پرایس اکشن سبک ict یکی از سبک های معروف و پر طرفدار پرایس اکشن می باشد که توسط مایکل هادلستون فردی ارائه شده است. به این دلیل این سبک ، سبک ict مایکل نیز نامیده می شود. ict مخفف Inner Circle Trader می باشد و دانشجویان زادی در سراسر جهان در حال یادگیری این سبک معاملاتی هستند.
وب سایت ایتسکا به ایجاد دوره ict مایکل هادلستون به صورت کاملا رایگان پرداخته است. در ادامه مقاله لینک درس های دوره قرار داده شده اند. برخی درس های دوره تکمیل شده و در سایت قرار داده شده اند. برخی دیگر نیز ناقص بوده و در حال آماده سازی می باشند و به محض تکمیل شدن لینک آنها در همین قسمت قرار داده خواهند شد. تا انتهای دوره همراه ما باشید.
پرایس اکشن سبک ict چیست؟
پرایس اکشن سبک ict یکی دیگر از سبک های معروف پرایس اکشن می باشد . این سبک نیز مانند سبک های پرایس اکشن بر اساس ورود و خروج پول هوشمند Smart Money ایجاد شده است.
مایکل سال ها در موسسات مالی مختلف فعالیت کرده است. او در طی این سال ها تحلیل بازار های مالی به این نتیجه رسید سرمایه داران بزرگ بازیگران اصلی بازار بوده و آنها روند بازار را مشخ کرده و به هر طرف که به نفعشان باشد ، جهت بازار را تغییر می دهند.
با استفاده از سبک ict می توان رفتار این موسسات بزرگ و حرکت پول هوشمند در بازار را پیش بینی کرده و با هم روند شدن با آنها به سود در این بازار ها رسید. در سبک ict تلاش می شود تا معامله گران خرد با بانک ها و موسسات مالی هم روند شده و بتوانند مانند آنها معاملات سود آوری داشته باشند.
در دوره پرایس اکشن سبک ict مایکل اصلاحات بسیار زیادی وجود دارند که اگر بخواهید یک باره با آنها روبه روبرو شوید برایتان گیج کننده خواهد بود. به این دلیل برخی از این اصطلاحات را در ادامه همین صفحه بیان کرده ایم و برخی دیگر نیز در طول دوره و در درس ها به آنها پرداخته خواهد شد.
در مورد برخی درس های دوره پرایس اکشن سبک ict مایکل این نکته را یادآوری می کنیم برخی دروس در دوره های دیگری که ایجاد کرده ایم ، مشترک می باشد. به این دلیل از تکرار آنها اجتناب کرده و لینک آن درس در آن دوره را برایتان قرار داده ایم. برای مثال درس لیکوئیتی هم در دوره اسمارت مانی پیشرفته و هم در این دوره وجود دارند. پس ما فقط یک درس با عنوان لیکوئیدیتی در فارکس برایتان ساخته و لینک آن را قرار داده ایم.
تنها توصیه ما به شما عزیزان این است که در یادگیری سبک ict و فارکس شکیبا بوده و هیچ گاه عجله نکرده و درس های دوره را به ترتیب دنبال کنید.
اصطلاحات مهم دوره ict مایکل
قبل از شروع درس های دوره ict مایکل باید با چند اصلاح بسیار مهم این سبک آشنا شوید. زیرا در درس های دوره مدام با این کلمات سرو کار خواهید داشت. پس بهتر است قبل از انجام هر کاری با این اصطلاحات ict آشنا شوید.
Accumulation (تجمیع) در ict
زمانی که روند بازار نزولی باشد قیمت از یک حدی به بعد ریزش نکرده و در حال بستر سازی روندی رنج به خود می گیرد و زمانی که نقدینگی مورد نیاز برای صعودی شدن را جمع کرد ، تغییر روند داده و به روند صعودی ادامه می دهد. به این حالت رنج سازی و درجا زدن قیمت در کف ، Accumulation و یا همان تجمیع گفته می شود.
برای مثال در شکل زیر چارت 15m دلار استرالیا به دلار امریکا را می بینید. روند بازار ابتا نزولی است ، سپس در قسمت مشخص شده بازار برای مدتی درجا زده و بعد از جمع کردن نقدینگی و سرمایه گذاری خریداران بازار با قدرت به روند صعودی تغییر پیدا کرده است. در شکل قسمت مشخص شده همان تجمیع در ict می باشد.
Re-Accumulation باز تجمیع در ict
در بازار موقعیت هایی وجود دارد که روند بازار صعودی می باشد. در طول روند زمانی پیش می آید که بازار قدرت کافی برای ادامه دادن روند صعودی ندارد. از طرف دیگر هنوز تغییر روند نیز در بازار نداریم.
در این حالت بازار بعد از صعودی شدن برای مدتی کوتاه درجا زده و نقدینگی مورد نیاز را جمع کرده و بدون تغییر روند دوباره به روند صعودی خود ادامه می دهد. به این حالت Re-Accumulation باز تجمیع در ict گفته می شود.
برای مثال در شکل زیر بازار روند صعودی داشته و در قسمت مشخص شده به زبان ساده تر کمی استراحت کرده و بعد از تجمیع دوباره نقدینگی به روند صعودی خودش ادامه داده است.
Distribution توزیع
در این حالت بازار ابتدا روند صعودی دارد. سپس به نقطه ای می رسد که سفارشات باقی مانده جمع آوری شده و بعد از درجا زدن و جمع کردن سفارشات تغییر روند داده و روند نزولی جدیدش را آغاز می کند. در پرایس اکشن ict به این حالت Distribution (توزیع) گفته می شود.
برای مثال در شکل زیر بازار ابتدا حالت صعودی دارد . در ناحیه مشخص شده که ما آن را توزیع می نامیم ، بازار دیگر بالا تر نرفته و بعد از جمع آوری سفارشات تغییر روند داده و به حالت نزولی برگشته است.
Re-Distribution باز توزیع
Re-Distribution باز توزیع حالتی در سبک ict است که ابتدا بازار نزولی می باشد. سپس برای مدتی متوقف شده و درجا زدن و جمع آوری سفارشات به روند نزولی خودش ادامه می دهد.
برای مثال در شکل زیر می بینید که بازار در حال پایین آمدن می باشد. سپس در قسمت مشخص شده که همان Re-Distribution می باشد متوقف شده و دوباره به حرکت نزولی خود ادامه داده است.
در شکل زیر دوباره این سه حالت مهم و کاربردی در پرایس اکشن ict را بر روی نمودار و به شکل ساره تر نمایش داده ایم.
لیست درس های سبک ict
- مارکت استراکچر (درس 1)
- بهترین زمان برای معامله (درس 2)
- Kill Zone (درس 3)
- اوردر بلاک (درس 4)
- جوداس سوئینگ (درس 5)
- آموزش قیمت گذاری در ict (درس 6)
- لیکوئیدیتی در اسمارت مانی (درس 7)
- Fvg (درس 8)
- مارکت میکر (درس 9)
- مدیریت سرمایه (درس 10)
- نحوه ترید به سبک ict (درس 11)
- ستاپ های معاملاتی ict (درس 12)
- واگرایی (درس 13)
- نرخ بهره (درس 14)
- نحوه عملکرد الگوریتم جابجایی قیمت بانک ها (درس 15)
- الگوی استاپ هانتینگ (درس 16)
- تحلیل بین بازاری (درس 17)
- تمایلات فصلی فارکس Seasonal Tendencies (درس 18)
- سفارش گذاری در فارکس (درس 19)
- مدیریت معامله (درس 20)
- سوئینگ تریدینگ (درس 21)
- معاملات بلند مدت (درس 22)
- ترکیب رنج هفتگی-ماهانه (درس 23)
- استراتژی Osot (One shot One Kill) (درس 24)
- دی تریدینگ (معاملات روزانه) در ict (درس 25)
- گام ترید بانک مرکزی CBDR (Central Bank Dealers Range) (درس 26)
- اسکلپینگ (درس 27)
- پیوت (درس 28)
- نحوه معامله در روند رنج (درس 29)
- نحوه معامله در برگشت روند (درس 30)
- ستاپ BB (ستاپ نون و کره ! اسکلپ کل رنج روزانه) (درس 31)
- استفاده از COT به روش ict (شناخت حرکت های شاخص ها) (درس 32)
- مگا ترید Mega trade (درس 33)
- تحلیل مولتی تایم فریم (درس 34)
استراتژی ict
در سبک ict بازار 4 نوع حرکت از خود نشان می دهد. در طول درس های دوره بیشتر با این مفاهیم آشنا خواهید شد.
- اکسپنشن Expansion
- ریتریسمنت Retracement
- ریورسال Reversal
- کانسالیدیشن Consolidation
اکسپنشن Expansion
حرکت سریع قیمت بعد از حالت رنج اکسپنشن Expansion نامیده می شود. برای مثال در شکل زیر بازار ابتدا در حالت رنج و درجا زدن می باشد. سپس حرکت سریع صعودی از خود نشان می دهد. به این نوع حرکت بازار اکسپنشن Expansion گفته می شود.
ریتریسمنت Retracement
برگشت قیمتی از قسمتی از بازار که اکسپنشن در آن رخ داده است ، ریتریسمنت Retracement نامیده می شود. برای مثال در نمودار بالا بازار بعد از بالا رفتن سریع دوباره پایین برگشته است. اگر درس های دوره را دنبال کنید ، بر این اصطلاحات تسلط پیدا خواهید کرد.
در شکل زیر دو بار اکسپنشن رخ داده و بعد از هر دو بار دوباره ریتریسمنت در نمودار دیده می شود. اگر یادتان باشد در استراتژی ict و در کل در تمامی سبک ها پرایس اکشن باید به دنبال الگو ها در نمودار باشیم.
ریورسال Reversal
در حالت ریورسال Reversal شاهد برگشت قیمتی در بازار هستیم. در شکل زیر چند نمونه ریورسال و یا برگشت در نمودار می بینیم.
کانسالیدیشن Consolidation
حالت کانسالیدیشن Consolidation همان روند رنج در نمودار می باشد. در این حالت بازار خنثی و در حال درجا زدن بوده و روند مشخصی ندارد. اگر حرکت و یا ممونتومی در بازار دیده شود در 50 درصد این ناحیه منتظر فرصتی برای ورود به معامله خواهیم بود.
برای مثال در شکل زیر در قسمت مشخص شده بازار در حالت کانسالیدیشن Consolidation بوده و روند و جهت مشخصی ندارد.
جریان سفارشات در سبک ict
- کندل های اوردر بلاک Order Block
- FVG (Fair Value Gap)
- لیکوئیدیتی
- تعادل قیمتی EQ
تمامی این موارد در لیست درس های ما قرار دارند. در آموزش دوره پرایس اکشن ict که لینک درس های آن را در ابتدای مقاله می بینید ، به طور مفصل به این موارد و موضوعات پرداخته ایم.
نحوه ترید به سبک ict
در دوره پرایس اکشن سبک ict و در درس هایی که از لینک ها بالا مطالعه نحوه ترید به سبک ict کاملا آموزش داده شده است. ترتیب درس ها بر اساس دوره سبک ict مایکل می باشد. پیشنهاد می کنیم برای یادگیری نحوه ترید به سبک ict حتما درس های دوره را دنبال کنید.
در ابتدای دوره ابتدا به آموزش پیدا کردن نواحی که پول هوشومند به آنها وارد و یا خارج شده است پرداخته و سطوح مهم در این سبک را معرفی کرده ایم. با استفاده از این سطوح تریدر باید بتواند در نقطه مناسبی سفارش گذاری کرده و وارد بازار شود.
بعد از ورود باید بتواند بر پوزیشن خود مدیریت معامله داشته باشد. به این صورت که اگر تحلیل تریدر درست بود ، بتواند سود کسب شده را حفظ کرده و در نقطه مناسبی از بار خارج شود.
ولی اگر تحلیل او اشتباه بوده و بازار در خلاف روند حرکت کند ، باید بتواند ضررش را کنترل کرده و در حد ضرر مناسبی از معامله خارج شود. در این دوره به طور من=فصل به اسن موضوع پرداخته شده است.
هر تریدر با توجه به شرایط زندگی و روحیات شخصی خود استراتژی معاملاتی مختلف و منحصر به فردی برای خود دارد. به این دلیل برای خود نوع معاملات متفاوتی از قبیل بلند مدت ، اسکلپینگ و … دارد. به این دلیل در درس های آخر نحوه معامله به صورت بلند مدت و اسکلپینگ و مولتی تایم فریم را آموزش داده ایم.
نظرات و بررسی های کاربران
با سلام و تشکر از سایت خوبتون و مطالب عالی.
فقط لینک خیلی از درسهای مبحث ict خراب هست و باز نمیشود.ممنون میشم اگه درست کنید
سلام و تشکر از شما
چشم بررسی می کنیم.
لینک هایی که باز نمی شن هنوز مطالبشون تکمیل نشده و در سایت قرار داده نشدن.
به محض آماده سازی قرار می گیرند.
مطالب بسیار جامع،سلیس و کاربردی هستند.ممنون بابت زحمتی که کشیدید.