سویینگ استراکچر چیست؟ Swing Structure – نحوه تشخیص سویینگ در چارت در اسمارت مانی

سویینگ استراکچر چیست؟ Swing Structure – نحوه تشخیص سویینگ در چارت در اسمارت مانی

سویینگ در چارت نیز یکی از مباحث اصلی و مهم مارکت استراکچر می باشد. در این قسمت به آموزش نحوه تشخیص سویینگ در چارت در اسمارت مانی می پردازیم. معامله در سوئینگ استراکچر ریسک کمتری نسبت به معاملات در ساختار داخلی بازار دارد. تریدر های بلند مدت از این استراتژی برای معاملات خود استفاده می کنند. حتی تریدر های کوتاه مدت (اسکلپر ها) نیز باید با سوئینگ استراکچر آشنا بوده و بتوانند سطوح سوئینگ را مشخص کنند.

این مقاله درس 30 از دوره اسمارت مانی ایتسکا می باشد. در درس قبلی به آموزش ساختار فراکتال در فارکس پرداختیم. هر چه بیشتر درس های این دوره را دنبال کنید به اهمیت مارکت استراکچر و درس های زیر مجموعه آن ، مخصوصا سوئینگ استراکچر پی خواید برد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به صورت کاملا رایگان و به زبان فارسی برای دانشجویان این دوره ایجاد شده است. تا انتهای دوره همراه ما باشید.

پیدا کردن سوئینگ ها در واقع پیدا کردن موارد زیر می باشد:

سوئینگ کف در روند صعودی✔️ HL (Higher Low)
سوئینگ سقف در روند صعودی🚀 HH (Higher High)
سوئینگ سقف در روند نزولی💎 LH (Lower High)
سوئینگ کف در روند نزولی📥 LL (Lower Low)

سویینگ در چارت چیست؟

سویینگ در چارت همان ساختار خارجی بازار می باشد. سقف ها و کف های سوئینگ استراکچر را بر اساس ساختار خارجی تعیین شده و یکی از مهم ترین مباحث برای تریدر های سوئینگ می باشد.

سویینگ استراکچر چیست؟ Swing Structure - نحوه تشخیص سویینگ در چارت در اسمارت مانی - سویینگ در چارت

به زبان ساده در سویینگ در چارت با مشخص کردن سطوح آن می توانیم در نقاط بهتری وارد معامله شویم و معاملات سودآور داشته باشیم. یعنی در کف خریده و در سقف بفروشیم. و یا به عبارتی در کف سوئینگ پوزیشن Long باز کنیم و در سقف سوئینگ سفارش Short باز کنیم.

نحوه تشخیص سویینگ ها

در پرایس اکشن به دنبال سوئینگ های حرکات قیمتی بزرگتری هستیم. برای تعیین سطوح سوئینگ استراکچر کارمان را با یک مثال ساده آغاز می کنیم. ابتدا نحوه پیدا کردن سطوح سوئینگ را در روند صعودی و بعد در روند نزولی آموزش می دهیم.

نحوه تعیین سوئینگ کف در روند صعودی HL

با حرکات قیمتی بزرگتر باید به دنبال سوئینگ های بزرگتری در بازار باشیم. برای مثال در شکل زیر ابتدا یک حرکت قیمتی رو به بالا ایجاد شده و بعد شاهد یک پولبک هستیم. پولبک باعث ایجاد یک HH (Higher High) در نمودار شده است.

سپس منتظر می شویم تا قیمت این سقف سوئینگ یعنی HH در شکل زیر را بشکند. و این شکست ساختار و یا همان شکست استراکچر نیز Bos (Break Of Structure) نامیده می شود که در شکل مشخص کرده ایم.

زمانی که در نمودار قیمتی شاهد یک Bos بودیم به عقب بر می گردیم و پایین ترین نقطه را به عنوان کف سوئینگ مشخص می کنیم.

تعیین سوئینگ کف در روند صعودی HL
تعیین سوئینگ کف در روند صعودی HL

در بازار واقعی این حرکات کمی پیچیده تر بوده و در میانه HH و سوئینگ کف ممکن است پولبک هایی داشته باشیم. به هر حال پایین ترین نقطه بین دو سقف همان سوئینگ کف ما خواهد بود.

یعنی زمانی که یک باس دیدیم پایین ترین نقطه قبل از باس و بعد از HH سوئینگ کف ما خواهد بود. سوئینگ کف همان HL ما در ساختار خارجی بازار و روند صعودی می باشد.

نحوه تعیین سوئینگ سقف در روند صعودی HH

سوئینگ سقف در روند صعودی همان HH ما در ساختار خارجی بازار می باشد. پیدا کردن سوئینگ سقف نسبت به سوئینگ کف کمی پیچیده تر می باشد. زیرا بازار همراه با پولبک هایی که در نمودار ایجاد می کند همچنان بالا خواهد رفت.

شاید برخی افراد با مشاهده چاک در چارت قیمتی آن را سوئینگ سقف محسوب کنند. در حالی که CHOCH مربوط به ساختار داخلی بازار می باشد. CHOCH سیگنالی است که نشان می دهد ساختار داخلی برای مثال از صعودی به نزولی تغییر پیدا کرده است و یا بالعکس.

اگر در مثال بالا بعد از بالا رفتن قیمت در نمودار یک چاک دیده شود ، فقط احتمال سوئینگ سقف بودن در آن قسمت از نمودار را تقویت می کند. و نمی تواند دلیلی بر سوئینگ سقف در آن قسمت باشد.

بیشتر بخوانید : choch در اسمارت مانی

مشخص کردن سوئینگ سقف  HH در روند صعودی به تریدر ، تایم فریم و جفت ارزی که ترید می کند ، بستگی دارد.

برای مثال با فرض اینکه بر روی جفت ارز یورو/دلار EURUSD در تایم فریم 4 ساعته ترید می کنید ، اگر قیمت از بالاترین نقطه 40 پیپ به سمت پایین حرکت کند ، آن نقطه همان سوئینگ سقف (HH در ساختار خارجی بازار) می باشد.

یعنی زمانی که یک پولبک 40 پیپی در سقف داشته باشیم ، آن سقف به عنوان سقف سوئینگ فعلی ما محسوب خواهد شد.

تعیین سوئینگ سقف در روند صعودی HH
تعیین سوئینگ سقف در روند صعودی HH

این قانون برای جفت ارز یورو/دلار در تاین فریم 4 ساعته H4 می باشد. اگر شما جفت ارز دیگری در تایم فریم دیگر ترید می کنید باید آنقدر تمرین کنید تا این معیار را به دست آورید. یعنی تشخیص دهید که با چند پیپ پولبک می توان آن سقف را به عنوان سقف سودینگ در در نطر گرفته و در آن محدوده معامله کرد.

هر چه بیشتر در درس ها جلو روید ، بیشتر به اهمیت این موضوع پی خواهید برد.

پس با دیدن باس پایین ترین نقطه قبل از آن و بعد از HH قبلی را به هنوان یوئینگ کف انتخاب کردیم و بعد با بالا رفتن قیمت و مشاه هده پولبک ها ، زمانی که پولبک به حدی عمیق شد و پایین آمد که فاصله 40 پیپی از سقف ایجاد کرد ، آن را به عنوان سوئینگ سقف در نظر گرفتیم.

نحوه تعیین سوئینگ سقف در روند نزولی LH

تعیین سوئینگ سقف در روند نزولی LH نیز دقیقا مانند روند صعودی می باشد. در روند نزولی نیز فرض کنید قیمت پایین آمده و یک شکست ساختار Bos ایجاد شده است. در این صورت به عقب برگشته و بالاترین نقطه قبل از باس و سوئینگ کف قبلی LL را به عنوان سوئینگ سقف در روند نزولی LH انتخاب می کنیم.

تعیین سوئینگ سقف در روند نزولی LH
تعیین سوئینگ سقف در روند نزولی LH

باز هم تاکید می کنیم در بین سقف های نزولی و صعودی ممکن است پولبک های ریز بسیار زیادی دیده شود. ولی در سوئینگ فقط حرکات قیمتی بزرگ را در نظر گرفته و از این پولبک های کوچک چشم پوشی می کنیم.

نحوه تعیین سوئینگ کف در روند نزولی LL

فرض کنید در مثال بالا قیمت LLقبلی را شکسته و یک باس ایجاد کرده و در حال پایین آمدن می باشد. حال باید یک نقطه را به عنوان سوئینگ کف مشخص کنیم.

در این مورد نیز مانند روند صعودی زمانه قیمت پایین آمده و در یک نقطه متوقف شده و 40 پیپ به سمت بالا پولبک بزند ، در این حالت کف ایجاد شده به عنوان سوئینگ کف در نظر گرفته می شود.

تعیین سوئینگ کف در روند نزولی LL
تعیین سوئینگ کف در روند نزولی LL

این معیار نیز برای جفت ارز یورو/دلار در تایم فریم 4 ساعته می باشد. در فارکس و هر بازار مالی دیگری هیچ قطعیتی وجود ندارد.

این قانون برای جفت ارز های مختلف متفاوت است. زیرا خر جفت ارزی برای خود نوسانات خاصی دارد. پس اگر از جفت ارز متفاوتی برای ترید استفاده می کنید ، باید ابتدا تست های بسیار زیادی انجام دهید تا بتوانید میزان دقیق پیپ هایی که برای پیدا کردن سوئینگ ها نیاز دارید را پیدا کنید.

برای مثال در تایم فریم 15 دقیقه ای M15 برای سنجش از 15 پیپ و برای معاملات روزانه 90 پیپ را در نظر می گیریم.

طبق توصیه بسیاری از تحلیل گران فارکس و نیز تریدر ها معتبر بهتر است در ابتدای کار از جفت ارز یورو/دلار و تایم فریم H4 برای ترید استفاده کنید.

تمرین 1 : نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر

در شکل زیر چارت قیمتی نماد یورو/دلار در تایم فریم 4 ساعته را می بینید. فرض کنید در قسمت مشخص شده سوئینگ سقف فعلی ماست. و نمودار پولبک بیش از 40 پیپی زده و بالا رفته است. زمانی که HH فعلی شکسته شود ، Bos رخ داده است.

پس عقب برگشته و کوتاه ترین کف را به عنوان سوئینگ کف و یا همان HL انتخاب می کنیم.

تشخیص سویینگ در چارت (1)
تشخیص سویینگ در چارت (1)

در ادامه نمودار که در شکل زیر رسم کرده ایم پولبکی ایجاد شده است. ولی ارتفاع این پولبک و تغییر آن کمتر از 40 پیپ (حدود 30 پیپ) می باشد. پس سقف ایجاد شده نمی تواند سقف سوئینگ جدید ما باشد. و به ادامه نمودار می پردازیم.

تشخیص سویینگ در چارت (2)
تشخیص سویینگ در چارت (2)

در ادامه کندل ها می بینید دوباره قیمت بالا رفته و پولبک بش از 40 پیپی داشته است. پس این سقف ایجاد شده جدید به عنوان سقف سوئینگ فعلی ما مشخص خواهد شد.

تشخیص سویینگ در چارت (3)
تشخیص سویینگ در چارت (3)

در ادامه کندل ها بعد از افتی دیگر چند صعودی در نمودار دیده می شود. در این موقعیت و روند کلی صعودی باید بدانید قرار نیست روند همیشه صعودی باقی بماند. و ممکن است کندل های نزولی بیشتر شده و قیمت پایین بیاید. همانطور که در شکل زیر می بینید در ساختار داخلی بازار Change Of Character رخ داده است و سیگنالی از تغییر روند می باشد.

تشخیص سویینگ در چارت (4)
تشخیص سویینگ در چارت (4)

در ادامه کندل ها می بینید سوئینگ کف ما شکسته شده است و این یک شکست مهم می باشد. پس با این باس می توان گفت روند بازار عوض شده و ما در روند نزولی قرار داریم.

تشخیص سویینگ در چارت (5)
تشخیص سویینگ در چارت (5)

زمانی که کندل زیر سوئینگ کف بسته شود (شکل بالا) ، در همان لحظه می توان سوئینگ سقف را مشخص کرد.

سوئینگ سقف من بالاترین نقطه بعد از سوئینگ کفی می باشد که شکسته شده است.

در مثال ما یعنی آخرین سوئینگ سقف مشخص شده در شکل بالا.

تمرین 2 : نحوه تشخیص سوئینگ ها در روند نزولی

برای مثال در شکل زیر سوئینگ سقف ما مشخص بوده و نمودار پایین آمده و دوباره با بالا رفتن قیمت پولبک 40 پیپی داشته است. پس سوئینگ کف ما مانند شکل زیر مشخص خواهد شد.

نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (1)
نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (1)

حال ممکن است حالت های مختلفی در نمودار رخ دهد. ممکن است قیمت دوباره به روند صعودی خود ادامه دهد و یا از همین قسمت پایین برگشته و نزولی شود.

در شکل زیر که ادامه مثال بالا می باشد یک کندل نزولی بزرگتر می بینید که سوئینگ کف قبلی را شکسته و یک باس ایجاد کرده است. پس کف سوئینگ جدیدی ایجاد شده است. در این حالت سقف سوئینگ جدید ما بالاترین نقطه قبل از باس و بعد از کف قبلی خواهد بود که در شکل زیر مشخص کرده ایم. فق دقت کنید اندازه پولبک هایی که بر اساس آنها کف ها و سقف ها را مشخص می کنید ، حداقل 40 پیپ باشد.

نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (2)
نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (2)

در ادامه کندل ها می بینید بازار پایین رفته و با برگشت دوباره پولبک بیشتر از 40 پیپی داشته است. پس کف سوئینگ به قسمت مشخص شده در پایین نمودار انتقال پیدا می کند.

نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (3)
نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (3)

جفت ارز ما بعد از پولبک بیش از 40 پیپ به ادامه روند نزولی خود پرداخته است. و سوئینگ کف قبلی را شکسته و یک باس داریم. پس باید سوئینگ سقف جدید را مشخص کنیم.

سوئینگ سقف جدی ما بالاترین نقطه قبلی از باس و بعد از کف جدی ما خواهد بود. برای راحتی در پیدا کردن یک کادر در این حوزه مانند شکل زیر رسم کرده و بالاترین نقطه از آن را به عنوان سوئینگ سقف جدید مشخص کنید.

نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (4)
نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (4)

در ادامه می بینید روند نزولی ادامه داشته و دوباره شاهد پولبک 40 پیپی در روند هستیم. پس کف سوئینگ قبلی پایین تر آمده و مانند شکل زیر در قسمت پایین تر قرار می گیرد.

1نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (5)
نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (5)

و در ادامه می بینید کف سوئینگ قبلی شکسته شده و باید سقف سوئینگ جدیدی مشخص کنیم.

پس بالاترین نقطه بین باس و کف سوئینگ قبلی را به عنوان سقف سوئینگ جدید مشخص می کنیم.

1نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (6)
نحوه تعیین سطوح سوئینگ استراکچر در روند نزولی (6)
زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 5 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • اشکان

    سلام اگر کف ها یا سقف ها دقیقا هم اندازه بودند و یک‌دیگر را قطع نکردند آن موقع باید سویینگ‌ را چه سویینگی در نظر گرفت

    • user-4 زینب اصغری

      سلام ، وقتی سقف ها و یا کف ها هم اندازه باشند ، روند رنج خواهد بود و داستانش فرق می کنه. مبحث مهمیه و لطفه مقاله رو با دقت بیشتری مطالعه کنید.

  • آرش

    سویینک باید از چند کندل تشکیل بشه؟

    • user-4 زینب اصغری

      سلام ، در تشخیص سوئینگ تعداد کندل مهم نیست. اگر مقاله رو با دقت بخونین گفتیم اندازه پولبک سوئینگ سقف و کف رو در روند های مختلف مشخص میکنه. و به مرور زمان و با معاملات بیشتر به صورت چشمی هم میشه سوئینگ هارو تشخیص داد و اندازه پولبک در جفت ارز های مختلف هم متفاوته.

  • آراد

    مطالب برای کسانی ک با اسمارت مانی آشنا هستن بسیار مفیده ممنونم