نحوه معامله در روند نزولی قوی – کندل نزولی قوی

نحوه معامله در روند نزولی قوی – کندل نزولی قوی

در این مقاله نحوه معامله در روند نزولی قوی را آموزش می دهیم. تشخیص روند نزولی قوی و مدیریت معامله زمانی که در این روند قرار دارید بسیار مهم بوده و می توان با عملکرد صحیح در این روند به سود خوبی رسید.

این مقاله درس 39 از آموزش پرایس اکشن به سبک البروکس می باشد. در درس قبلی نحوه معامله در کندل صعودی قوی را آموزش دادیم. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده است.

روند نزولی قوی Strong bull Breakout چیست؟

روند نزولی قوی با کلماتی از قبیل اسپایک و شکست نیز شناخته می شود. در این روند قدرت فروشندگان زیاد بوده و بازار در جهت فروش قرار دارد. یعنی باید بفروشید.

ویژگی های روند نزولی قوی

  • در این روند کندل های نزولی بزرگ از نوع روندی شکل می گیرند.
  • کندل های نزولی بزرگ و متوالی
  • این کندل ها سایه های کوچکی دارند. مخصوصا سایه پایینی آنها بسیار کوچک است.
  • موقعیت این کندل های نزولی مناسب است.

مرحله اسپایک در روند نزولی قوی

زمانی که در روند نزولی قوی قرار داریم و کندل های نزولی بزرگ متوالی شکل می گیرد ، فقط باید بفروشید. در روند نزولی قوی ستاپ هایی ایجاد می شوند که می توان فروخت. در ادامه این ستاپ ها را برایتان آورده ایم.

نحوه معامله در روند نزولی قوی - کندل نزولی قوی - روند نزولی قوی

  • فروش در قیمت بازار
  • فروش در قیمت پایانی کندل های صعودی بزرگ . (این کندل ها نشان دهنده تلاش خریداران برای تغییر روند بازار هستند. اما اکثر تلاش ها برای تغییر روند در پرایس اکشن به نتیجه نمی رسند. )
  • فروش در پایین تر از کف کندل قبی و یا بالاتر از سقف کندل قبلی بفروشید.
  • فروش در پایین تر از شکستی که در سوئینگ کف رخ داده است.
  • فروش در پولبک ها

در بسیاری از موارد زمانی که یک روند نزولی قوی داریم ، ستاپ فروش و نقاط ورودی مناسب به نظر نمی رسند. یعنی هر لحظه این احساس برای تریدر ها پیش می آید که بازار در حال برگشت می باشد. برای مثال در شکل زیر یک روند نزولی قوی می بینید.

مرحله اسپایک در روند نزولی قوی
مرحله اسپایک در روند نزولی قوی

در همان ستاپ اول فروش نمودار میانگین متحرک را به سمت بالا قطع کرده است. و دوباره پایین برگشته است. و یا در قسمت C 5 کندل صعودی متوالی داریم. در قسمت E پولبک عمیقی شکل گرفته است.

معاملات آپشن در روند نزولی قوی

در روند نزولی قوی گاهی اوقات می توانیم از استراتژی های جایگزین سهام نیز استفاده کنیم. ممکن است شرایطی در معامله پیش آید که حد ضرر دورتر از نقطه ورود قرار گیرد. و پوزیشن ایجاد شده نیز تا حد قابل توجهی کوچک است. در این حالت باید از روش دیگری استفاده کرد.

یعنی به جای سهام از معاملات آپشن استفاده کنیم. پس می توانیم پوت و یا پوت اسپرد بخریم. به مثال زیر توجه کنید.

در شکل زیر یک روند نزولی قوی با کندل های روندی می بینید. فرض کنید تا نقطه C معامله ای باز نکرده اید. در نقطه C احساس می کنید روند نزولی ادامه خواهد داشت و سفارش فروش باز می کنید. حد ضرر را نیز در یکی از نقاط A و یا B با توجه به استراتژی و تحلیل خودتان قرار می دهید.

معاملات آپشن در روند نزولی قوی
معاملات آپشن در روند نزولی قوی

اگر حد ضررتان را در نقطه A قرار داده اید ، حد ضررتان دور است . و ریسک بالاتری دارید. از طرف دیگر با توجه به روند بازار می خواهید بفروشید. به جای فروش عادی می توانید پوت بخرید.

بعد از تشکیل پولبک در قیمت بازار Put بخرید. یعنی در نقطه E در شکل بالا. در این حالت اگر پوت هم صفر شود ضرر زیادی متحمل نخواهیم شد.

این مثال را با روش دیگری نیز بررسی می کنیم. فرض کنید در شکل بالا در نقطه A و یا یک کندل پایین تر فروخته اید. و بازار تا نقطه C رسیده است. در یان حالت نگران حد ضرری هستید که در نقطه A قرار دارد. زیرا با پایین آمدن نمودار و سود کردنتان حد ریسک نیز افزایش پیدا کرده است.

پس در نقطه C می توانید حجم معامله را به 5 برابر کمتر کنید و به 20 درصد کاهش دهید. ولی اگر حجم فعلی معامله شما خیلی کم بوده و نمی خواهید آن را نگه دارید ، در این حالت می توانید پوزیشن سهام را با پوت آپشن جایگزین کنید.

یعنی سهامی را که فروخته اید ، می خرید و سود می کنید.

گپ Gap در روند نزولی قوی

تشخیص روند های قوی یکی از مهارت هایی است که هر تریدری باید آن را کسب کرده و بتواند در این روند ها معامله کند. اگر روند نزولی قوی باشد ، آنگاه حتما دومین گام نزولی نیز ایجاد خواهد شد. یعنی پولبک خواهیم داشت.

گام دوم نیز اغلب به اندازه اسپایک و یا ارتفاع تریدینگ رنج خواهد بود. فرض کنید اخبار مهمی در مورد یک سهم منتشر شده و سهم با گپ قیمتی زیادی باز شده است. در این حالت نباید به اخبار منتشر شده اعتنایی کرد. بلکه کندل  های سمت چپ نمودار از اهمیت زیادی برخوردارند.

بخوانید : گپ در فارکس

اگر در یک روند نزولی قوی قرار دارید شکست های صعودی فقط یک وکیوم خرید بوده و نمودار می خواهد سطح مقاومتی را تست کند. و تریدر ها در این شرایط می فروشند. البته در این شرایط تریدر هایی نیز وجود دارند که با مشاهده گپ صعودی خریده و انتظار دارند بازار بالا برود.

مثال زیر را برایتان آورده ایم.

در شکل زیر یک روند نزولی ضعیف داریم. و بعد شکاف عمیقی در بازار شکل گرفته است. در همان ابتدای شکاف کندل سیگنال صعودی و بعد شش کندل صعودی متوالی و نیز کندل دوجی می توان دید. خریداران با مشاهده این کندل ها خوشحال شده و می خرند.

گپ Gap در روند نزولی قوی
گپ Gap در روند نزولی قوی

نحوه معامله در روند نزولی ضعیف

زمانی که کندل های اسپایک ضعیف تری در روند نزولی موجود باشد ، به نوعی می توان گفت در روند نزولی ضعیف قرار داریم. در شکل زیر ابتدایک شکست نزولی ایجاد شده و بعد بازار در جهت فروش قرار گرفته است.

در شکل زیر می بینید کف ها و سقف های پایین تر در حال تشکیل شدن هستند. تریدر ها معمولا در نقطه A به این نتیجه می رسند که بازار در جهت فروش قرار گرفته است. و زمانی که بازار در جهت فروش قرار می کیرد ، باید بفروشید.

نحوه معامله در روند نزولی ضعیف
نحوه معامله در روند نزولی ضعیف

در شکل بالا هم می توانید در کندل های اسپایک و هم در پولبک ها بفروشید. زیرا روند بازار ضعیف بوده و احتمال دارد بازار بالاتر رفته و پولبک های عمیق تری ایجاد شود. سایه های پایینی این کندل ها نشان می دهد که در بازار خریدار وجود دارد.

کندل هایی که می توانید در آنها بفروشید در شکل مشخص کرده ایم. اگر تریدر ها بخواهند در این معامله سوئینگ کنند در نقطه L1 وارد شده و حد ضررشان را نیر در بالای کندل اسپایک قرار می دهند.

در کل می توان گفت وقتی بازار در جهت نزولی قرار دارد ، می توان به هر دلیلی فروخت.

 سوئینگ و اسکالپ در روند نزولی قوی

زماین که در یک روند نزولی قوی قرار داریم همانند سایر روند ها می توانیم بخشی از پوزیشن خود را سوئینگ کنیم. و اگر می خواهید اسکالپ تریدینگ کنید ، می توانید در قیمت پایانی کندل ها بفروشید.

در این حالت باید از حد ضرر فشرده تری استفاده کنید. زمانی که بازار در خلاف جهت حرکت کند ، تریدر های حرفه ای حجم معامله خود را افزایش می دهند.

همچنین وقتی بازار در جهت مورد نظر آنها نیز پیش برود دوباره فروخته و حجم معاملات خود را افزایش می دهند.

نحوه معامله در روند نزولی قوی موفقیت آمیز

اگر یک روند نزولی قوی ایجاد شده باش و به این نتیجه برسیم بازار به سمت پایین خواهد رفت ، در این حالت احتمال موفقیت در معامله 60 درصد و بالا می باشد. در این حالت باید به هر دلیلی بفروشید.

یعنی هم می توایند در قیمت بازار بفروشید و هم منتظر پولبک مانده و در قیمت بالاتر فروخته و حجم معامله خودتان را افزایش دهید. ولی باید بدانید که اگر بخواهید در روند نزولی قوی منتظر پولبک و ورود به بازار بمانید ، ممکن است بخش بزرگی از بازار را از دست بدهید.

بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی

در هر معامله ای احتمال موفقیت در معامله بین 60-40 درصد بوده و در روند نزولی قوی به احتمال 60 درصد در معامله موفق خواهید بود. پس چون احتمال موفقیت در این معامله بالاست ، حتما باید در این روند وارد شده و معامله کنید.

زمانی که حد ضرر بالا بوده و میزان ریسکتان افزایش می یابد ، باید با حجم کمتری معامله کنید.

زمانی که این نتیجه رسیدید بازار در جهت فروش قرار دارد ، می توانید حجم پوزیشن خود را به حالت نرمال افزایش دهید.

زمانی که یک شکست روند نزولی قوی و یا اسپایک قوی در نمودار داریم ، می توانید در قیمت پایانی کندل ها بفروشیم. و حد ضرر را در بالای کندل اسپایک قرار دهیم.

زمانی که چند کندل نزولی متوالی می بینید و به نظر می رسد بازار پایین تر برود در این حالت حتما باید بفروشید و سود کنید. زیرا اگر منتظر پولبک بمانید بخش بزرگی از روند را از دست خواهید داد.

در شکل زیر یک اسپایک صعودی بزرگ می بینید که فاصله زیادی از اندیکاتور مویینگ اوریج ایجاد کرده است. در سقف نمودار کندل دوجی را می بینید. و بعد 5 کندل نزولی متوالی و یک اسپایک نزولی قوی را می توان دید که میانگین متحرک را قطع کرده است. برای ورود به بازار می توانید در قیمت پایانی یکی از این کندل های نزولی بفروشید.

بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی (1)
بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی (1)

با توجه به کندل های شکل بالا می توان معاملات سوئینگ داشت. پس می توانیم در قیمت پایانی آخرین کندل مانند شکل بالا فروخته و حد ضرر را نیز در بالای کندل سیگنال قرار دهیم.

به یک نکته مهم در تصویر بالا توجه کنید. با اینکه در روند نزولی خریده اید ، ولی این نقطه نزدیک خط حمایتی واقع شده و به احتمال زیادی به آن واکنش خواهد داشت. تریدر های حرفه ای در سطح حمایتی نمی فروشند. ادامه نمودار را در شکل زیر می بینید. یک کندل سیگنال صعودی ایجاد شده است که زیاد باب میل فروشندگان نیست.

بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی (2)
بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی (2)

مبتدی ها منتظر می مانند تا اگر بازار بالاتر رفت حد ضررشان زده شود. ولی حرفه ای ها از این فرصت برای افزایش حجم معامله خود استفاده می کنند. کندل بعدی دوباره نزولی پرقدرت می باشد. اگر در بالای کندل صعودی قبلی نفروخته باشید دو باره می توانید در قیمت پایانی کندل نزولی زیر بفروشید.

بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی (3)
بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی (3)

در کندل بعدی دوباره یک کندل نزولی دیگری ایجاد شده که می توانید بفروشید.

بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی (4)
بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی (4)

در شکل زیر نیز نمودار کامل را رسم کرده ایم. در تمامی قسمت های مشخص شده می توانید فروخته و حجم معامله خود را افزایش دهید.

بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی (5)
بهترین زمان معامله در روند نزولی قوی (5)

بهتر است در کندل های انتهایی که سایه پایینی بلندی دارند ، نفروشید. زیرا در این نقطه از بازار فروشندگان زیادی در حال سیو سود کسب شده و خرید هستند. یعنی کندل نزولی در کف نمودار به احتمال زیاد کلایمکس فروش می باشد.

حد ضرر در روند نزولی قوی

زماین که در یک روند نزولی قوی قرار داریم همیشه این سوال پیش می اید که حد ضرر را در کدام قسمت از نمودار قرار دهیم؟

زماین که یک مندل اسپایک نزولی بلند ایجاد شده و شما در کف و یا همان قیمت پایانی آن می فروشید باید ضرر را در بالای کندل اسپایک قرار دهید.

ولی گر در پایین کندل نزولی کوتاه فروختید حد ضرر را بالای سیگنال بار و کی بار قرار دهید.

اگر اسپایک ارتفاع زیادی داشت و ریسک شما از معامله زیاد شد می توانید حد ضرر را پایین تر بیاورید.

اگر در روند نزولی قوی شاهد ایجاد گام های صعودی بودید ، در طول خرید می توانید حد ضرر را در بالای گام های نزولی (آخرین سقف) قرار دهید.

پولبک ها در روند نزولی قوی

زماین که در روند نزولی قوی قرار داریم ، باید در پولبکی که بعد از اسپایک های نزولی ایجاد می شود بفروشیم. اولین پولبک همان ستاپ فروش L1 می باشد. بعد از اولین پولبک باید به دنیال فروش و افزایش حجم معامله در پولبک دوم باشیم. البته در پولبک ها با حجم های کمتر از حالت عادی می فروشیم.

در شکل زیر یک روند نزولی قوی را می بینید. پولبک ها را در شکل برایتان مشخص کرده ایم. اولین پولبک L1 تا L3 و بعد سراغ میکرو کانال نزولی دوم رفته و پولبک های بعدی را دوباره برایتان مشخص کرده ایم.

پولبک ها در روند نزولی قوی
پولبک ها در روند نزولی قوی

می توانید در هر کدام از این L ها خریده و حد ضرر را بالای کندل اسپایک و یا ریسک حقیقی قرار دهید.

 پولبک ضعیف L1 در روند نزولی قوی

فرض کنید در یک روند نزولی قوی قرار داریم. پولبک ایجاد شده و ستاپ فروش L1 شکل می گیرد. ولی گاهی اوقات ستاپ فروش خوب به نظر نمی رسد. دراین حالت می توانید حد سود را بر اساس ریسک حقیقی تعیین کنید.

اگر خوب بودن معامله زیاد مشخص نیست ، آنکاه حد سود را دو برابر ریسک در نظر بگیرید. ولی اگر احتمال موفقیت در معامله زیاد (60 درصد) باشد ، حد سود را برابر با ریسک در نظر بگیرید.

در شکل زیر یک روند نزولی قوی می بینید. با مشاهده چند کندل نزولی روندی می توان تشخیص داد روند بازار نزولی قوی است. در نقاط مشخص شده در شکل زیر اولیم پ.لبک ها و ستاپ فروش L1 و L2 را می بینید. اگر در این ستاپ بفروشید حد ضرر را نیز می توان در بالای کندل اسپایک قرار داد.

 پولبک ضعیف L1 در روند نزولی قوی
 پولبک ضعیف L1 در روند نزولی قوی

اگر بخواهید سوئینگ کنید از حجم کمتر و اگر بخواهید اسکلپ کنید می توانید از حجم همیشگی استفاده کنید. در شکل بالا در ستاپ ها می تان الگوی سقف دو قلو را نیز مشاهده کرد. در این معامله چون احتمال بالاست می توانید حد سود را برابر با حد ریسک در نظر گرفت.

ادامه کندل ها بازار تا حدی رنج شده و الگوی کنج پارابولیک و نیز کندل دوجی صعودی مشاهده می شود که زیاد باب میل فروشندگان نیست. این پولبکی که بعد از ستاپ های گفته شده ایجاد شده اند ، تا حدودی ضعیف می باشند.

زیرا نشانه هایی در بازار وجود دارد که احتمال می رود به انتهای روند نزولی رسیده ایم. در این قسمت می بینید پولبک ضعیف بوده و شاهد افزایش فشار خرید در بازار هستیم.

البته سیگنال خرید در این نقطه قوی نبوده و نباید به فکر خرید در این نقطه بود. ولی احتمال موفقیت معامله فروش نیز در این ستاپ پایین است.

توضیحات تکمیلی نمودار بالا را در شکل زیر برایتان آورده ایم.

 پولبک ضعیف L1 در روند نزولی قوی
 پولبک ضعیف L1 در روند نزولی قوی

میکروکانال نزولی قسمت A از شکل بالا برای فروشندگان نشان دهنده روند نزولی قوی و برای خریداران می تواند نشانه کلایمکس فروش باشد. یعنی خریداران احساس می کنند به کف کانال نزدیک شده اند.

در این قسمت ها ستاپ های فروش L1 ، L2 ، L3 و L4 را داریم. ولی این ستاپ ها ضعیف بوده و الگوی کنج و نیز شامل فشار خرید می باشند. از طرف دیگر چون کندل سیگنال صعودی در این موقعیت دیده نمی شود برای خرید نیز مناسب نمی باشد.

حال فرض کنید در نقطه L1 فروخته ایم. در این حالت چون احتمال موفقیت کم است باید حد سود را دو برابر ریسک در نظر گرفت.

اگر حد ریسک را بالای کندل اسپایک قرار دهید زمانی که به ستاپ های L3 و L4 می رسیم حد ضررمان زده شده و از معامله خارج خواهیم شد. در این گونه مودارد که شاهده الگو های برگشتی و پولبک ضعیف در نمودار هستیم می توانید حد ضرر را کمی دور تر بر اساس ریسک حقیقی نیز قرار دهید.

همچنین می توان بر حد ضرر اولیه تکیه کرده و حد سود را نیز دو برابر حد ریسک در نظر گرفته و وارد معامله شوید.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 4 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • رضا طاهرزاده

    سلام و وقت به خیر
    در قسمت “پولبک ضعیف L1 در روند نزولی قوی” نوشته اید که “اگر خوب بودن معامله زیاد مشخص نیست ، آنکاه حد سود را دو برابر ریسک در نظر بگیرید. ولی اگر احتمال موفقیت در معامله زیاد (60 درصد) باشد ، حد سود را برابر با ریسک در نظر بگیرید.”.
    سوالم این هست که آیا به نظر این کار اشتباه نیست؟ یعنی اگر خوب بودن معامله مشخص نباشد پس آیا بهتر نیست که حد سود را برابر با حد ضرر گرفت چون اگر 2 برابر حد ضرر بگیریم ممکن است قیمت تا حد سود 2 برابر نرود و قبل از آن برگردد. منظورم این است که احتمال رسیدن قیمت به حد سود برابر با حد ضرر در حالت خوب نبودن معامله بیشتر است و در نتیجه ریسک از دست دادن سود کمتر می شود نسبت به حالتی که حد سود 2 برابر حد ضرر باشد.
    ممنونم

    • user-4 زینب اصغری

      سلام و وقتتون بخیر
      ببینید هیچ کدوم از این سبک های پرایس اکشن کامل و دقیق نیستن. راستش من هم در این مورد با شما موافقم ولی اگر به مثالاش دقت کنین ایشون هنگام معامله در خلاف جهت روند چون احتمال موفقیت در معامله کمتره حد سود رو دو برابر حد ضرر در نظر می گیره.
      و اما این دوره ، دوره آموزشی سبک البروکس هستش ما دقیقا استراتژی ایشون رو تو آموزش آوردیم . اگر تا اینجا این دوره رو دنبال کردین حتما متوجه شدین البروکس دید متفاوت تر و بهتری نسبت به بازار داره.
      در مورد مشخص کردن حد سود بر اساس حد ضرر میشه هم از استراتژی خودتون و هم استراتژی البروکس بک تست بگیرین ببینید کدوم بهتره اون رو در معامله استفاده کنین

      • رضا طاهرزاده

        سلام و وقت به خیر
        آیا به نظر شما متن زیر می تواند پاسخ ال بروکس به پرسش من باشد؟
        1-اگر احتمال موفقیت در معامله 60 درصد باشد، بازدهی را باید برابر با ریسک در نظر گرفت. توضیح: چون احتمال موفقیت معامله 60 درصد است پس امکان رسیدن سود به حداقل یک برابر ریسک وجود دارد.
        2-اگر احتمال موفقیت در معامله 40 یا 50 درصد باشد، برای معامله سودآور بازده باید 2 برابر ریسک باشد. توضیح: چون احتمال موفقیت معامله 40 تا 50 درصد است پس باید بازده 2 برابر ریسک باشد تا هم زیان 50 تا 60 درصد معاملات زیان ده را جبران کند و هم سود کسب شود.
        متشکرم

        • user-4 زینب اصغری

          سلام وقتتون بخیر
          بله همینطوره
          جواب این سوال رو تو درس معامله در روند رنج که اسکلپ تریدینگ هتسش بیشتر میشه درک کرد. تو روند رنج وقتی احتمال موفقیت در معامله 60 درصد میشه حد سود رو برابر با حد ریسک در نظر می گیریم و زمانی که به کمی سود رسیدیم از معامله خارج می شیم. که میشه همون نزدیکیای سقف کانال افقی!
          این همون کاریه که اسکلپرا انجام میدن (تعداد معاملات زیاد با سود های کم که حاصل جمع سود هاشون بالاست.)
          وقتی هم که احتمال موفقت در معامله کم باشد ……. (توضیحش رو خودتون واضح تر از من گفتین)
          تشکر از شما