان سود بالاخره در معامله شکست نخورده ایم.من سود خود را می گیرم.
اجتناب از درد شکستراحتی کسب سود در این شرایطکم کردن سایز پوزیشن یک معامله سود ده
اجتناب از درد شکستامیدوارند به جایگاه قبلی خود برگردندزیاد کردن سایز پوزیش یک معامله زیان ده
اجتناب از درد شکستترس از دست دادن سرمایهقرار دادن حد ضرر در نقطه سر به سر
شکست معامله گران فارکس

اگر به داده های جدول بالا توجه توجه کنید به یک نتیجه مهم خواهید رسید.

اکثر معامله گران متوسط زمانی که باید امیدوار باشند ، می ترسند و بالعکس زمانی که باید بترسند ، امیدواری بیهوده داشته و بیشتر ضرر می کنند.

دلایل شکست معامله گران فارکس

در شکل زیر حلقه دلایل شکست معامله گران فارکس را می بینید. اگر به شکل زیر توجه کنید معامله گران متوسط فارکس و یا همان اغلب تریدر ها در یک حلقه بی انتهایی گیر افتاده اند که در دراز مدت دائما در حال ضرر کردن در فارکس هستند.

دلایل شکست معامله گران فارکس
دلایل شکست معامله گران فارکس

در ادامه تک تک این موارد را بررسی می کنیم.

1 جدی نبودن معامله گر

یکی از مهم ترین دلایل شکست معامله گران فارکس و هر کسب و کاری جدی نبودن معامله گر هنگام معامله می باشد. حتی اگر اکانت خود را با پول حاصل از سود در ترید شارژ کرده اید به هر حال پولی که در حساب شماست ، پول شماست و در اولین گام باید با مدیریت ریسک در حفظ این پول کوشا باشید.

قرار نیست با پول واقعی خود در فارکس آموزش ببینید و بدون جدیت لازم معامله کنید. حتی ضرر های کوچک نیز در محاسبات ماهانه و یا سالانه محسوب خواهند شد. پس در معامله گری فارکس جدیت لازم را داشته باشید.

2 شک و تردید

عدم اطمینان در معامله گری همیشه وجود دارد. ولی تریدر هنگام معامله نباید با شک و تردید وارد معامله شود. هنگام معامله باید همیشه از فرمول تریدر استفاده کرد. و از احتمال موفقیت در معامله با قرار دادن صحیح حد سود و حد ضرر استفاده کنید.

بزار فارکس یکی ار بازار های مالی مهم در جهان می باشد و قمار نیست. پس از شک و تردید هنگام معامله باید اجتناب کرد.

3 در معامله ماندن

یکی از دیگر از دلایل شکست معامله گران فارکس ماندن در معامله هنگام ضرر کردن می باشد. زمانی پیش می آید که بازار بر خلاف جهت تریدر در حرکت است و معامله گر به امید برگشت بازار حد ضرر خود را جابجا کرده و به عبارتی دور تر می برد.

دقیقا زمانی که باید مدیریت ریسک کرده و از معامله خارج شود ، در معامله مانده و ضرر خودش را زیاد می کند. پس همیشه حد ضرر خود را بر اساس استراتژی خود انتخاب کرده و به آن پایبند بمانید.

فقط زمانی می توان حد ضرر را جابجا کرد که در معامله به سود کافی رسیده اید و از حد ضررتان دور شده اید. در این حالت می توانید حد ضررتان را نزدیک تر بیاورید.

4 از دست دادن فرصت های خوب معاملاتی

اغلب معامله گران متوسط به دنبال فرصت خوب برای ورود به معامله هستند و همین وسواس باعث می شود فرصت های خوب معاملاتی را از دست بدهند. بیشتر اوقات تریدر های متوسط قصد دارند در بهترین قیمت وارد بازار شوند.

در حالی که اگر موفق به تشخیص روند بازار شدید ، در هر موقعتی فقط باید وارد شوید. از طرف دیگر زمانی پیش می آید که در معامله هستید و در معامله سود کرده اید. و بازار همچنان در حال صعودی و روند شما می باشد.

در این حالت تریدر های متوسط به دلیل ترس از دست دادن سودشان از یک معامله خوب و فرصت معاملاتی خوب خارج می شوند. در حالی که می توانند با مدیریت سرمایه و نزدیک کردن حد ضرر همچنان در معامله مانده و سود بیشتری کسب کنند.

5 معامله انتقام جویانه

معامله انتقام جویانه نیز پنجمین دلیل شکست معامله گران فارکس می باشد. معامله گر فارکس باید بداند که ضرر در معامله امری بدیهی است . تریدر های متوسط بعد از ضرر کردن با سایز معاملاتی بیشتر و به امید جبران ضرر قبلی با حالت انتقام جویانه وارد بازار می شوند.

در این حالت نیز به دلیل عدم مدیریت سرمایه و استفاده از حجم معامله زیاد متحمل ضرر بیشتری نسبت به قبل می شوند. حتی ممکن است با یک حرکت اشتباه کا اکانت خود را از دست دهند.

دلیل اصلی تمامی این 5 مورد ترس بشر از درد و تغییر است. یعنی زمانی که معامله گر متحمل ضر شده است به دلیل ترس و به امید برگشت بازار همچنان در معامله می ماند. زیرا ضمیر ناخودآگاه همه افراد ترس از شکست وجود دارد و ناخودآگاه می خواهد از آن اجتناب کند.

به این دلیل تریدر های زیادی وجود دارند که با وجود داشتن استراتژی بسیار خوب همچنان ضرر می کنند.

این ترس از زمان انسان های نخستین در ذات بشر وجود داشته است. در زمان انسان های اولیه انسان ها حاضر بودند تحت هر شرایطی زنده مانده و در آن دوران زندگی کنند. این ترس نسل به نسل انتقال یافته و به ضمیر ناخودآگاه ما رسیده است.

تریدر هنگام معامله بر اساس ضمیر نا خودآگاه خودش در تلاش است تا تحت هر شرایطی زنده بماند و از یک معامله زیان آور (با وجود ضرر تحمل ضرر زیاد) خارج نشود.

اجتناب از شکست معامله گران

هنگام ورود به بازار فارکس در اولین گام باید بدانید که شما قرار نیست در این بازار برنده شده و جایزه بگیرید. بلکه تنها هدف و اصلی ترین هدف شما از ورود به فارکس کسب درآمد می باشد.

باید در فارکس نیز همانند یک تاجر واقعی معامله کنید. با این تفوات که منایع شما با تجار کمی متفاوت می باشد. تاجر دائما در حال فروش بیشتر می باشد. معامله گر نیز باید در حال تلاش برای معاملات سودآور باشد.

از طرف دیگر تاجر باید مراقب منابع خود از قبیل پرداختی ها ، حقوق کارمندان ، اجاره ، بیمه و … باشد . در مقابل معامله گران فارکس باید مواظب فرصت های معاملاتی خودشان باشند.

مشکلات ذهنی شکست معامله گران

همانطور که گفتیم اصلی ترین عامل شکست تریدر ها ضمیر ناخود آگاه آنها و مشکلات ذهنی آنها و ترس از شکست خوردن می باشد. سه مورد اصلی این مشکلات عبارتند از:

  • کنترل نتیجه
  • عملکرد صحیح
  • پیش بینی آینده

در درس بعدی از دوره اسمارت مانی ایتسکا به آموزش لبه معاملاتی پرداخته ایم.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 3 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • سعید وطنی

    سلام میشه مشاوره تلفنی بگیرم

    • تیم نویسندگان

      سلام. وقت بخیر. سوالتون رو از طریق چت در تلگرام میتونید ارسال کنید.
      آی دی :
      @itsca-brokers

  • مجید

    بهترین کار برای سود مستمر از بازار فارکس روانشناسی هستش کتاب های آقای مارک داگلاس پیشنهاد میکنم بخونید تا حقیقت این بازار و مثل من درک کنید به امید موفقیت همه ی دوستان گلم پرسود باشید