کانال در فارکس-نحوه رسم کانال ها Channels

کانال در فارکس-نحوه رسم کانال ها Channels

زمانی که قیمت معامله بین دو خط روند محدود می شود ، یعنی یک کانال روند وجود دارد. و قیمت در میان این کانال حرکت می کند. به این کانال ها کانال قیمتی نیز گفته می شود. در درس 11 از آموزش پرایس اکشن الهام گرفته از سبک ال بروکس قرار داریم. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و از لینک زیر می توانید تمامی درس های دوره را مشاهده کنید.

کانال در فارکس چیست؟

اگر به نمودار های قیمتی سهام و یا جفت ارز ها دقت کنید ، خواهید دید قیمت ها در داخل یک کانال در حال حرکت هستند. اگر به تایم فریم های مختلف توجه کنید در هر تایم فریم کانال های مختلفی پیدا خواهید کرد. کانال در فارکس کانالی است که از یک خط روند و یک خط کانال روند تشکیل شده باشد. به عنوان مثال یک کانال نزولی از یک خط روند نزولی و نیز یک خط کانال نزولی تشکیل شده است. به عبارت دیگر کانال در فارکس را این گونه می توان تعریف کرد:

زمانی که قیمت میان دو خط روند محدود شده و بین دو خط جابجا شود ، یک کانال ایجاد شده است.

مانند شکل زیر

کانال در فارکس-نحوه رسم کانال ها Channels - کانال ها

کانال در فارکس
کانال در فارکس

این مثال را به صورت کاملا ساده برای درک بیشتر رسم کرده ایم. و در این نمودار های قیمتی می توان کانال های دقیق تر و بهتری رسم کرد. در ادامه نحوه رسم کانال ها و نیز استراتژی معاملاتی آنها را به صورت کامل و دقیق برایتان آورده ایم.

انواع کانال ها

در کل در بازار های معاملاتی چهار نوع کانال داریم:

  • کانال صعودی
  • کانال نزولی
  • کانال افقی
  • کانال مثلثی

برای رسم هر کدام از این کانال ها ابتدا باید بتوانید روند بازار را تشخیص دهید. برای درک و آموزش بهتر این درس بهتر است دو درس قبلی ما یعنی فشار خرید و فروش در فارکس و مالک بازار را مطالعه کنید.

کانال صعودی

در یک چارت قیمتی زمانی کانال صعودی رسم می شود که قدرت خریدران بیشتر بوده و بازار روندی صعودی دارد. هر کانالی که رسم می شد می توان در داخل آن کانال دیگری نیز رسم کرد. فقط زمانی در داخل کانال نمی توان کانال دیگری رسم کرد که میکرو کانال باشد که در درس بعدی به این موضوع پرداخته ایم.

کانال در فارکس-نحوه رسم کانال ها Channels - کانال ها

هر چه به انتهای کانال نزدیک می شویم شیب آن کمتر شده و به نوعی رغبت خریدارن برای خرید کمتر شده و قدرت فروشندگان بیشتر می شود. و در انتها شاهد تغییر روند خواهیم بود. در اغلب مواقع در انتهای کانال مثلث اصلاحی را خواهید دید.

کانال نزولی

در یک چارت قیمتی زمانی کانال نزولی رسم می شود که قدرت فروشندگان بیشتر بوده و بازار روندی نزولی دارد. در این حالت ابتدا یک خط روند رسم شده و بعد خطی موازی با آن به عنوان خط دیگر کانال رسم خواهد شد.

و همانند کانال صعودی در انتهای روند شیب کم شده و می توان خط دیگری که نقاط بیشتری را قطع می کند ، رسم کرد. تا بتوان معاملات دقیق تری داشت.

کانال افقی

زمانی که بخواهیم در روند رنج کانال رسم کنیم ، کانال افقی رسم خواهیم کرد. رسم کانال افقی راحتتر می باشد. برای رسم کف کانال خطوط حمایت را به هم وصل کرده و برای رسم سقف کانال نیز خطوط مقاومت را به هم وصل می کنیم. در داخل این کانال افقی باز هم می توان کانال های دیگری نیز رسم کرد. در ادامه با مثال هایی نحوه رسم و … را کاملا آموزش خواهیم داد.

کانال مثلثی

البروکس مثلث ها را نیز کانال می داند. چون در این حالت معامله در داخل اضلاع مثلث جریان دارد. مثلث ها رفتار روند را نیز در خود داشته و می توان بر اساس آنها بازار را تحلیل کرد.

مثلثی که دو ضلع آن به مرور در حال فاصله گرفتن از هم هستند ، نشان دهنده واگرایی در کانال مثلثی می باشد.

مثلث انقباضی بین دو خط روند قرار می گیرد. بازار در یک روند نزولی کوچک با اوج های پایین تر و نیز روند صعودی کم شیب قرار دارد.

مثلث صعودی دارای یک خط مقاومت در بالا و یک خط روند صعودی در پایین است.

مثلث نزولی دارای یک خط حمایت در پایین و یک خط روند نزولی در بالا است.

گوه Wedge یک کانال صعودی و یا نزولی است که در آن خط روند و خط کانال همگرا می شوند. و خود نوعی مثلث است.

اصلاح ABC در روند صعودی یک کانال نزولی کوچک و اصلاح ABC در روند نزولی یک کانال صعودی کوچک می باشد.

نحوه رسم و معامله در کانال صعودی

هنگام رسم و معامله در کانال ها البروکس فقط از اندیکاتور ma استفاده می کند. معامله گرانی که با استفاده از پرایس اکشن معامله می کنند ، علاقه ای به استفاده از اندیکاتور های مختلف ندارند.

کانال صعودی می تواند در یک روند صعودی ، روند رنج ، روند نزولی و یا در انتهای یک کانال نزولی قرار گیرد (بازار در حال معکوس شدن است). اگر کانال صعودی در روند رنج قرار گرفته باشد ، تریدر ها می توانند زمانی که قیمت در نیمه پایینی کانال و نیز در کف روند رنج قرار دارد ، خرید کنند و زمانی که قیمت بالاتر رفته و تمایل خریداران برای خرید کمتر می شود ، در نزدیکی های سقف کانال آن را بفروشند.

در کانال صعودی قوی خرید در قیمت های بالاتر بهتر است. زیرا احتمال تغییر روند کمتر است. و معامله گران در انتهای کانال نیز اقدام به خرید می کنند. کانال صعودی و افزایش قیمت تا زمانی که قیمت به فشار فروش و یا خط مقاومت قوی نرسد ، ادامه خواهد داشت.

اگر کانال باریک باشد نشان از قوی بودن روند دارد. کانالی که در کل پولبک ندارد و یا یک و یا دو پولبک دارد ، میکرو کانال می باشد.

کانال در فارکس
کانال در فارکس

اگر کانال صعودی در انتهای کانال نزولی مشاهده شود ، مانند یک پرچم خواهد بود . در این حالت در 5 تا 10 کندل انتهای کانال نزولی روند ضعیف را مشاهده خواهید کرد. و نشان از معکوس شدن بازار دارد. در این حالت بعد از دو و یا 3 شکست یک روند صعودی در کانال صعودی آغاز خواهد شد.

چرا بازار در داخل کانال حرکت می کند؟

به دلیل وجود خلاء و زمانی که قیمت یه سقف کانال نزدیک می شود ، ممکن است چند تیک از آن بالاتر هم برود. در این حالت گاو های بازا دوست دارند در بالاترین سود فروخته و از طرفی خرس ها نیز با مشاهده سقف کانال اقدام به باز کردن پوزیشن Short می کنند.

در انتها کانال معامله گران معاملات خود را کمتر کرده و منتظر روند جدید و کانال جدید می مانند. معمولا در انتهای کانال صعودی ، کانال مثلثی (الگوی مثلی) تشکیل می شود.

اگر کانال صعودی قوی باشد بهتر است مانند معامله گران حرفه ای با روند معامله کنید. معامله در داخل کانال فقط برای کانال های پهن مفید خواهد بود.

کانال تا زمانی ادامه پیدا می کند خریداران چیزی برای خرید داشته باشند. تا جایی که بازار به حدی می رسد که خریداران قدرت خرید خود را از دست داده و قدرت فروشندگان بیشتر خواهد شد. در این حالت روند صعودی با شکست در خط بالای کانال به پایان خواهد رسید.

معمولا بعد از هر کانالی چه نزولی و چه صعودی به دلیل عدم اطمینان خریداران و فروشندگان از جهت بازار ، یک روند رنج (کانال افقی) ایجاد خواهد شد.

تمامی مواردی که برای کانال صعودی و نحوه معامله در آنها بیان کردیم ، برای کانال نزولی نیز صدق می کند.

کانال صعودی مانند یک پرچم نزولی است و باید مانند آن رفتار کرد. یعنی بعد از کانال صعودی احتمال شکست خط روند و شروع بازار خرسی زیاد است.

هرچه خطوط روند کانال به هم نزدیک تر باشد ، نشان از قوی بودن روند دارد. هر چه روند قوی تر باشد ، کندل ها بالای میانگین متحرک باقی خواهند ماند و هنگام تغییر روند MA زیر کندل ها قرار می گیرد.

در انتهای کانال صعودی اگر چندین کندل نزولی قوی مشاهده کردید به احتما زیاد تغییر روند صعودی به نزولی و یا صعودی به رنج را خواهیم داشت. پس با احتیاط بیشتری معامله کنید.

شکست کانال Breakouts

هنگام وقوع شکست کانال سه حالت ممکن است ایجاد شود:

  • شکست ممکن است شامل معاملات بیشتری شده و بدون تغییر روند کانال به روند خود ادامه دهد.
  • ممکن است کانال شکست خورده و به سمت معاملات معکوس پیش برود.
  • و یا ممکن است بازار به سمت رنج شدن روفته و یک روند رنج ایجاد شود.

هنگام مشاهده سیگنال بار و کی بار برگشتی حتما به کندل بعدی آن توجه کنید. اگر کندل بعد از کندل سیگنال سبز قوی باشد احتمالا روند به راه خود ادامه خواهد داد و برگشتی در کار نیست. ولی اگر کندل قرمز رنگ قوی دیدید احتمالا برگشت روند (روند معکوس) و شکست کانال در پیش است.

برای مثال به شکل زیر دقت کنید:

کانال ها در روند رنج
کانال ها در روند رنج

برگشت به کانال بعد از شکست

در اکثر مواقع زمانی که در کانال قرار داریم ، بعد از چندین شکست قیمت دوباره به کانال روند بر خواهد گشت. یعنی اگر در کانال نزولی ، صعودی و … قرار داشته باشیم ، قیمت به همان کانال بر می گردد. برای درک بیشتر به شکل زیر توجه کنید.

برگشت به کانال بعد از شکست
برگشت به کانال بعد از شکست

در این شکل در قسمتی از بازار که درروند رنج قرار دارد، کانال رنج را رسم کرده ایم. در نقاط 1 و 2 قیمت از محدوده کانال خارج شده و دوباره به داخل کانال بازگشته است.

کانال صعودی در روند های مختلف

کانال صعودی هم می تواند در روند صعودی ، هم نزولی و هم رنج وجود داشته باشد. در دو شکل زیر کانال های صعودی را در دو روند صعودی و نزولی می بینید.

کانال صعودی در روند نزولی
کانال صعودی در روند نزولی
کانال صعودی در روند صعودی
کانال صعودی در روند صعودی

زمانی که در روند نزولی قرار داریم ، معامله گران اسکالپ تریدینگ می توانند با مشاهده کانال باریک صعودی وارد شده و اسکالپ کنند. بازار بعد از مشاهده کانال صعودی به روند نزولی خود ادامه داده است. این کانال های صعودی در داخل روندها مخصوصا روند نزولی پرچم نزولی محسوب می شود.

رسم کانال ها
رسم کانال ها

در شکل بالا در ابتدای روند صعودی یک کانال صعودی قوی می بینید. (کانال شماره 1)

بعد از این کانال، کانال مثلثی شماره 2 را می بینید که نشان از ادامه دار بودن روند صعودی دارد.

سپس یک کانال صعودی با شیب بالایی کم (شماره 3) که می توان باز کانال مثلثی در نظر گرفت می بینید. در انتهای کانال، کندل های پر قدرت نزولی را شاهد هستید که احتمال برگشت و تغییر روند را زیاد می کند. در میان این الگوی مثلثی یک روند صعودی قوی (شماره 4) نیز وجود دارد که معامله گران اسکالپینگ می توانند از آن استفاده کرده و سود کنند.

نحوه معامله در کانال نزولی

تمامی مواردی که تاکنون برای کانال صعودی بیان کردیم در کانال نزولی نیز صادق است. به دلیل طولانی شدن مطلب از بیان مطالب تکراری خودداری نموده و با بیان چند مثال نحوه معامله در کانال نزولی را بیان می کنیم.

در روند نزولی زیر می توان کانال های بسیار متنوعی رسم کرد. معتبرترین کانال کانالی است که خطوط ان بیشترین نقاط قله و دره ها را قطع کند.

نحوه معامله در کانال نزولی
نحوه معامله در کانال نزولی

در شکل بالا ابتدا یک کانال بزرگ که بین دو خط A و C محدود شده اند می بینید. خط A می تواند به عنوان خط روند محسوب شود زیرا نقاط بسیار بیشتری را قطع کرده و معتبر تر است.

خط B موازی با خط A رسم شده است. برای رسم خط موازی با خط روند در تریدینگ ویو روی خط روند کلیک کرده و دکمه کنترل را نگه داشته و آن را بالا و یا پایین بکشید و خط مورد نظر را رسم کنید.

در داخل این کانال کانال های کوچک دیگری نیز که آن را با رنگ زرد برایتان رسم کرده ایم نیز می توان رسم کرد.

سوالات متداول

کانال در فارکس چیست؟

کانال محدوده ای در نمودار قیمتی است که معاملات بین آن دو خط محدود می شود. گاهی کندل ها از خط عبور کرده و به داخل کانال باز خواهند گشت.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 8 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • Hamid Aliabadi
    امتیاز:

    با تشکر از زحماتتون.
    برای رسم کانال نزولی/صعودی نیاز به دو پیووت کف/ سقف می باشد. در آموزش ذکر نشده بود.

    • user-4 زینب اصغری

      سلام و تشکر از شما
      این نکته آموزشی نیز به مقاله اضافه خواهد شد.

  • Reza Rostami

    هرچه خطوط روند کانال به هم نزدیک تر باشد ، نشان از قوی بودن روند دارد. هر چه روند قوی تر باشد ، کندل ها بالای میانگین متحرک باقی خواهند ماند و هنگام تغییر روند MA زیر کندل ها قرار می گیرد.
    در تغییر روند صعودی به نزول ma بالای کندل ها قرار خواهد گرفت

  • مسعود

    درود بر شما وقت بخیر از زحمات شما قدردانی می کنم

  • مژگان

    سلام بسیار ممنون از مطالب مفیدتون

  • Yousefi

    تشکر فراوان

  • مهیار

    ممنون از زحماتی که کشیدید عالیه مطالب.

    • تیم نویسندگان

      سلام و درود.
      ممنون از شما بابت مطالعه این مطالب و حضورتون در وبسایت ما.