انواع تحلیل در فارکس – انواع تحلیل در بازار های مالی

انواع تحلیل در فارکس – انواع تحلیل در بازار های مالی

برای موفقیت در بازار های مالی از جمله بازار فارکس ، تریدر باید بتواند بازار های مالی را تحلیل کند. در این مقاله انواع تحلیل در فارکس را بیان کرده و بررسی خواهیم کرد. البته این روش ها فقط مختص بازار فارکس نبوده و می تواند در انواع بازار های مالی نیز کاربرد داشته باشد.  تریدر های موفق از انواع روش های تحلیل بازار استفاده کرده و بر اساس تحلیل های خود اقدام به معامله می کنند.

این مقاله درس 10 از دوره اسمارت مانی ایتسکا می باشد. در درس قبلی به آموزش اهرم در فارکس پرداختیم. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است. هدف ما پرورش دانشجویانمان در مسیر تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای و سود آور می باشد. تریدر هایی که واقعا بتوانند به استقلال مالی از راه تریدری برسند.

جالب است بدانید رفتار و روند بازار فارکس هیچگاه شانسی و اتفاقی نبوده و می توان با تصمیم گیری بر اساس تحلیل در بازار های مالی به سوددهی رسید. کسانی که در بازار فارکس دچار ضرر می شوند ، اغلب بدون تحلیل وارد این بازار می شوند. البته در فارکس کسی وجود ندارد که توانسته باشد همواره سود کسب کند. بلکه تریدر های موفق کسانی هستند که بر اساس استراتژی و تحلیل در فارکس معامله می کنند. ولی در کل میانگین سودی که کسب می کنند از ضررشان بیشتر می باشد.

انواع تحلیل در فارکس – انواع تحلیل در بازار های مالی - تحلیل در فارکس

ویدئو کوتاه در خصوص انواع تحلیل در فارکس

در این ویدئو توضیح میدهیم که انواع تحلیل در فارکس چیست.

لینک این ویدئو در یوتیوب

لینک ویدئو در آپارات

و در مدت زمان مشخصی می توانند این میزان سود و در اصل سرمایه خود را افزایش دهند. تریدر واقعی فارکس کاملا به این نتیجه رسیده است که برای موفقیت در این بازار باید آموزش دیده و هر روز به آموزش های خود بیفزاید.

انواع تحلیل در فارکس
انواع تحلیل در فارکس

انواع تحلیل در فارکس

همانطور که بیان کردیم تریدر ها از روش های مختلفی برای تحلیل در بازار های مالی استفاده می کنند. و برای ورود و خروج از بازار و یا به عبارتی خرید و فروش در قیمت های مشخصی تحلیل های خاص خودشان را دارند. ولی در کل می توان گفت 3 نوع تحلیل در بازار فارکس وجود دارد.

البته معامله گران بازار فارکس هر کدام به تحلیل خاصی اعتقاد دارند. ولی افراد خبره و کسانی که به آموزش فارکس اعتقاد دارند ، از هر سه تحلیل برای ترید خود استفاده می کنند.

بیشتر بخوایند : نحوه خرید و فروش در فارکس

تحلیل فاندامنتال فارکس

یکی از انواع تحلیل در فارکس ، تحلیل بنیادی می باشد. تحلیل بنیادی در فارکس تا حدودی متفاوت از تحلیل بنیادی بازار بورس می باشد.  در بازار فارکس با جفت ارز ها سر و کا داریم. و باید بررسی کنیم که چه عواملی بر روند قیمت یک ارز در برابر ارز دیگری تاثیر خواهد داشت. به عنوان مثال با افزایش مشکلات اقتصادی در یک کشور نرخ تورم افزایش خواهد یافت. با افزایش تورم نیز قیمت ارز رسمی آن کشور کاهش خواهد یافت.

بنابراین معامله گرانی که بر اساس تحلیل های بنیادی اقدام به معامله در فارکس می کنند ، باید همیشه گوش به زنگ اخبار اقتصادی کشور های مهم در جهان باشند. البته باید دقت شود کدام یک از این اخبار بر تغییر قیمت ارز تاثیر خواهد داشت. البته می توان هر گونه اخباری را که بر اوضاع اقتصادی یک کشور تاثیر خواهد داشت را به عنوان تحلیل در فارکس مورد بررسی قرار داد.

تحلیل بنیادی در فارکس
تحلیل بنیادی در فارکس

 بررسی تحلیل فاندامنتال فارکس از منظر اسمارت مانی ایتسکا

در فارکس تحلیل فاندامنتال شامل مطالعه اقتصاد ، نیرو ها ، جبهه های سیاسی و اقتصادی می شود. این موارد بر میزان عرضه و تقاضای ارز یک کشور در برابر ارز دیگر تاثیر خواهد داشت.

پس در بلند مدت نرخ تبدیل یک ارز در برابر ارز دیگر به وضعیت سلامت و قدرت اقتصاد یک شکور در برابر کشور دیگر بستگی دارد. علاوه بر آن اقدامات بانک مرکزی و نرخ بهره نیز در این زمینه بسیار مهم می باشد.

در نتیجه هر چه وضعیت اقتصادی یک کشور خوب باشد ، آن کشور پتانسیل جذب سرمایه گذاران خارجی را داشته و این امر باعث افزایش تقاضای ارز آن کشور شده و طبیعتا ارزش ارز در این کشور افزایش خواهد یافت.

تریدر های فاندامنتال فاکتور هایی که بر اقتصاد کشور ارز مورد نظرشان تاثیر دارند (مانند نرخ بهره ، نرخ بیکاری ، تولید ناخالص ملی ، میزان تولیدات صنعتی ، نرخ تورم و …) ، بررسی کرده و بر اساس آن رشد و یا نزول ارز مورد نظر را بررسی می کنند.

در تحلیل فاندامنتال موارد دیگری از قبیل سخنرانی سیاست مداران ، اقتصاد دانان ، بانک ها و … نیز بسیار مهم می باشد. به این دلیل تحلیل گران فاندامنتال در مجله های خبری مهم عضو هتند و همیشه اخبار مهم را دنبال می کنند.

تحلیل تکنیکال در بازار فارکس

یکی دیگر از انواع تحلیل در فارکس تحلیل تکنیکال می باشد. معامله گرانی که برای معاملات خود از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند ، اعتقاد دارند روند قیمتی از الگو های خاصی پیروی می کند و می توان رفتا یک جفت ارز را با توجه به گذشته آن پیش بینی کرد. این تحلیل گران برای انجام تحلیل تکنیکال از ابزار ها و نمودار های خاصی استفاده می کنند که در ادامه آموزش های خود تمامی آنها را بررسی خواهیم کرد.

البته هیچگاه نمی توان گفت تحلیل بنیادی تاثیر در روند قیمتی نخواهد داشت ، ولی تریدر هایی که معاملات خود را بر اساس تحلیل تکنیکال انجام می دهند ، به تحلیل بنیادی نیز توجه کرده و هنگام نشر اخبار مهم آن را نیز در معاملات خود مد نظر قرار می دهند. امروزه اکثر پلتفرم های معاملاتی انواع نمودار های تحلیل تکنیکال را در اختیار مشتریانشان قرار داده اند.

معامله گران فعلی دیگر نیازی به رسم نمودار ها مختلف با داده های زیاد نمی باشند. نمودار ها به صورت کاملا آماده در اختیارتان قرار دارد. فقط کافیست نحوه استفاده از آنها و نیز کاربرد این نمودار ها را بدانید و در نمودار های قیمتی جفت ارز خود مورد استفاده قرار دهید. این موارد از امکانات تحلیل در فارکس محسوب می شوند.

تحلیل تکنیکال در فارکس
تحلیل تکنیکال در فارکس

بررسی تحلیل تکنیکال فارکس از منظر اسمارت مانی ایتسکا

در تحلیل تکنیکال با مطالعه حرکت قیمت و حجم می توان فرصت های مناسبی برای ترید پیدا کرد. نتیجه رقابت بین خریداران و فروشندگان با کندل های شمعی ژاپنی بر روی نمودار نمایش داده می شود.

بسیاری از تریدر ها زمانی وارد بازار شده و معامله می کنند که شاهد ورود و یا خروج پول هوشمند در بازار باشند. پول هوشمند پول بزرگ موسسات ، بانک های موجود در بازار و … هستند که روند بازار را مشخص می کنند. بسیاری از تریدر ها با بررسی رفتار موسسات بزرگ در بازار اقدام به سفارش گذاری می کنند.

تعامل میان خریداران و فروشندگان باعث ایجاد پرایس اکشن در بازار شده و پرایس اکشن خود باعث ایجاد الگو ها در بازار می شوند. برای استفاده از پرایس اکشن به نمودار شمعی نیاز داریم تا بتوانیم بازار را تحلیل کنیم.

در نمودار شمعی ژاپنی کندل های سبز رنگ نشان دهنده حرکت رو به بالای قیمت و کندل های قرمز رنگ نشان دهنده حرکت قیمت به سمت پایین هستند. این رنگ ها در پلتفرم ها و نرم افزار های مختلف متفاوت و قابل تنظیم هستند.

ما در دوره اسمارت مانی ایتسکا استراتژی هایی را تدریس خواهیم کرد که بر اساس تحلیل تکنیکال هستند. زیرا بر خلاف تصور عمومی فاکتور های فاندامنتال مانند اخبار ، نرخ بهره و … تاثیر قابل توجه و بلند مدتی بر بازار ندارند.

برای موفقیت در ترید باید به حد بالایی از دانش تحلیل تکنیکال برسید. زمانی که در این حوزه آموزش های لازم را کسب کردید ، می توانید تحلیل های فاندامنتال را هم همراه با دیگری استراتژی های خودتان استفاده کنید.

اغلب تریدر های فاندامنتال تریدر های بلند مدت هستند. زیرا عوامل فاندامنتال و عوامل اقتصادی یک کشور تاثیر بلند مدتی بر قیمت یک ارز دارند. ولی تریدر های تکنیکال که اسکالپر ها نیز نامیده می شوند ، تریدر های کوتاه مدتی هستند که معاملات چند دقیقه ای انجام می دهند. و از تغییرات قیمت کوچک در بازار سود می کنند.

تریدر های روزانه نیز معاملاتی انجام می دهند که چند ساعته بوده و ممکن است معامله آنها تا یک روز کامل دوام داشته باشد. تریدر های سوئینگ نیز معاملاتی دارند که چند روز و یا چند هفته طول می کشد.

و در انتها تریدر های پوزیشن وجود دارند. که در این مورد معاملات تریدر ها از چند هفته شروع می شود و تا چند ماه ادامه پیدا می کند. و یا ممکن است تریدر بیش از یک سال یک سهم را داشته باشد.

می توان با هر کدام از این استراتزی های بیان شده به سود آوری رسید. فقط باید یدانید شرایط زندگی و روحیات شما با کدام یک از این موارد همخوانی دارند و در کدام شرایط می توانید موفقیت بهتری کسب کنید.

تریدرهای اسکالپینگ فرصت های معاملاتی بیشتری نسبت به تریدر های پوزیشن دارند. در کل فرصت های معاملاتی تریدر ها با تایم فریم های کمتر نسبت به تریدر ها با تایم فریم های بالاتر ، بیشتر است.

متغیر های کاهش مدیریت فرصت های معاملاتی

با استفاده از سه متغیر می توان فرصت های معاملاتی را کاهش داد.

  • تعداد جفت ارز هایی که معامله می کنید.
  • تعداد بازار هایی که در آنها ترید می کنید.
  • تعداد ستاپ های معاملاتی مورد نظرتان

پس اگر در ترجیح می هید در تایم فریم های کوتاه تر معامله کنید ف پس باید تعداد جفت ارز هایی که روی آنها ترید می کنید ، کاهش دهید. و از چند ستاپ محدود در یک بازار استفاده کنید.

برای مثال قرار نیست هم در بازار کالا ، هم فارکس و هم سهام معاملات کوتاه مدتی داشته و بین این بازار ها گیج شوید.

از طرف دیگر در تایم فریم های بالاتر فرصت های معاملاتی کمتری پیش رو خواهید داشت. و چون فرصت کافی در اختیار دارید ، می توانید با جفت ارز های بیشتری ترید کنید و بازار های بیشتری برای ترید کردن را رصد کنید.

در این مورد حتی می توان از ستاپ های معاملاتی مختلفی استفاده کرد. اغلب تریدر های روزانه از 2 تا 3 جفت ارز برای ترید روزانه خود استفاده می کنند. تریدر های سوئینگ نیز از 20 تا 30 جفت ارز مختلف می توانند استفاده کنند. و حتی چند کالا و چند سهم نیز در لیست معاملات خود داشته باشند.

و در انتها تریدر های پوزیشن در سبد سهام خود انواع بسیار متنوعی از دارایی ها مانند ارز ، کامودیتی ، سهام و … را دارند.

در این دوره تلاش کرده ایم استراتژی های تمامی تایم فریم ها را آموزش دهیم. ولی مثال هایمان در یک و یا چند جفت ارز محدود خواهد بود.

تحلیل سنتیمنتال در بازار فارکس

از دیگر انواع تحلیل در فارکس می توان به تحلیل سنتیمنتال اشاره کرد که تاثیر بسیار زیادی بر روند قیمتی جفت ارز ها در بازار فارکس دارد. تحلیل سنتیمنال در واقع همان رونشناسی بازار فارکس می باشد. همانطور که بیان کردیم معامله گران حرفه ای تنها از یک تحلیل برای معاملات خود استفاده نمی کنند. بلکه برای انجام بهترین معامله هر سه نوع تحلیل را مد نظر خود قرار می دهند. تحلیل گران در تحلیل سنتیمنتال به تحلیل احساسات معامله گران می پردازند.

یعنی در معاملات یک جفت ارز به این نکته توجه می کنند که آیا خریداران یک ارز قدرت بیشتری دارند و یا فروشندگان. و با توجه به این موارد روند قیمتی جفت ارز در ساعات آتی و یا روز های آتی پیش بینی می شود. برای تحلیل سنتیمنتال در بازار فارکس سایت هایی وجود دارند که اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار کاربران قرار می دهند.

در این سایت ها برای تحلیل در فارکس حتی نمودارهایی نیز برای نشان دادن احساسات معامله گران یک جفت ارز و همچنین نوع سفارش کاربران نشان داده می شود. مثلا در سایت برای یک جفت ارز نشان داده می شود که چه تعداد در ساعات خاصی پوزیشن SELL و یا BUY زده اند. و با استفاده از این داده ها و آمار روند بازار را پیش بینی می کنند.

بهترین روش تحلیل فارکس

تا این قسمت هر سه روش تحلیل فارکس را بررسی کردیم و در دروس آموزش رایگان فارکس تک تک این تحلیل ها را به زبان ساده برایتان آموزش داده ایم. در واقع نمی توان از میان انواع تحلیل فارکس یکی را به عنوان بهترین روش انتخاب کرد. اگر به تمامی این تحلیل ها به دقت توجه کنید ، خواهید دانست تک تک این تحلیل ها بر روند قیمت جفت ارز های فارکس تاثیر خواهند داشت.

به عنوان مثال افرادی که فقط از تحلیل تکنیکال در معاملات خود استفاده می کنند ، حتما با این اتفاق روبرو شده اند. مثلا زمانی که قیمت در یک روند نزولی قرار دارد ، طی یک خبر اقتصادی بسیار مهم در یک لحظه روند بازار بر خلاف انتظارشان تغییر شدیدی کرده و متحل زیان های بزرگی شده اند.

و عکس این مورد نیز صحت دارد. به عنوان مثال معامله گرانی که فقط بر اساس تحلیل بنیادی معامله می کنند ، بار های شاهد تغییرات قیمتی در نقاط حمایتی و مقاومتی بسیار مهم بوده اند. و در مورد تحلیل سنتیمنتال نیز این امر صادق است. پس می توان گفت بهترین روش تحلیل فارکس استفاده از هر سه نوع تحلیل می باشد. زیرا تمامی انواع تحلیل در فارکس بر روند قیمتی و بر بازار فارکس تاثیر زیادی دارند و باید بررسی گردند.

انواع تحلیل در بازار های مالی

روش هایی که برای انواع تحلیل در فارکس بیان کردیم برای سایر بازار های مالی نیز صحت دارد. زیرا بازار فارکس یکی از بزرگترین و پر حجم ترین بازار های مالی در جهان است. طبیعی است که تحلیل گران بسیار زیادی از سراسر جهان اقدام به به کار گیری روش های مختلف برای تحلیل این بازار بسیار گسترده می کنند.

و سه تحلیل بنیادی ، تکنیکال و روانشناسی بازار از مهم ترین تحلیل های بازار های مالی می باشد. در واقع این سه تحلیل حتی در بازار بورس ایران نیز وجود داشته و تحلیل گران حرفه ای از این تحلیل ها برای ترید و معاملات خود استفاده می کنند.

روش های تحلیل بازار فارکس

تا کنون برای انواع تحلیل در فارکس سه مورد معرفی کردیم. هر کدام از این موارد برای خود دارای روش ها و تکنیک های بسیار گوناگونی هستند. و متخصصان در هر حوزه از این تکنیک ها جهت انجام معاملات خود استفاده می کنند. به عنوان مثال در تحلیل بنیادی استفاده از سایت های خبری مهم و تصمیم صحیح هنگام انتشار اخبار مهم‌اقتصادی کشور های مهم یکی از روش های تحلیل در فارکس می باشد.

در تحلیل تکنیکال نیز روش های زیادی برای تحلیل فارکس وجود دارد. به عنوان مثال علاوه بر رسم انواع نمودار ها و رسم خطوط حمایتی و مقاومتی تکنیک کندل خوانی بسیار مهم بوده و یکی از روش های بسیار مهم در تحلیل بازار فارکس می باشد. کندل خوانی علاوه بر تحلیل تکنیکال در واقع یکی از روش های تحلیل سنتیمنتال نیز می باشد.

زیرا با بررسی کندل ها و انواع آنها می توان احساسات معامله گران را بررسی کرده و به نوعی بازار فارکس را تحلیل کرد. بررسی فشار خرید و فروش در بازار ، تشخیص صحیح روند و … همگی روش های تحلیل در فارکس محسوب می شوند.

سخن پایانی

اگر بخواهیم بازار فارکس را به صورت خلاصه وصف کنیم ، خواهیم گفت بازار فارکس مکانی است که تنها کسانی خواهند توانست از این بازار سود کنند که بتوانند بازار را به درستی تحلیل کنند. البته پیش بینی و تحلیل دقیق بازار فارکس به هیچ عنوان امکان پذیر نیست. ولی تا حدودی می توان بازار را تحلیل کرده و تا حدودی تصمیم های صحیحی گرفت. در این مقاله انواع تحلیل در فارکس را بیان‌ کردیم . و روش های استفاده از هر کدام از تحلیل ها را برایتان آموزش دادیم. البته در مقالات بعدی هر کدام از این تحلیل ها را کاملا آموزش داده ایم.

در درس بعدی از دوره اسمارت مانی به آموزش مدیریت سرمایه و پول پرداخته ایم.

سوالات متداول

چند نوع تحلیل داریم؟

سه نوع تحلیل در بازار فارکس داریم : فاندامنتال ، تکنیکال و سنتیمنتال .

بهترین روش تحلیل در فارکس چیست؟

استفاده از هر سه تحلیل بنیادی ، تکنیکال و سنتیمنتال بهترین روش تحلیل در فارکس می باشد.

احساسات بازار فارکس چیست ؟

احساسات بازار فارکس در واقع همان روانشناسی بازار فارکس و بررسی احساسات معامله گران می باشد.
زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: