الگوی Can Can در RTM یکی دیگر از قدرتمند ترین الگو های پرایس اکشن میانته می باشد. در واقع این الگو آخرین الگوی معاملاتی rtm می باشد. الگوی can can با نام الگوی Dancing Lady نیز شناخته می شود. این الگو در واقع ترکیبی از الگوی CAPS و الگوی فشردگی می باشد.
در ادامه الگوی Can Can را به صورت کامل آموزش داده و نحوه معامله در این الگو را آموزش می دهیم.
این مقاله درس 20 (آخرین درس) از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید : دوره rtm رایگان
الگوی Can Can Price چیست؟
الگوی Can Can Price یکی از مهم ترین الگو های برگشتی پرایس اکشن rtm می باشد. در این الگو ابتدا الگوی Caps و بعد الگوی فشردگی تشکیل می شود و در یک زون قوی قیمت برگشت داده می شود.
در الگوی can can نزولی ابتدا کندل رالی بعد کندل بیس و بعد رالی تشکیل می شود. یعنی ابتدا یک RBR داریم. این کندل بیس تشکیل یک زون Authentic داده است. سپس قیمت پایین آمده و با کندل دراپ این زون را به سمت پایین می شکند. (الگوی Caps)
در ادامه قیمت دوباره به سمت بالا حرکت کرده و الگوی فشردگی ایجاد می کند و به سمت زون Caps حرکت کرده و در ناحیه عرضه Caps با قدرت زیادی به سمت پایین حرکت می کند.
در شکل زیر به صورت کاملا آشکار این الگو را نشان داده ایم.
همانطور که در شکل زیر می بینید ابتدا یک کندل رالی (صعودی قوی) داریم و بعد شاهد کندل بیس و دوباره کندل رالی هستیم. کندل بیس ایجاد شده یک زون Authentic تشکیل داده است که زون تقاضا می باشد. قیمت پایین آمده و این زون را با قدرت زیادی شکسته و به سمت پایین حرکت کرده و دوباره به سمت بالا برمی گردد. در مسیر برگشت قیمت به سمت بالا الگوی فشردگی ایجاد شده و قیمت تا ناحیه عرضه بالا رفته و بعد از رد کردن لیکوئیدیتی به سمت پایین تغییر مسیر می دهد.
یادآوری : در الگوی فشردگی (CP) قیمت از یک ناحیهی تقاضا و یا عرضه شروع به حرکت کرده و در مسیرش زون های عرضه و یا تقاضای پی در پی ایجاد می کند و این زون ها در مسیر حرکت تست شده و سفارش های خرید و یا فروش توسط معامله گران پر می شوند. این امر باعث کاهش روند بازار شده و با رسیدن به یک سطح عرضه و یا تقاضا تغییر روند در بازار رخ می دهد.
انواع الگوی Can Can
دو نوع الگوی Can Can داریم:
- الگوی Can Can صعودی
- الگوی Can Can Price
الگوی Can Can صعودی
الگوی Can Can صعودی را در شکل زیر می بینید. قیمت ابتدا تشکیل ساختار DBD می دهد. یعنی ابتدا یک کندل دراپ ، بعد بیس و دوباره دراپ داریم. کندل بیس تشکیل زون Authentic داده و بعد این زون عرضه با قدرت و با یک کندل رالی (R) به سمت بالا شکسته می شود.
سپس قیمت دوباره برگشته و الگوی فشردگی ایجاد می کند. در الگوی فشردگی قیمت زون های پی در پی ایجاد کرده و این زون ها دوباره توسط قیمت تست می شوند. در نهایت قیمت بعد از رسیدن به زون تقاضا تغییر مسیر داده و دوباره به سمت بالا حرکت خواهد کرد.
به این الگوی ایجاد شده الگوی Can Can صعودی گفته می شود.
الگوی Can Can نزولی
الگوی Can Can نزولی را در شکل زیر می بینید. قیمت ابتدا تشکیل ساختار RBR می دهد. یعنی ابتدا رالی بیس رالی داریم. کندل بیس تشکیل زون Authentic داده و بعد این زون تقاضا با قدرت و با یک کندل دراپ به سمت پایین شکسته می شود.
سپس قیمت دوباره برگشته و الگوی فشردگی ایجاد می کند. در الگوی فشردگی قیمت زون های پی در پی ایجاد کرده و این زون ها دوباره توسط قیمت تست می شوند. در نهایت قیمت بعد از رسیدن به زون تعرضه تغییر مسیر داده و دوباره به سمت پایین حرکت خواهد کرد.
به این الگوی ایجاد شده الگوی Can Can نزولی گفته می شود.
نحوه معامله در الگوی Can Can
الگوی Can Can مانند الگوی دایموند به ندرت در بازار رخ می دهد. ولی احتمال موفقیت این الگو بالا بوده و در صورت مشاهده این الگو در صورت ورود به معامله به احتمال زیاد سود خوبی نصیبتان خواهد شد.
برای آموزش نحوه معامله در الگوی Can Can مثالی برایتان آورده ایم.
در شکل زیر ابتدا کندل R بعد بیس و دوباره R می بینید. در این حالت زون تقاضا را برای کندل بیس رسم می کنیم.
قسمت بالا رفته و دوباره پایین آمده و به زون عکس العمل نشان نداده و پایین می آید.
بعد می بینید الگوی فشردگی ایجاد شده و نواحی تقاضای پی در پی ایجاد شده و این نواحی تست می شوند. یعنی قیمت برای تغییر مسیر آماده شده و با رسیدن به یک زون عرضه قوی تغییر مسیر خواهد داد. یعنی ما باید در زون عرضه و یا همان نقطه C سفارش فروش خود را ثبت کنیم.
در مثال بالا بعد از ورود به معامله در ناحیه عرضه باید حد سود و ضرر در فارکس را نیز مشخص سازیم.
در مثال بالا معمولا حد ضرر معمولا یک تیک بالاتر از زون تقاضا قرار می دهیم. یعنی SL در شکل بالا
حد سود نیز معمولا تریدر ها به صورت پله ای از معامله خارج می شوند. پس می توانیم حجم معامله خود را یک بار در زون Authentic کاهش داده و بقیه را در ناحیه تقاضای پیش رو خارج کنیم.
آموزش معامله در الگوی Can Can صعودی
در شکل زیر الگوی Can Can صعودی را می بینید. برای مشاده الگوی can can صعودی ابتدا باید ساختار DBD در نمودار ظاهر شود که در شکل زیر دیده می شود.
بر اساس کندل بیس زون عرضه Authentic را رسم می کنیم. قیمت بالا رفته و به این زون عکس العمل نشان نداده و آن را به سمت بالا شکسته است.
سپس الگوی فشردگی ایجاد شده و زون های عرضه متوالی ایجاد شده و این زون ها دوباره تست شده و بازار را برای تغییر مسیر آماده می کند.
در این حالت باید به دنبال نقطه مناسبی برای ورود به بازار و اوردرگذاری خرید بود. پس در ناحیه تقضا که در شکل زیر نشاده داده ایم سفارش خرید خود را قرار داده و وارد بازار می شویم.
حد ضرر را با توجه به موقعیت می توانیم یک تیک پایین تر از ناحیه تقاضا قرار دهیم.
حد سود (TP) را نیز به صورت پله ای در دو قسمت مانند شکل زیر می توانیم قرار دهیم.
نتیجه گیری
الگوی Can Can آخرین و یکی از مهم ترین الگو های پرایس اکشن rtm می باشد. این الگو به ندرت در بازار رخ می دهد و احتمال موفقیت آن زیاد است. الگوی برگشتی can can در واقع ترکیب دو الگوی Caps و فشردگی می باشد. پس اگر بر این دو الگوی قبلی تسلط داشته باشید ، به راحتی خواهید توانست از الگوی can can استفاده کرده و از آن در معاملات خود استفاده کنید.
در الگوی can can صعودی تغییر روند بازار از نزولی به صعودی اتفاق افتاده و باید به دنبال فرصتی مناسب برای خرید بود.
در الگوی can can نزولی نیز تغییر روند بازار از صعودی به نزولی اتفاق افتاده و باید به دنبال فروش در ناحیه عرضه باشیم.