تریلینگ استاپ در متاتریدر یکی دیگر از روش های مدیریت سرمایه فارکس می باشد. زمانی که بازار در جهت مورد نظر ما حرکت می کند و میزان سود ما در حال افزایش است باید حد ضرر را که فاصله زیادی از نقطه ورود ما گرفته است نزدیک تر آورده و تعدیل کنیم. تریلینگ استاپ بیشتر با نام حد ضرر متحرک و یا حد ضرر شناور نیز شناخته می شود. در ادامه کاملا با مفهوم تریلینگ استاپ آشنا شده و نحوه قرار دادن حد ضرر متحرک را بروی معاملات آموزش خواهیم داد.
بعد از آموزش تریلینگ استاپ در متاتریدر نحوه مدیریت معامله هنگام استفاده از تریلینگ استاپ با استفاده از روش ال بروکس نیز آموزش خواهیم داد. در واقع این مقاله قسمت دوم درس 29 از آموزش پرایس اکشن به سبک ال بروکس می باشد.
ایتسکا یک وبسایت آموزش فارکس است. مجموعه آموزش فارکس و پرایس اکشن وبسایت ایتسکا را میتوانید از لینک زیر مشاهده کنید:
ویدئو آموزش تریلینگ استاپ در متاتریدر
در این ویدئو نحوه قراردادن تریلینگ استاپ در متاتریدر را آموزش خواهید دید.
تریلینگ استاپ (Trailing Stop) چیست؟
تریلینگ استاپ مانند حد ضرر ثابت می باشد ، به این صورت که به معامله اجازه داده می شود ، در طول روند بازار نقطه توقف ضرر نیز بر حسب آن جابجا شود . برای درک بیشتر این موضوع مثالی بیان می کنیم. فرض کنید شما معامله ای باز کرده و حد ضرر خود را ۵ پیپ قرار داده اید. ولی روند بازار صعودی بوده و سود شما در حال افزایش است. حال بهتر است نقطه توقف ضرر خود را بالاتر برده و بر حسب قیمت جدید که افزایش یافته است حد توقف ضرر برای خود مشخص کنید. و مقدار قیمت را در گزینه توقف ضرر افزایش دهید.
در تریلینگ استاپ در متاتریدر این میزان را شما مشخص کرده و معامله بر حسب روند بازار این نقطه را جابجا می کند . و با بالا رفتن قیمت ها نقطه توقف ضرر را نیز برای حفظ سود بالاتر می برد . در تریلینگ استاپ حد سود ثابت نگه داشته می شود ، ولی حد ضرر با توجه به روند صعودی بازار به صورت پلکانی تغییر می کند . پس در متاتریدر اگرtrailing stop را مثلاً ۱۰ پیپ تعیین کنید ، در صورت بالا رفتن قیمت جفت ارز، trailing stop نیز به آرامی بالا خواهد رفت.
آموزش تریلینگ استاپ در متاتریدر ۴
برای آموزش تریلینگ استاپ در متاتریدر ۴ از یک مثال استفاده می کنیم. فرض کنید می خواهید یک معامله بر روی جفت ارز USDCHF دلار آمریکا/فرانک سوئیس باز کنید. ابتدا باید بازار را تحلیل کرده و روند بازار را تشخیص دهید. مثلا طبق تحلیل های ما و بررسی هایی که بر روی جفت ارز کرده ایم پیش بینی می کنیم روند بازار صعودی می باشد.
در این صورت یک سفارش BUY باز می کنیم. هنگام استفاده از حد ضرر متحرک در متاتریدر به این نکته توجه کنید قرار نیست همیشه در سود بوده و بعد از کسب سود آن را قرار دهید. شما حتی در ابتدای سفارش گذاری نیز می توان حد ضرر متحرک در فارکس را قرار داد. حال فرض کنید روند بازار خوب پیش رفته و ما مثلا ۵۰ پیپ در سود هستیم. از یک طرف دوست داریم سود خود را حفظ کنیم و از طرف دیگر پیش بینی می کنیم بازار تا حد دیگری (مثلا تا مقاومت بعدی) روند صعودی خود را حفظ خواهد کرد.
در این صورت می توانید برای معامله خود و یا همان سود خود میزانی حد ضرر مثلا ۹ پیپ در نظر بگیرید. یعنی اگر از همان نقطه ای که مشخص کردید بازار افت کند ، وقتی ضرر از از نقطه ای که در آن قرار دارید ، ۹ پیپ افت کند ، پوزیشن بسته خواهد شد و شما با ۳۹=۹-۵۰ پیپ سود از معامله خارج خواهید شد.
نحوه تنظیم تریلینگ استاپ ( حد ضرر متحرک ) در متاتریدر 4
برای آموزش تنظیم تریلینگ استاپ در متاتریدر به ادامه مثال قبلی می پردازیم . یک پوزیشن BUY بر روی جفت ارز USDCHF باز کرده ایم. از پنجره ترمینال می توانید سفارش خود را مشاهده کنید. فرض کنید بر روی اسن معامله به عنوان مثال 50 پیپ در سود هستیم. حال برای حفظ سود خود می خواهیم از تریلینگ استاپ استفاده کنیم. بر روی سفارش کلیک راست کرده و گزینه Trailing Stop را انتخاب کنید. بعد از کلیک در پنجره کوچک میزان Point هایی که می توانید قرار دهید ، مشاهده می کنید.
دقت کنید : هر پیپ 10 پونت است.
همیشه به این نکته توجه داشته باشید ، هیچ گاه میزان پوینت را کمتر قرار ندهید ، زیرا باعث زود تر بسته شدن پوزیشن شما شده و شاید از کسب سود بیشتر علی رغم تشخیص صحیح روند بازار بی نصیب بمانید. پس هنگام استفاده از حد ضرر متحرک در متاتریدر میزان Point را متناسب با سودی که کسب کرده اید و وضعیت بازار قرار دهید.
در این مثال من حد ضرر متحرک را 9 پیپ در نظر می گیرم. ما باید 90 پوینت مشخص کنیم که در بین گزینه ها نیست. پس روی Custom کلیک کرده و خودتان 90 را وارد کنید تا 9 پیپ حد ضرر متحرک قرار گیرد.
حال حد ضرر متحرک بر روی سفارش ما اعمال شده است. یعنی در حال حاضر که من 50 پیپ سود کرده ام اگر بازار برگردد ، زمانی که ضرر من 9 پیپ شود ، یعنی در سود 39 پیپی من معامله بسته خواهد شد.
از طرف دیگر امکان دارد بازار به روند صعودی خود ادامه داده و سود من بیشتر از 50 پیپ شوند. در این صورت حد ضرر نیز همان 9 پیپ از آخرین سود مثلا 90 پیپ محسوب شده و با سود شما بالاتر خواهد رفت و اگر مثلا از 90 پیپ قیمت پایین بیاید ، در سود 81 پیپ معامله بسته خواهد شد. در پوزیشن SELL نیز حد ضرر متحرک دقیقا به این صورت می باشد.
تریلینگ استاپ در متاتریدر گوشی (موبایل)
تریلینگ استاپ فقط در متاتریدر نسخه ویندوز قابل اجرا می باشد. تریلینگ استاپ در متاتریدر گوشی قابل اجرا نبوده و گزینه ای در اپلیکیشن متاتریدر برای قرار دادن حد ضرر قرار داده نشده است. یعنی در حال حاضر امکان قرار دادن تریلینگ استاپ در متاتریدر گوشی وجود ندارد.
پس اگر برای معامله از متاتریدر موبایل استفاده می کنید ، به صورت چشمی خودتان زمانی که روند بازار را درست انتخاب کرده و در حال سود هستید و حد سود خود را بالا تر می برید ، حد ضررتان را نیز به صورت دستی و چشمی بالا ببرید.
آموزش تریلینگ استاپ در پرایس اکشن ال بروکس
در این قسمت نحوه گذاشتن ترلینگ استاپ و مدیریت معامله در پرایس اکشن از دید ل بروکس را بررسی می کنیم. مزیت آموزش پرایس اکشن به سبک البروکس این است که با بررسی مثال های واقعی بهتر خواهید توانست از تکنیک و استراتژی های لازم در معاملات واقعی خود استفاده کنید.
تریلینگ استاپ در روند صعودی قوی
زمانی که در روند صعودی قوی قرار داریم و و سقف ها و کف های یکی پس از دیگری بالاتر قرار می گیرند ، آنگاه باید حد ضرر را کوچک تر کنیم. یعنی حد ضرر را بالاتر بیاورید . این یعنی حد ضرر متحرک و یا همان تریلینگ استاپ.
در این حالت آن را بالا آورده و در زیر آخرین کف قرار دهید. در ابتدای مقاله نحوه گذاشتن تریلینگ استاپ به صورت اتوماتیک در متاتریدر را برایتان آموزش دادیم. اگر روند صعودی معتبر باید باید همچنان سقف ها و کف های بالاتری شکل بگیرند.
پس اگر کف های پایین تری شکل بگیرند ، پس احتمالا بازار در روند صعودی نبوده و در حال وارد شدن به روند رنج می باشد. در یان حالت نگه داشتن معامله اشتباه بوده و بهتر است حد ضرر را که تا آخرین کف بالا آورده ایم ، زده شود.
حال فرض کنید بازار همچنان در حال صعود و افزایش بوده و آخرین کف خیلی پایین تر قرار گرفته باشد. در این حالت تریدر ها نباید میزان زیادی ریسک کنند. آنها دنبال کندل آخرین سیگنال بار و کی بار صعودی می گردند. و حد ضرر خود را در کف کندل سیگنال قرار می دهند.
و یا می توانند از خط روند و یا سطوح حمایت و مقاومت برای قرار دادن تریلینگ استاپ استفاده کنند.
روشی که در ابتدای مقاله برای گذاشتن تریلینگ استاپ بیان کردیم ، بر اساس میزان سرمایه بود. مثلا 10 پوینت پایین تر از قیمت فعلی.
با استفاده از تریلینگ استاپ چون حد ضررتان را بالاتر آورده اید ، حتی اگر با تغییر روند حد ضررتان زده شود و از معامله خارج شوید ، سودآور از معامله خارج شده اید.
برای مثال در شکل زیر یک روند صعودی قوی داریم. فرض کنید در قمستی که با فلش مشخص کرده ایم وارد معامله شده ایم. و حد ضرر اولیه را در در کف کندل سیگنال مانند شکل قرار داده ایم.
حال فرض کنید تا سقف اول بالا رفته ایم. و در شرایط کنونی به سود خوبی از بازار رسیده ایم. در این حالت فاصله سقف اول تا استاپ لاس اولیه زیاد بوده و ریسک ما بالاست. پس باید حد ضرر را تا آخرین کف بالا بیاورید.
همانطور که در نمودار بالا رفته و سود می کنید، پس باید حد ضرر خود را نیز تا آخرین کف بالا بیاورید.
تریلینگ استاپ طلا
تریلینگ استاپ طلا نیز مانند سایر ارز ها بوده و همانند روش قبلی حد ضرر متحرک را می توان برای معاملات طلا در فارکس قرار داد. نماد طلا در فارکس XAU می باشد. به عنوان مثال جفت ارز XAUUSD طلا/دلار را در متاتریدر انتخاب کنید. با توجه به تحلیل هایی که کرده ایم. پیش بینی می کنیم که قیمت طلا در برابر دلار کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین یک پوزیشن SELL باز می کنیم. در پنجره ترمینال روی سفارش کلیک راست کرده و Trailing stop را انتخاب کرده و میزان پیپ آن را تنظیم می کنیم.
چون نوسانات بازار طلا بالاست ، بهتر است تریلینگ استاپ را بیش از 50 پیپ یعنی بالای 500 پوینت تنظیم کنید تا در صورت سود بیشتر معامله شما زود تر بسته نشود.
حد ضرر متحرک ارز دیجیتال
حد ضرر متحرک قبلا فقط در متاتریدر وجود داشت. ولی امروزه بعضی صرافی های ارز دیجیتال بین المللی این ویژگی را نیز به پلتفرم های معاملاتی خود افزوده اند.
بیشتر بخوانید : بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی
حد ضرر متحرک در ارز دیجیتال به این صورت عمل می کند که شما مثلا با استفاده از تتر خود ارز ترون را خریداری کرده قیمت آن افزایش یافته است و شما 10 درصد در سود هستید. برای حفظ سرمایه می توانید مثلا میزان تریلینگ استاپ در ارز دیجیتال را 3% قرار دهید. تا اگر قیمت ترون کاهش پیدا کند ، زمانی که سود شما کاهش یافته و به 7 % برسد معامله شما بسته شود.
در صرافی هایی که امکان قرار دادن حد ضرر متحرک وجود دارد ، معمولا در کنار و یا در لیست انواع معامله Order Type گزینه Trailing Stop نیز قرار داده می شود. و شما در صورت نیاز می توانید آن را انتخاب کنید.
آموزش تریلینگ استاپ در بایننس فیوچرز
توجه داشته باشید اگر مفهوم ترلینگ استاپ را کامل یاد بگیرید ، به راحتی خواهید توانست آن را در تمامی پلتفرم هایی که امکان استفاده از حد ضرر متحرک را قرار داده اند، مانند صرافی بایننس به کار ببرید. تریلینگ استاپ در قسمت معاملات فیوچرز بایننس نیز قرار دارد.
بعد از باز کردن معامله در قسمت نوع سفارش Order Type علاوه بر Limit و Market ، Trailing Stop را نیز مشاهده می کنید. شما می توانید آن را انتخاب کرده و درصدی را که می خواهید اگر سود شما به اندازه همان درصد کاهش یابد ، معامله بسته شود ، مشخص سازید. در این قسمت 1% و 2% را مشاهده می کنید. بهتر است درصد را بیشتر از این مقادیر انتخاب کنید.
تریلینگ استاپ در کوکوین
در حال حاضر (20 آوریل 2022) قرار دادن تریلینگ استاپ در کوکوین وجود ندارد. ولی می توان با قرار دادن استاپ لاس میزان ضرر خود را مدیریت کرد. البته به این نکته توجه کنید قرار دادن تریلینگ استاپ در معاملات ضروری نبوده و شما بعد از کسب تجربه و حرفه ای شدن در این بازار خواهید توانست به راحتی با رصد و نگاه کردن به نمودار ها میزان سود خود را مدیریت کنید.
تریلینگ استاپ در تریدینگ ویو
اگر با سایت تریدینگ ویو آشنایی داشته باشید ، می دانید که اغلب تریدر ها برای رسم نمودار ها و تحلیل های به روز از این سایت استفاده می کنند. داده های این سایت دقت بالایی داشته و از جمله سایت هایی می باشد که تریدر های ارز دیجیتال باید با آنها آشنایی داشته باشند.
در این سایت این امکان فراهم شده است که بتوان به صرافی هایی که در این سایت قرار دارند وصل شد و معامله کرد. البته همانطور که می دانید ایرانیان به دلیل تحریم ها فقط در صرافی های ایرانیان می توانند ثبت نام کنند. البته در لیست این سایت می توان صرافی هایی که به ایرانیان خدمات می دهند را پیدا کرد. پس باید در قسمت معاملات صرافی مورد نظر ببینید که آیا امکان قرار دادن تریلینگ استاپ وجود دارد یا خیر؟ در این صورت اگر صرافی مورد نظر ویژگی تریلینگ استاپ را داشته باشد ، می توان از آن در معاملات استفاده کرد.
تریلینگ استاپ در بورس چیست؟
تریلینگ استاپ در اصل یکی از امکانات متاتریدر است و در بعضی صرافی ها این ویژگی افزوده شده است. ولی در پلتفرم های معاملاتی بورس ایران این ویژگی وجود نداشته و باید به صورت دستی حد ضرر و سود خود را در شرایط خاص کنترل کنید.
نظرات و بررسی های کاربران
سلام و روز به خیر
در قسمت “تریلینگ استاپ طلا” گفته اید “در پنجره ترمینال روی یارش کلیک راست کرده”. منظورتان از یارش چیست؟
سلام وقتتون بخیر
اشتباه تایپی بوده ، بر روی سفارش کلیک راست کرده.
اگر به شکلش دقت کنید روی سفارش از ترمینال کلیک راست می کنیم.
با عرض سلام و خسته نباشید ممنون بابت مطالب مفیدتون
ببخشید شما در ابتدای مطلب اشاره کردید که در تریلینگ استاپ نباید حد سود رو جابجا کنید ولی در انتهای مطلب که در مورد متاتریدر موبایل هستش نوشتید به صورت چشمی اگر در سود هستیم حد سود خود را بالاتر ببریم الان بالاخره حد سود را جابجا کنیم یا نه ؟
سلام
تریلینگ استاپ همون جابجا شدن حد سود به صورت اتوماتیک هستش. ولی تریلینگ استاپ در متاتریدر موبایل وجود نداره و برای استفاده از اون باید از متاتریدر دسک تاپ استفاده کنید.
اگر از متاتریدر موبایل استفاده می کنین چون امکان استفاده از تریلینگ استاپ نیست میگیم به صورت چشمی می تونین حد سود رو جابجا کنین که زیاد توصیه نمیشه.
در کل برا ترید توصیه میشه به جای موبایل از سیستم استفاده بشه تا تریدر هم دید و تمرکز کافی داشته باشه و هم بتونه از تمامی امکانات متاتریدر استفاده کنه
خیلی ممنون بابت پاسخ دهی سریعتون
سپاسگرار شما