6 دسته مهم از احساسات معامله‌گر

6 دسته مهم از احساسات معامله‌گر

ما در این مقاله به بررسی تأثیر احساسات معامله‌گر درروند معاملات خواهیم پرداخت، بررسی احساسات معامله‌گران در زیرشاخه روانشناسی بازار قرار می‌گیرد.

با سری مقالات آموزشی سایت ایتسکا در خدمت شما عزیزان معامله‌گر هستیم.

احساسات معامله‌گر یکی از مهم‌ترین عناصر موفقیت در بازار سرمایه است.

ما در این مقاله به بررسی تأثیر احساسات معامله‌گر درروند معاملات خواهیم پرداخت، بررسی احساسات معامله‌گران در زیرشاخه روانشناسی بازار قرار می‌گیرد.

برای داشتن یک معامله هوشمندانه باید به سه مبحث تحلیل بازار، مدیریت سرمایه و روانشناسی بازار تسلط کافی داشته باشید.

6 دسته مهم از احساسات معامله‌گر - احساسات معامله‌گر

تحلیل بازار شامل تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال می‌باشد که ما صفر تا صد این دو نوع تحلیل را در مقاله‌های جداگانه‌ای آموزش داده‌ایم.

بیشتر بخوانید : آموزش تحلیل تکنیکال فارکس

مدیریت سرمایه شامل مباحثی چون میزان درصد درگیری سرمایه اصلی در معاملات، حد سود و ضرر و… می‌باشد، شما با داشتن مدیریت سرمایه می‌توانید با اطمینان خاطر بیش‌تر و بدون ترس از دست دادن سرمایه‌ی اصلی‌تان اقدام به معامله کنید.

روانشناسی بازار شامل آنالیز احساسات معامله‌گران و واکنش‌های معامله‌گران در طی فرایند معامله می‌باشد. 

برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی روانشناسی بازار می‌توانید کتاب معامله‌گر منضبط را مطالعه کنید.

بسیاری از معامله‌گران طی سال‌ها آموزش‌های فراوانی در باب تحلیل بازار و مدیریت سرمایه کسب می‌کنند و برای خود یک استراتژی معاملاتی کارآمد طراحی می‌کنند، اما هنگام معامله قادر به اجرای دانش‌ فراگرفته خود نمی‌باشند، عدم توانایی در کنترل احساسات معامله‌گر یکی از عوامل بنیادین شکست در معامله و عدم اجرای استراتژی‌های طراحی شده است.

احساسات معامله‌گر نقش بسیار مهمی درروند اجرای استراتژی معاملاتی دارد.

ما به بررسی 6 دسته از احساسات معامله‌گران می‌پردازیم.

 ترس یکی از مهم‌‌ترین احساسات معامله‌گران

ترس از ابهام ناشی می‌شود، انسان از هر چیز ناشناخته‌ای می‌ترسد.

معامله‌گری جزو مشاغلی است که همیشه با ابهام همراه است، معامله‌گر بعد از هر معامله دچار ترس می‌شود این احساس ترس دلایل بسیاری دارد.

احساسات معامله‌گر
6 دسته مهم از احساسات معامله‌گر 1

دلایل ترس معامله‌گر

ترس از دست دادن سرمایه

راه‌کار مقابله: با داشتن مدیریت سرمایه و استراتژی‌های دقیق ورود و خروج فقط درصد کمی از سرمایه در هر معامله درگیر می‌شود و احتمال از بین رفتن سرمایه مخصوصاً در بازارهای بین‌المللی بسیار کم است.

ترس از تحلیل اشتباه

راه‌کار مقابله: استراتژی معاملاتی متناسب با روحیات خاص خود طراحی کنید، استراتژی معاملاتی‌تان را در معرض امتحان قرار دهید و در طی زمان ایراداتش را رفع کنید تا درصد موفقیت استراتژی معاملاتی‌تان افزایش یابد.

ترس از بازماندن از بازار سود ده

راه‌کار مقابله: حین معامله به خود یادآور شوید که بازار و فرصت‌های معاملاتی همیشه وجود خواهند داشت پس اگر به تحلیل خود اطمینان ندارید وارد معامله نشوید.

ترس از اخبار و واکنش سایر معامله‌گران به اخبار

راه‌کار مقابله: انجام معامله در بازه‌های زمانی کوتاه‌ مدت همیشه استرس آور است زیرا قیمت سهم‌ها به کوچک‌ترین اخبار هم واکنش نشان می‌دهند برای مقابله با این ترس سعی کنید در بازه‌های زمانی بلندمدت معامله کنید.

ترس از بازگشت سود

راه‌کار مقابله: بسیاری از معامله‌گران وقتی به سود نسبی رسیدند سریع اقدام به بستن معامله می‌کنند در حالی‌که سهم در مسیر صعودی قراردارد و سود بزرگی در راه است، برای مقابله با این ترس به استراتژی معاملاتی‌تان پایبند باشید و به اصطلاح بورس بازها گنجشک روزی نباشید.

سخن معامله‌گر ترسو با خود: معامله در سود خوبی قرار گرفته‌است، بهتر است قبل از برگشت قیمت معامله را به پایان برسانم.

طمع

طمع یکی دیگر از احساسات معامله‌گران است که عملکردشان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، معامله‌گران طمع‌کار مدیریت ریسک را نادیده می‌گیرند.

نبود برنامه مدیریت ریسک، سرمایه شما را به خطر می‌اندازد و در نهایت شما با عنوان یک معامله‌گر بازنده از بازار خارج خواهید شد.

افراد طمع‌کار بازار سرمایه را به‌مثابه‌ی یک کارزار قمار می‌بینند و اصول مدیریت سرمایه و استراتژی‌های معاملاتی را نادیده می‌گیرند.

انواع طمع در بازار سرمایه

  • بیش‌تر معامله‌گران بازار سرمایه رؤیای یک شبه ثروتمند شدن را در سر می‌پرورانند.
  • معامله‌گران طمع‌کار بیش از حد معامله می‌کنند.
  • مدیریت سرمایه ندارند و با حجم‌های بسیار بالا معامله می‌کنند.

راه‌کار مقابله با طمع: به‌درستی آموزش ببینید، استراتژی معاملاتی داشته باشید، مدیریت سرمایه را رعایت کنید.

امید

امید یکی از احساسات مثبت انسانی است اما امید بیش‌ازاندازه در معامله‌گری بسیار مهلک می‌باشد و جزو موارد نامطلوب در احساسات معامله‌گری است.

برای مثال معامله‌گر یک تحلیل انجام می‌دهد، حد سود و ضرر سهم را مشخص می‌کند و وارد معامله می‌شود، در حین معامله متوجه می‌شود که معامله به حد ضرر خود نزدیک شده است در این زمان معامله‌گر با امید برگشت روند نمودار حد ضرر خود را تغییر داده و منتظر تغییر روند معامله می‌شود.پایبند نبودن به استراتژی معاملاتی و تحلیل باعث ضررهای جبران‌ناپذیری می‌شود. 

در مثال دیگر از امید، معامله‌گران برای جبران زیان‌های قبلی خود اقدام به معامله با حجم‌های بالا می‌کنند که کاملاً با اصول مدیریت سرمایه در تضاد است. 

سخن معامله‌گر امیدوار با خود: بنظرم قیمت دارد بر می‌گردد، حد ضرر را فقط کمی دورتر قرارمی‌دهم، جاي نگرانی نیست.

هیجان و اضطراب یکی دیگر از مهم‌ترین احساسات معامله‌گران

یک معامله‌گر در شرایط عادی باید با آرامش و اطمینان خاطر به معامله بپردازد، اگر به هر جهتی در حین معامله دچار اضطراب می‌شوید به شما توصیه می‌کنم سلامتی روحی و جسمی خود را در اولویت قرار داده و درصدد رفع اضطراب خود برآیید.

دلایل هیجان و اضطراب در معامله

معامله با حجم بسیار بالا

عدم رعایت استراتژی معاملاتی

معامله بدون دانش 

روانشناسی بازار
6 دسته مهم از احساسات معامله‌گر 2

ناامیدی

ناامیدی یکی دیگر از عناصر احساسات معامله‌گران است.

بسیاری از معامله‌گران بعد از چند معامله ناموفق دچار ناامیدی می‌شوند و با انجام معاملات زیاد یا انجام معاملاتی با حجم زیاد درصدد جبران زیان‌های خود هستند.

برای مقابله با ناامیدی سعی کنید عدد مخصوص خود را به‌دست آورید، این بدان معناست در طول یک بازه‌ی زمانی (مثلاً یک ماهه) با رعایت اصول مدیریت سرمایه و استراتژی تحلیلی خود اقدام به انجام معامله کنید در طی این مدت تمام معاملات خود را ثبت و ضبط کنید، درنهایت متوجه خواهید شد که در طی این بازه زمانی شما چندین زیان پشت سرهم داشته‌اید ولی برآیند تمامی معاملات شما مثبت است.

پس با چند معامله ناموفق ناامید نشوید اگر آموزش‌دیده باشید و اصول مدیریت سرمایه را رعایت کنید برآیند معاملات در اکثر مواقع سود خواهد بود.

نقش احساسات در فرایند معامله بسیار حائز اهمیت است، یک معامله‌گر موفق فردی است که بتواند در مواقع بحرانی احساسات خود را کنترل کرده و طبق استراتژی معاملاتی خود حرکت کند.

باید یادآور شویم که کنترل احساسات امری بسیار مهم‌تر و حیاتی‌تر از سایر عناصر معامله‌گری مانند مدیریت سرمایه و طراحی استراتژی معاملاتی است، شما بدون کنترل احساسات خود هیچ‌یک از برنامه‌های خود را نمی‌توانید عملی کنید.

توصیه من به شما این است که آموزش ببینید، تمرین کنید، روحیات خودتان را بشناسید، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید، بر روی کنترل احساسات خود کار کنید و درنهایت با مدیریت سرمایه اقدام به معامله کنید.

سعید محمدی
سعید محمدی

تریدر - مشاور مالی - نویسنده

نویسنده این مقاله

من موسس وبسایت ایتسکا هستم و از سال 2021 در حال مدیریت و رهبری این وبسایت هستم. تخصص اصلی من در حوزه فارکس و البته مارکتینگ است. من شخصا تمام بروکر هایی که در وبسایت ایتسکا معرفی شده است را به صورت کامل با پول واقعی و حساب ریل بررسی کرده ام. تمامی نقد ها و بررسی هایی که نگاشته ام بر مبنای مشاهدات من در بروکر هاست. سوابق حرفه ای من شامل مدرک معامله گری ارز های دیجیتال از مجموعه بین المللی IEC و مدرک معامله گری در بازار های مالی و مدرک شناسایی اصول بازار سرمایه است. من عضور رسمی انجمن انفورماتیک ایران و مشاور مالی در شرکت های ایرانی و غیر ایرانی هستم.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: