الگوی Swap در پرایس اکشن RTM – آموزش معامله در الگوی Swap

الگوی Swap در پرایس اکشن RTM – آموزش معامله در الگوی Swap

الگوی Swap یکی از الگو های پرایس اکشن RTM می باشد و عملکرد آن به نوعی متفاوت از الگو های قبلی آن می باشد. زمانی که یک ناحیه عرضه و یا تقاضای قوی (زون قوی) در بازار داریم و قیمت به آن توجهی نکرده و از آن عبور کند ، نقش آن زون برعکس خواهد شد. به این عمل تغییر زون ، Swap در پرایس اکشن rtm گفته می شود.

این مقاله درس 13 از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید : دوره rtm رایگان

الگوی Swap در پرایس اکشن RTM چیست؟

الگوی Swap در پرایس اکشن RTM تغییر زون می باشد. فرض کنید یک زون تقاضای قوی در نمودار داریم و قیمت به این ناحیه رسیده و بر خلاف تصور ما آن را شکسته و از آن عبور می کند. در این حالت زون تقاضا عوض شده و به زون عرضه تبدیل خواهد شد.

الگوی Swap در پرایس اکشن RTM - آموزش معامله در الگوی Swap - الگوی Swap

الگوی Swap در پرایس اکشن RTM
الگوی Swap در پرایس اکشن RTM

بیشتر بخوانید : زون چیست؟

اگر در نمودار یک زون عرضه قوی داشته باشیم و قیمت این زون را شکسته و از آن عبور کند ، این زون عرضه به زون تقاضای قوی تبدیل خواهد شد.

به زبان ساده الگوی Swap در rtm تغییر ناحیه عرضه به تقاضا و نیز تقاضا به عرضه در صورت شکست این نواحی می باشد.

الگوی Swap برای تمامی نواحی و زون ها که توسط فلگ لیمیت ، الگوی ftr ، الگوی Caps و … ایجاد می شود صادق بوده و در الگوی Swap را برای تک تک این موارد با ذکر مثال بررسی می کنیم.

فرض کنید توسط یکی از الگو های rtm ناحیه عرضه در چارت قیمتی ایجاد شده است. بازار بالا رفته و به ناحیه عرضه (زون عرضه) رسیده است. ولی برخلاف انتظار بازار برنگشته و به روند صعودی خود ادامه دهد.

در این حالت می گوییم ناحیه عرضه شکسته شده است و الگوی Swap رخ داده و این ناحیه عرضه به ناحیه تقاضای قوی تبدیل شده است و می توانید در این ناحیه سفارش خرید قرار دهیم.

اگر در ناحیه عرضه سفارش فروش قرار داده و با شکست آن با ضرر از معامله خارج شده بودیم ، اکنون می توانیم دوباره در این ناحیه سفارش خرید قرار دهیم. زیرا الگوی swap اغلب در اثر ورود اسمارت مانی (پول هوشمند) به بازار رخ می دهد و نایحه ای که در اثر آن ایجاد شده است قوی می باشد.

الگوی Swap در فلگ لیمیت

در الگوی فلگ لیمیت قیمت با استفاده از یک و یا دو کندل خط SR (حمایت و یا مقاومت) را می شکسته و یک زون ایجاد کرده و به حرکت قبلی خود ادامه می دهد. فلگ لیمیت یکی از الگو های ادامه دهنده می باشد. الگوی Swap در فلگ لیمیت را با ذکر یک مثال آموزش می دهیم.

در شکل زیر خط حمایت و مقاومت (SR) را می بینید. که توسط یک کندل شکسته شده و الگوی فلگ لیمیت را ایجاد کرده است. با استفاده از کندل بیس زون تقاضا را رسم کرده ایم.

سپس بازار بالا رفته و برای پر کردن لیکوئیدیتی در اسمارت مانی به زون تقاضا بر می گردد. ولی برخلاف انتظار آن را شکسته و به سمت پایین حرکت کرده است. در این حالت می گوییم Swap رخ داده و این زون تقاضا به زون عرضه تبدیل خواهد شد. پس باید در این ناحیه به جای سفارش BUY سفارش SELL قرار دهیم.

الگوی Swap در فلگ لیمیت
الگوی Swap در فلگ لیمیت

در شکل زیر مثال دیگری از الگوی Swap در فلگ لیمیت برایتان آورده ایم. خط حمایت و مقاومت SR توسط چند کندل بیس شکسته شده و زون تقاضا ایجاد کرده و به سمت بالا حرکت کرده است.

در این حالت ما در این ناحیه اقدام به سفارش گذاری خرید می کنیم. بازار بعد از بالا رفتن به سمت پایین بر می گردد و سفارش خرید ما اجرا می شود ؛ ولی برخلاف انتظار ما بازار بالا رفته و ناحیه تقاضای ما شکسته شده و بازار به سمت پایین حرکت می کند و ما با ضرر از معامله خارج می شویم.

در این حالت الگوی Swap در پرایس اکشن رخ داده و ناحیه تقاضای ما به ناحیه عرضه تبدیل خواهد شد و ما برای جبران ضرر از دست رفته می توانیم سفارش فروش قرار دهیم.

الگوی Swap در فلگ لیمیت
الگوی Swap در فلگ لیمیت

الگوی Swap در FTR

الگوی FTR یک الگوی ادامه دهنده می باشد. در این الگو ابتدا یک H1 ایجاد شده و این قله با کندل مومنتوم به سمت بالا شکسته شده و دوباره یک H2 جدید ایجاد شده و بعد از H2 کندل های بیس جدیدی ایجاد می شوند. سپس بازار دوباره به سمت بالا حرکت کرده و کندل های بیس ایجاد شده بعد از H2 به سمت بالا شکسته می شوند.

بیشتر بخوانید : ftr چیست؟

زونی که با کندل های بیس بعد از H2 ایجاد شده است زون تقاضای FTR نامیده می شود و الگوی ادامه دهنده می باشد.

حال فرض کنید مانند شکل زیر قیمت برای پر کردن لیکوئیدیتی به زون تقاضای FTR برگشته و برخلاف انتظار ما آن را به سمت پایین شکسته است. در این حالت ناحیه تقاضای FTR به ناحیه عرضه تبدیل شده و ما باید در این ناحیه سفارش فروش قرار دهیم و این همان ایجاد الگوی Swap در پرایس اکشن می باشد.

الگوی Swap در FTR
الگوی Swap در FTR

در شکل زیر مثالی از الگوی Swap در پرایس اکشن را می بینید.

در چارت زیر ابتدا یک H1 داریم ، سپس این قله اینگالف شده و H2 جدیدی ایجاد کرده و دوباره H2 اینگالف شده است. کندل بیس بعد از H2 زون تقاضای FTR را ایجاد کرده است.

همانطور که در شکل دیده می شود زون FTR برخلاف انتظار ما به سمت پایین شکسته است. پس در این نقطه الگوی Swap در RTM داریم و ناحیه تقاضای ما به ناحیه عرضه تبدیل خواهد شد.

الگوی Swap در FTR
الگوی Swap در FTR

الگوی Swap در Caps

در الگوی Caps یکی از الگو های برگشتی RTM می باشد . در این الگو ابتدا قیمت با سرعت زیادی بالا رفته و بعد کندل بیس می سازد. بعد دوباره با سرعت زیادی بالا رفته و دوباره کندل بیس می سازد.

بازار در این قسمت برگشته و در کندل بیس دوم ناحیه عرضه ایجاد می کند.

حال فرض کنید بازار بعد از رسیدن به این ناحیه عرضه برنگشته و آن را شکسته و به سمت بالا حرکت کند. در این حالت الگوی Swap در پرایس اکشن رخ داده و این ناحیه عرضه به ناحیه تقاضا تبدیل خواهد شد.

الگوی Swap در Caps
الگوی Swap در Caps

 برای درک یشتر مثال دیگری برایتان آورده ایم. در شکل زیر الگوی Caps در پرایس اکشن دیده می شود. ابتدا یک کندل Rally (مومنتوم صعودی قوی) می بینید که آن را با R مشخص کرده ایم. سپس کندل بیس ایجاد شده و بعد دوباره Rally دیگیری داریم.

سپس کندل بیس و بعد کندل بیس اول توسط دو کندل صعودی اینگالف شده است و این یعنی الگوی Caps در نمودار ایجاد شده است. در این نمودار در کندل بیس دوم زون عرضه ایجاد شده توسط الگوی Caps را رسم کرده ایم.

قیمت پایین آمده و انتظار داریم زمانی که به زون عرضه Caps رسید به آن عکس العمل نشان داده و پایین بیاید. ولی متاسفانه همانند شکل زیر آن را در قسمت مشخص شده شکسته و به سمت بالا حرکت کرده است.

در این حالت الگوی Swap در rtm ایجاد شده و ناحیه عرضه به ناحیه تقاضا تبدیل شده است. پس تریدر ها باید در این ناحیه سفارش های خرید خود را قرار دهند.

الگوی Swap در Caps
الگوی Swap در Caps

نحوه معامله در الگوی Swap

الگوی Swap در پرایس اکشن RTM در واقع تغییر زون عرضه به تقاضا و نیز تقاضا به عرضه می باشد. سود آوری در فارکس یعنی برایند معاملاتی تریدر مثبت باشد زیرا سود و زیان همیشه در معاملات فارکس وجود دارد.

در مورد الگوی Swap نیز دقیقا به این صورت می باشد.

فرض کنید روند بازار صعودی است و الگوی فلگ لیمیت یک ناحیه تقاضا ایجاد کرده است. ما سفارش خرید خود را در این ناحیه قرار می دهیم و یا قصد داریم در ناحیه تقاضا خریده و حجم معاملات خود را افزایش دهیم.

زمانی که به این ناحیع تقاضا رسیدیم اگر پیش بینی ما درست بوده و بازار به این ناحیه رسیده و سفارش خرید ما اجرا شده و بازار دوباره بالا رود ، ما سود خواهیم کرد. ولی همه می داینم فارکس غیر قابل پیش بینی است و ممکن است بازار به این ناحیه رسیده و برخلاف پیش بینی ما زون تقاضا را شکسته و به سمت پایین تغییر جهت دهد.

در این حالت بر اساس الگوی Swap زون تقاضا به زون عرضه تبدیل خواهد شد.

البته در این حالت سفارش خرید ما اجرا شده و در عین حال حد ضررمان نیز فعال شده و ما تغییر مسیر بازار ما با ضرر از معامله خارج خواهیم شد.

الگوی Swap در واقع فرصتی برای جبران ضرر می باشد. یعنی با تغییر زون تقاضا به عرضه دوباره ما در همان ناحیه برخلاف روند قبلی سفارش فروش قرار داده و زون تقاضا را زون عرضه قوی در نظر می گیریم.

علت ایجاد الگوی swap در پرایس اکشن

ایجاد الگوی swap در پرایس اکشن دلایل زیادی می تواند داشته باشد. یکی از اصلی ترین دلایل ورود پول بزرگ و اسمارت مانی به بازار می باشد. برای مثال فرض کنید جفت ارز USDCAD دلار آمریکا/دلار کانادا را معامله می کنید. بازار در حال تغییر روند صعودی به نزولی بوده و شما ناحیه عرضه قوی برای جفت ارزتان مشخص کرده اید.

در این حالت فرض کنید یک تجارت بزرگ بین دو کشور انجام شده و بانک مرکزی کانادا نیازمند خرید مقدار زیادی دلار خواهد بود و این امر باعث افزایش مقطعی قیمت دلار خواهد شد و برخلاف انتظار شما بازار برنگشته و ناحیه عرضه قوی را شکسته و به سمت بالا حرکت می کند.

به این حالت الگوی swap گفته و ناحیه عرضه تبدیل به ناحیه تقاضای قوی خواهد شد. الگوی swap می تواند به دلایل دیگری نیز از قبیل انتشار اخبار مهم و … نیز باشد.

نتیجه گیری

برای یادگیری الگوی Swap در پرایس اکشن rtm حتما باید بر مفاهیم زون ها و نیز الگو هایی که بر اساس آنها زون های معتبر را پیدا می کنیم ، مسلط باشید.

بعد از پیدا کردن زون ها توسط الگو هایی مانند FTR ، FL ، Caps و … باید ببینیم که آیا الگو به درستی عمل می کند یا خیر؟

اگر الگوبه درستی عمل کرده و ناحیه ای که ایجاد کرده مانند آهنربا قیمت را به سوی خود جذب کند ، پس الگوی Swap منتفی است.

ولی اگر ناحیه عرضه و یا تقاضای ایجاد شده توسط این الگو ها شکسته شود ، زون ها برعکس خواهند شد. یعنی زون عرضه به زون تقاضا و زون تقاضا به زون عرضه تبدیل خواهد شد.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: