آموزش نقاط پیوت Pivot Point در فارکس + اندیکاتور تشخیص پیوت ماژور

آموزش نقاط پیوت Pivot Point در فارکس + اندیکاتور تشخیص پیوت ماژور

نقاط پیوت pivot چیست؟

نقاط پیوت نقاطی هستند که بر روی نمودار های تکنیکال می توان آنها را مشاهده کرد. نقاط پیوت نقاطی می باشند که در این نقاط قیمت ها تغییر جهت می دهند. یعنی اگر روند قیمت نزولی بوده و در یک نقطه متوقف شده و قیمت از حالت کاهشی خارج شده و افزایشی می شود ، این نقطه تغییر قیمت پیوت می باشد. نقاط پیوت ، با نام نقاط برگشتی نیز شناخته می شود . یعنی نقاطی هستند که در آنها قیمت ها برگشت داده می شوند.

اگر یک نمودار را با دقت مشاهده کنید تعداد بسیار زیادی نقاط پیوت مشاهده خواهید کرد. بعضی از این نقاط بی استفاده بوده و بعضی دیگر مفید بوده و در تحلیل تکنیکال فارکس بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. در کل دو نوع نقاط پیوت داریم که تشخیص دقیق آنها فقط توسط تریدر های حرفه ای ‌ممکن می باشد و با تشخیص دقیق این نقاط به سود های خوبی در بازار های سرمایه گذاری رسید. از نقاط پیوت می توان در رسم نقاط مقاومت و حمایت استفاده کرد. در ادامه اندیکاتور تشخیص پیوت را آموزش می دهیم.

آموزش نقاط پیوت

شناسایی نقاط پیوت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. معامله گران در نقاط Pivot می توانند با تصمیم گیری صحیح اقدامات یهتری انجام داده و سود خوبی در معاملات داشته باشند. روش های مختلفی برای اموزش نقاط پیوت وجود دارد. برای آموزش ابتدا انواع نقاط pivot را بیان می کنیم. سپس بهترین روش هایی که می توان با استفاده از آن این نقاط را پیدا کرد ، آموزش می دهیم.

آموزش نقاط پیوت Pivot Point در فارکس + اندیکاتور تشخیص پیوت ماژور - نقاط پیوت

انواع نقاط پیوت

نقاط پیوت را می توان با توجه به اهمیت و کاربرد آن در دو دسته قرار داد:

  • نقاط پیوت مینور
  • نقاط پیور ماژور

نقاط پیوت pivot مینور

تمامی ریز موج ها در نمودار ، نقاط پیوت pivot مینور نامیده می شوند. این نقاط در فواصل زمانی کوتاه تغییراتی از خود نشان می دهند و این تغییرات رفت و برگشتی بوده و اعتبتر کمی دارد و از آنها نمی توان جهت تحلیل های فارکس و بورس استفاده کرد. نقاط پیوت مینور بیشتر مورد علاقه نوسان گیران بازار بورس بوده و فارکس بوده و با تشخیص این تغییرات قیمتی کوتاه مدت به معاملات پرداخته و نوسان گیری می کنند.

بسیاری از تریدر های حرفه ای با تشخیص نقاط پیوت مینور به سود های خوبی می رسند. ولی باید دقت کنید اگر در بازار فارکس معامله می کنید و کار شما نوسان گیری نیست و معاملات خوب و بلند مدت دارید تشخیص نقاط پیوت مینور بسیار مهم می باشد و باید تلاش کنید در دام این نقاط نیفتید.

همچنین معامله گران‌ بورس که سهام میان مدت و بلند مدت خریداری می کنند ، نیز باید با دقت این نقاط را شناسایی کرده و از معامله در این نقاط پرهیز کنند. برای مثال در نمودار زیر نقاط پیوت مینور با رنگ آبی نشان داده شده است . نقاط سبز احتمالاً نقاط ماژور باشند که در پاگراف بعدی به بررسی و تحلیل آن خواهیم پرداخت.

نقاط مینور و ماژور
نقاط مینور و ماژور

نقاط پیوت pivot ماژور

نقاط پیوت ماژور از اهمیت بسیار زیادی برخودار است . و معامله گران حرفه ای در تلاشند تا بتوانند این نقاط را پیدا کرده و با تشخیص درست اقدام به انجام معامله کنند. همانطور که بیان شد ، نقاط پیوت همان نقاطی هستند که در آن نقاط روند بازار عوض می شود. نقاط پیوت ماژور ریز موج نبوده و روند اصلاح آن بیش از 38 درصد می باشد. روش های گوناگونی جهت تشخیص نقاط پیوت ماژور وجود دارد که اصلی ترین این روش ها استفاده از نمودار های تحلیل تکنیکال می باشد. برای تشخیص نقاط پیوت معمولاً از دو نمودار استفاده می شود.

زمانی که نمودار ها را رسم می کنیم ، در نمودار مکدی زمانی که نمودار تغییر فاز می دهد ، به احتمال بسیار زیاد آن نقطه ، نقطه پیوت ماژور خواهد بود. در نمودار زیگزاگ نیز نقاط تیز نمودار معمولاً به عنوان نقطه پیوت ماژور در نظر گرفته می شود. بعد از پیدا کردن این نقاط باید ببینیم اصلاح قیمتی چند درصد بوده است.

اگر اصلاح قیمتی در نقاط مشخص شده در دو نمودار MACD و ZigZag بالای 38 درصد باشد ، به احتمال بسیار زیاد این نقاط ، نقاط ماژور می باشد و با استفاده از آن می توان نقاط مقاومت و حمایت را تشخیص داده و با خرید و فروش های به موقع سود خوبی در این بازار کسب کرد.

تشخیص نقاط پیوت
تشخیص نقاط پیوت

تشخیص نقاط پیوت ماژور و مینور

برای تشخیص نقاط پیوت ماژور و مینور روش های مختلفی وجود دارد. ما در این قسمت 4 روش برای شناسایی و تشخیص این نقاط بیان می کنیم.

  • تشخیص نقاط pivot با رسم خطوط حمایت و مقاومت
  • تشخیص نقاط pivot با اندیکاتور مکدی
  • تشخیص نقاط pivot با اندیکاتور زیگزاگ
  • تشخیص نقاط pivot با اندیکاتور Pivot Point

به زبان ساده تر و دقیق تر اگر در یک معامله می خواهید نقاط پیوت ماژور را پیدا کنید ابتدا برای معامله مورد نظر خود نمودار زیگزاگ را رسم کنید و مطابق شکل نقاط حساس را پیدا کنید. حال در نمودار اصلی جاهایی که در آن اصلح بالای 38 درصدی را پیدا کنید. نقاطی که در آن هم نقاط زیگراگ بوده و هم در آن نقاط نمودار MACD تغییر فاز داده و هم اصلاح 38 درصد به بالا داریم ، به احتمال بسیار بالا نقاط ماژور ما خواهند بود. در ادامه تمامی روش ها را کامل بررسی می کنیم.

تشخیص نقاط pivot با رسم خطوط حمایت و مقاومت

رسم خطوط حمایت و مقاومت از اهمیت بالایی داشته و می توان با استفاده از آن نقاط حساس یک نمودار قیمتی را پیدا کرد. و در آن نقاط بسیار محتاطانه تر عمل کرد. همانطور که در شکل زیر می بینید خطوط حمایتی و مقاومتی اغلب بر روی این نقاط قرار می گیرند.

خطوط حمایت و مقاومت
خطوط حمایت و مقاومت

بیشتر بخوانید : نحوه رسم حمایت و مقاومت استاتیک

اندیکاتور تشخیص پیوت

یکی از بهترین و راحت ترین روش ها برای تشخیص پیوت استفاده ازاندیکاتور ها می باشد. اندیکاتور های مکدی و زیگزاگ دو مورد از اندیکاتور های تشخیص پیوت هستند. علاوه بر این دو مورد یک اندیکاتور تشخیص پیوت نیز به صورت جداگانه فقط برای تشخیص پیوت ایجاد شده است که در ادامه لینک دانلود آن را نیز قرار داده ایم.

اندیکاتور تشخیص پیوت ماژور

این اندیکاتور به صورت پیش فرض در متاتریدر وجود ندارد و باید آن را دانلود کرده و در متاتریدر نصب کنید. در ادامه لینک دانلود آن را قرار داده ایم. بعد از نصب اندیکاتور یا متاتریدر را یک بار باز و بسته کنید و یا از پنجره Navigator قسمت اندیکاتور ها Refresh بزنید. تا اندیکاتور pivot point یه لیست اندیکاتور های شما اضافه شود. برای رسم از منوی Insert ، Indicators مانند شکل زیر می توانید اندیکاتور را رسم کنید.

اندیکاتور تشخیص پیوت ماژور
اندیکاتور تشخیص پیوت ماژور

هنگام انتخاب اندیکاتور ممکن است با خطای زیر مواجه شوید.

رفع خطای اندیکاتور pivot point
رفع خطای اندیکاتور pivot point

در این صورت هنگام رسم در پنجره تنظیمات اندیکاتور pivot point ، تب Common تیک Allow DLL Imports را زده و بعد Ok بزنید و اندیکاتور را رسم کنید.

رفع خطای اندیکاتور pivot point
رفع خطای اندیکاتور pivot point

تنظیمات اندیکاتور تشخیص پیوت ماژور pivot point

در قسمت تنظیمات اندیکاتور pivot point مهم ترین بخش Inputs می باشد. با استفاده از دوره می توانید مشخص کنید نقاط pivot برای چه تعداد دوره رسم گردد. اگر آن را روی 20 تنظیم کنید اندیکاتور برای 20 دوره رسم خواهد شد.

تنظیمات اندیکاتور تشخیص پیوت ماژور
تنظیمات اندیکاتور تشخیص پیوت ماژور

دانلود اندیکاتور تشخیص پیوت Pivot Point

دقیق ترین و بهترین راه حل برای تشخیص نقاط پیوت روش دستی ، رسم خطوط حمایتی و مقاومت و نیز استفاده از اندیکاتور زیگزاگ می باشد. ولی تحلیل گران اقدام به طراحی اندیکاتور پیوت کرده و می توان نقاط پیوت خودکار را به راحتی بر روی اندیکاتور مشاهده کرده و آنها رافیلتر کرد. در دو لینک زیر دانلود اندیکاتور تشخیص پیوت pivot point برای متاتریدر 4 و دانلود اندیکاتور تشخیص پیوت pivot point  برای متاتریدر 5 را قرار داده ایم. برای رسم نقاط پیوت خودکار می توانید اندیکاتور را از لینک زیر دانلود و نصب کنید.

تشخیص نقاط pivot با اندیکاتور مکدی

در قسمت تشخیص نقاط ماژور نحوه استفاده از اندیکاتور مکدی برای پیدا کردن نقاط پیوت ماژور را توضیح دادیم. نقاطی که در آن اندیکاتور macd تغییر جهت می دهد ، نقاط pivot خواهند بود. اگر از ترکیب این اندیکاتور با زیگراگ استفاده کنید ، بهترین نتیجه را خواهید گرفت.

تشخیص نقاط پیوت و ماژور با اندیکاتور ZigZag

اندیکاتور ZigZag زیگزاگ نیز از جمله اندیکاتور های بسیار مهم در نمودار های تحلیل تکنیکال می باشد. در شکا بالا اندیکاتور زیگزاگ را مشاهده می کنید. از آن در اکثر موارد جهت یافتن نقاط ماژور استفاده می شود. این نمودار قیمت های تصادفی و نوسانات را که باعث اشتباهات تریدر ها می شود را از نمودار حذف می کند و نقاطی را که به احتمال بسیار زیاد پیوت ماژور می باشند را نشان می دهد. و آنها را با خط هایی به هم وصل می کند .

به دلیل شکل ظاهری این نمودار ، نمودار زیگزاگی نامیده می شود. این نمودار روند های قوی را بهتر نشان داده و نوسانات زیر یک درصد را حذف می کند. به این دلیل در این نمودار قدرت روند نزولی و صعودی بودن بازار و تغییرات عمده قیمت ها بهتر نمایش داده می شود.

با استفاده از اندیکاتور زیگزاگ نمی توان برای پیش بینی در آینده نمودار رسم کرد. ولی می توان از آن برای مشخص کردن نقاط حمایت و مقاومت به صورت دقیق تر بهره برد. رسنم نمودار زیگزاگ نیز بسیار ساده بوده و با استفاده از متاتریدر خود به راحتی می توانید آن را رسم کنید. ابتدا متاتریدر را باز کرده و جفت ارز مورد نظر خود را انتخاب کنید. من مانند مثال قبل جفت ارز دلار استرالیا و یورو (ٍٍٍEURAUD) را انتخاب کردم.

از منو بار گزینه لیت اندیکاتور ها را مطابق شکل انتخاب کنید. البته ممکن است در بروکر شما محل لیست اندیکاتور ها جای دیگری باشد. آن را پیدا کرده و لیست نمودار ها را باز کنید. از لیست مورد نظر سفارشی شده انتخاب کرده و از لیست دوم ZigZag را انتخاب کنید. مطابق شکل نمودار زیگزاگ نمایش داده می شود و نقاط مشخص شده به احتمال زیاد و طبق تحلیل های قبلی و نمودار MACD می توانند گزینه های خوبی جهت تشخیص پیوت های ماژور باشند.

نقاط پیوت سیگنال

بسیاری از تحلیل گران از نقاط پیوت به عنوان سیگنال خرید و فروش استفاده می کنند. این نقاط بسیار مهم بوده و می توان در آنها پوزیشت SELL و یا BUY با توجه به موقعیت نقطه باز کرد. زمانی که نقطه پیوت به صورت دره ای بوده و ماژور نیز باشد ، می تواند نقطه خوبی برای خرید باشد. زیرا از آن نقطه به بعد به احتمال زیاد شاهد تغییر روند خواهیم بود. و بالعکس زمانی که نقطه ماژور قله بوده می توان پوزیش فروش گرفت.

و در بورس نیز سهام خود را فروخت. دقت کنید این اندیکاتور برای بازار های پر نوسان مانند فارکس و ارز های دیجیتال مناسب می باشد. البته در بورس ایران نیز بیشترین کاربرد pivot point در نوسان گیری می باشد.

کلام آخر

سایت آموزشی ایتسکا همیشه به دنبال روش های آسان جهت یادگیری تریدر ها می باشد. زیرا معمولاً استفاده از اعداد و ارقام پیچیده باب میل معامله گران نبوده و افراد ترجیح می دهند با نمودار ها تحلیل تکنیکال روند بازار را پیش بینی کرده و به انجام معامله بپردازند. و اینکه دقت کنید همیشه اگر قصد فعالیت در بازار فارکس دارید ، از بروکر های ایرانیان استفاده کنید. قبل از ورود به بازار فارکس بهتر است مقاله زیر را مطالعه نمایید.

7 مورد برای یک چک‌لیست حرفه‌ای فارکس

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 1 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • Yousefi

    تشکر کاربردی بود